HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.11.18 23:01 Frissítve: 2018.11.19 08:35

Válogatott: Gera Zoli mindig szívta a véremet – Nagy Á.

Szalai Ádám a csapatkapitányi karszalagról, Dzsudzsák Balázs rég nem látott, jó csapatszellemről beszélt, míg az élete első felnőttválogatott gólját szerző Nagy Ádám Gera Zoltánnak üzent a Finnország ellen 2–0-ra megnyert Nemzetek Ligája találkozó után.

HIRDETÉS

 

Nagy Ádám és Dzsudzsák Balázs öröme a finneknek lőtt második gól után (Fotó: Tumbász Hédi)

„Az elmúlt két mérkőzésen a srácok nagyon nagy erőfeszítéseket tettek, és megmutatták, mennyire büszkék arra, hogy ezt a mezt viselhetik. Ez az, amit a kezdetektől kértem tőlük. Megérdemlik, hogy visszatérjen az önbizalmuk és az a bizalom, ami a közönségtől árad feléjük, ha büszkévé tudjuk tenni őket – értékelt Marco Rossi. Ez nem csak egy munka számomra, nagyon büszke és boldog vagyok, hogy végre szurkolók előtt is leülhettem a magyar válogatott kispadjára.”

„Tallinnban nem sikerült, Finnországban nem sikerült, de ezzel együtt is azt érzem, hogy elégedettek lehetünk a Nemzetek Ligájával. Mostantól van négy hónapunk jövő márciusig, hogy felkészüljünk az Európa-bajnoki selejtezőkre. Úgy kell oda megérkeznünk, hogy ez az attitűd, ez az önbizalom megvan, ami legfőképpen ma, az első félidőben jellemzett bennünket.”

A felnőttválogatottban élete első gólját jegyző Nagy Ádám Gera Zoltánnak üzent a siker után.

„Természetesen nagyon örülök a gólomnak – vette át a szót az M4 Sport kamerája előtt a második találatot jegyző középpályás. – Gera Zoli mindig szívta a véremet, hát nem fogok válogatott gól nélkül visszavonulni. Fontos volt, hogy önbizalommal telve, jó tétmérkőzésekkel a hátunk mögött várhassuk a sorsolást. Igazság szerint a szerepkörömből is adódik, hogy az elejétől kezdve próbáltam presszingelni, csütörtökön is, ma is én voltam a legközelebb az elveszített labdákhoz, örülök, hogy jól ment.”

A válogatott vezető gólja is sokáig emlékezetes marad, legfőképpen Kalmár Zsolt sarokkal visszapasszolt labdája miatt, amelyet Szalai Ádám helyezett a finn kapu bal alsó sarkába. 

„Mentem egyből a labdára, gondoltam, hogy vissza fogom kapni, nagyon jó összjáték volt. Jó időben jött a gól, mert volt a finneknek is két helyzetük. Nagy Ádám góljának is nagyon örülök, végre megvan neki az első a felnőttválogatottban. Amit az új szövetségi kapitánnyal elkezdtünk, ez az út, amivel egyből a mély vízbe kerültünk a Nemzetek Ligájában, jó út.”

„Ahhoz képest, hogy ez volt az első meccsünk ebben a felállásban, jól nézett ki. Két meccsen nem kaptunk gólt, ami azért ritka az életünkben. Stabilnak tűnik a védekezésünk, a legfontosabb, hogy a támadásban is rendben legyünk” – ezt már a kezdőcsapatba kapitányként visszatérő Dzsudzsák Balázs mondta az M4 Sport riporterének a lefújást követően. 

„Nem is értem, hogy miért kellett ekkora felhajtást csinálni azon, hogy kin van a karszalag. Tíz napja együtt vagyunk, nyertünk két meccset, ez a legfontosabb” – vette vissza a szót Szalai Ádám, aki a Nemzetek Ligája előző öt mérkőzésén, Dzsudzsák távollétében volt a válogatott csapatkapitánya. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.18 23:50:15

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2018.12.15 22:53:38

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A futball ugyebár csapatsport, így fogalmilag minden edzés csapatépítő tréning. Ha nem az, valami nem stimmel.

2018.12.14 20:54:25

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Örökké a magyar labdarúgás mostoha sorsára emlékeztetett.

2018.12.12 13:31:20

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Tizedik alkalommal hívta össze az egykori remek futballistákat Jakab János.

2018.12.11 23:31:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS