HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.11.16 14:51 Frissítve: 2015.11.16 16:22

Válogatott: alapot építettem, Storck hozzátette a magáét – Dárdai

Rendkívül büszke a magyar labdarúgó-válogatottra a nemzeti csapat volt szakvezetője, Dárdai Pál. A Hertha BSC vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának adott interjút a Norvégia elleni pótselejtező után – amelyet családja körében, otthon nézett meg.

HIRDETÉS
Dárdai Pál öt mérkőzésen tizenegy pontot szerzett a válogatottal az Eb-selejtezőkön (Fotó: Korponai Tamás)

„Egészen csodálatos negyvennégy év után egy ilyen estét átélni. Ezen a mérkőzésen Norvégiának tulajdonképpen nem volt esélye – a magyar válogatott rendkívül jól szervezte meg a védekezését, nagyon eltökélten játszott. Igen jó látvány volt! Megérdemelték a kijutást – és megérdemelte az egész ország is” – kezdte Dárdai, majd így folytatta.

„Amikor átvettem a csapatot, megtartottam a szavam. Elmondtam, hány pontot szerezhetünk, elmondtam, hogy milyen stílussal. Nagy öröm volt látni, amit Bernd Storck véghezvitt a csapattal. Egy alapot építettem, és ő hozzátette a magáét. A csapat nagyszerűen fejlődött – és dicséret illeti, mert nem könnyű három szövetségi kapitányhoz alkalmazkodni.”

Dárdai Pál még nem beszélt Bernd Storckkal a pótselejtező után, de hamarosan erre is sor kerül.

„Láttam, hogy nagyon későn felhívott, de akkor már aludtam. A következő napokban egészen biztosan felhívom, hogy beszéljünk és gratuláljak neki.”

És hogy mit vár a magyar edző a franciaországi Eb-szerepléstől?

„Remek csapatszellemmel rendelkezik a válogatott – biztosan nem lesznek Európa-bajnokok, de az Eb lehetőséget, új impulzust ad a játékosoknak, hogy fejlődjenek, és aztán talán ismét kvalifikálni tudják magukat egy nagy tornára. Óriási motiváció lesz ez a torna a következő generációnak, az edzőknek, a szövetségnek. A csapat mentálisan erős, ez látszik abból, hogy gyakran tudott kiélezett mérkőzéseket megnyerni. Hogy miként ünnepeltem? Ezen a héten nem iszom semmit. De ha talán lesz egy bankett, és meg is hívnak rá, akkor mondok egy tósztot a kijutásra!”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.15 23:48:32

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A pályán még minden meccsen keressük az igazi virtusfutballistát.

2018.10.15 20:14:20

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN

Elképesztő gólokat kapott ezúttal is a magyar válogatott, Szalai duplája és Nagy D. találata csak egy pontot ért.

2018.10.14 23:30:44

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2018.10.14 23:21:22

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ezt aligha tehetjük ki az ablakba.

2018.10.13 23:50:43

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. A végére jó kis csapat alakulhat ki.

HIRDETÉS
HIRDETÉS