Válogatott: a litvánokkal hangolunk a finnekre június 5-én

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 11:28
null
Geráék játékban maradhatnak a bajnokság vége után is (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott egy héttel a finnek elleni Európa-bajnoki selejtező előtt, június 5-én Debrecenben felkészülési mérkőzésen fogadja a litvánokat.

 

A bajnoki idény május végén zárul az európai ligákban, így a magyar válogatott számára is lehetőség adódott arra, hogy a következő tétmérkőzése előtt egy felkészülési találkozó is bekerüljön a versenynaptárba. Mostanra hivatalossá vált, hogy a mieink június 5-én, pénteken 18 órától a litvánokat fogadják felkészülési meccsen a debreceni Nagyerdei Stadionban. A találkozó után nemzeti csapatunk folytatja felkészülését a finnek elleni Eb-selejtezőre, amelyet június 12-én rendeznek Helsinkiben.

„A szezon végeztével fontosnak tartottuk, hogy a játékosok ne essenek ki a bajnokság során felvett ritmusból, és a finnek elleni összecsapás előtt pályára lépjenek még egy mérkőzésen – mondta az mlsz.hu-nak Dárdai Pál. – Tekintettel arra, hogy mindenkinek más időpontban ér véget az idény, ez az egy hét azért is fontos, hogy azonos erőnléti szintre hozzuk fel a kerettagokat. Éppen emiatt a debreceni összecsapás hetére kemény edzésmunkát tervezek, ezért sem láttam indokoltnak, hogy élcsapattal találkozzunk, a litván válogatott éppen megfelelő ellenfél lesz számunkra. Sok jót hallottam a gyönyörű Nagyerdei Stadionról, azt pedig mindenki tudja, hogy Debrecenben mennyire szeretik a jó focit, így biztos vagyok benne, hogy remek közönség előtt, jó hangulatú találkozón lépünk majd pályára."

A MAGYAR VÁLOGATOTT 2015-ÖS PROGRAMJA
március 29.Magyarország–Görögország
Eb-selejtező 0–0
június 5.
Magyarország–Litvánia
felkészülési
június 13.Finnország–Magyarország
Eb-selejtező
szeptember 4.
Magyarország–Románia
Eb-selejtező
szeptember 7.
Észak-Írország–Magyarország
Eb-selejtező
október 8.Magyarország–Feröer
Eb-selejtező
október 11.Görögország–Magyarország
Eb-selejtező

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik