Válogatott: „A magyar csapat erőssége, hogy egységes”

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2016.05.19. 22:16
Egységes és erős magyar csapat ellen készül Michel Dussuyer, az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A francia szakember egy nappal a pénteki barátságos mérkőzés előtt a találkozó helyszínén, a Groupama Arénában azt mondta, tisztában van azzal, mennyit fejlődött a magyar válogatott az elmúlt időszakban, ennek köszönhetően jutott ki a franciaországi Európa-bajnokságra.

„A magyar csapat legnagyobb erőssége, hogy kiváló egységet alkot, kifejezetten nehéz ellene játszani, jól védekezik és keményen harcol – nyilatkozta a tréner, aki 2015 júliusában vette át az Afrika-kupa-győztes csapatot, amellyel azóta (egy Libéria elleni 3-0-s győzelmet leszámítva) leginkább kevés gólos mérkőzéseket játszott. – Természetesen továbbra is fontos, hogy jól védekezzünk, ugyanakkor támadásban mindenképpen fejlődnünk kell, ezért szeretnénk pénteken minél több helyzetet kialakítani.”

Michel Dussuyer a (Tippmixpro szerint a győzelemre esélyesebb) magyar csapatból külön kiemelte Dzsudzsák Balázs bal lábát, Király Gábor rutinját és Kleinheisler Lászlót is. Elefántcsontpart a Gabon elleni, június 3-i Afrika-kupa-selejtezőre készül.

A francia edző hangsúlyozta, a jelenlegi keretben néhány rutinos játékos mellett – mint például korábban a Chelsea színeiben Bajnokok Ligája-győztes Salomon Kalou – sok fiatal futballista van, nekik még idő kell, hogy hozzászokjanak a válogatotthoz.

Az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzés 18 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik