nemzetisport.hu 2015.11.16 14:51 Frissítve: 2015.11.16 16:22

Válogatott: alapot építettem, Storck hozzátette a magáét – Dárdai

Rendkívül büszke a magyar labdarúgó-válogatottra a nemzeti csapat volt szakvezetője, Dárdai Pál. A Hertha BSC vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának adott interjút a Norvégia elleni pótselejtező után – amelyet családja körében, otthon nézett meg.

Dárdai Pál öt mérkőzésen tizenegy pontot szerzett a válogatottal az Eb-selejtezőkön (Fotó: Korponai Tamás)

„Egészen csodálatos negyvennégy év után egy ilyen estét átélni. Ezen a mérkőzésen Norvégiának tulajdonképpen nem volt esélye – a magyar válogatott rendkívül jól szervezte meg a védekezését, nagyon eltökélten játszott. Igen jó látvány volt! Megérdemelték a kijutást – és megérdemelte az egész ország is” – kezdte Dárdai, majd így folytatta.

„Amikor átvettem a csapatot, megtartottam a szavam. Elmondtam, hány pontot szerezhetünk, elmondtam, hogy milyen stílussal. Nagy öröm volt látni, amit Bernd Storck véghezvitt a csapattal. Egy alapot építettem, és ő hozzátette a magáét. A csapat nagyszerűen fejlődött – és dicséret illeti, mert nem könnyű három szövetségi kapitányhoz alkalmazkodni.”

Dárdai Pál még nem beszélt Bernd Storckkal a pótselejtező után, de hamarosan erre is sor kerül.

„Láttam, hogy nagyon későn felhívott, de akkor már aludtam. A következő napokban egészen biztosan felhívom, hogy beszéljünk és gratuláljak neki.”

És hogy mit vár a magyar edző a franciaországi Eb-szerepléstől?

„Remek csapatszellemmel rendelkezik a válogatott – biztosan nem lesznek Európa-bajnokok, de az Eb lehetőséget, új impulzust ad a játékosoknak, hogy fejlődjenek, és aztán talán ismét kvalifikálni tudják magukat egy nagy tornára. Óriási motiváció lesz ez a torna a következő generációnak, az edzőknek, a szövetségnek. A csapat mentálisan erős, ez látszik abból, hogy gyakran tudott kiélezett mérkőzéseket megnyerni. Hogy miként ünnepeltem? Ezen a héten nem iszom semmit. De ha talán lesz egy bankett, és meg is hívnak rá, akkor mondok egy tósztot a kijutásra!”

2019.07.16 22:53:29

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Bíróink sikerei jelentették a nagy győzelmeket.

2019.07.16 11:30:15

Magyar válogatott I. M.

Az MLSZ elnöke a futball szeretetéről, a válogatottról és a 2020-as Eb-ről is beszélt.

2019.07.15 20:18:18

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS

Kivételes karrier a reformkapitányé, de a pályán segítségre szorult Ginzery Dénes.

2019.07.15 08:58:13

Magyar válogatott ZOMBORI ANDRÁS

Sándor György még játszhatott volna Csákváron, de szombaton már a Siófok–ZTE meccsen jegyzetelt.

2019.07.05 23:58:15

Magyar válogatott KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ha gólt szerez Eb-selejtezős meccsen, mindig nyer a válogatottunk.