Válogatott: A munkám nem menne a szemétbe – Dárdai

Vágólapra másolva!
2015.10.13. 16:05
null
Dárdai szerint önmagában a kijutás még nem oldana meg mindent (Fotó: Korponai Tamás)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC-t edző Dárdai Pál beszélt az ukrán–spanyol és a lett–kazah Eb-selejtezőről, valamint a lehetséges magyar kijutásról is. A korábbi szövetségi kapitány reméli, nem megy a szemétbe a munkája.

 

Mint ismert, a magyar válogatott a legjobb csoportharmadikként egyenes ágon kijuthat a franciaországi Európa-bajnokságra, ha Törökország nem előz be. Ha a lettek otthon nem kapnak ki a csoportutolsó kazahoktól, akkor a törökök eredményétől függetlenül kijutna a magyar együttes, kazah siker esetén viszont kellene a törökök botlása is.

Előzni még az ukránok is tudtak volna, de a spanyoloktól elszenvedett vereség ezt megakadályozta.

„Láttam a hétfő esti összecsapást, igazán nagyszerű meccs volt, két eltérő rendszer csatája, amelyet nagyon lehetett élvezni – mondta az ukrán–spanyol találkozóval kapcsolatban Dárdai Pál. – Szerencsére Spanyolország nyert, most abban kell reménykednünk, hogy a lettek odateszik magukat.”

Magyarország az 1986-os világbajnokság után először juthat ki jelentős felnőtt viadalra.

„Egy kis álom, akkor a munkám nem menne a szemétbe – tette hozzá a Hertha mestere. – Nagyszerű lenne kijutni Franciaországba, önmagában azonban a kijutás még nem változtatná meg alapjaiban a magyar labdarúgást.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik