PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2019.09.11 07:12 Frissítve: 2019.09.12 13:12

U21: Nem tolerálom, ha szétesik a csapat – Gera Zoltán

Gera Zoltán először irányította hazai pályán a magyar U21-es labdarúgó-válogatottat. A norvégok elleni, 3–0-ra elvesztett felkészülési mérkőzés után beszélt a tapasztalatairól, a mérkőzésen elkövetett hibákról, s a dánok, valamint a norvégok ellen pályára lépő játékosokról, akik közül Szalai Attila és Szánthó Regő értékelt az NSO Tv-nek. 

 

 

„Az első félidő első fele úgy-ahogy rendben volt, aztán kaptunk egy gólt szögletből, amit nem lett volna szabad – mondta Gera Zoltán, az U21-es válogatott szövetségi edzője. – A második félidő elején buta hiba után rúgattunk az ellenféllel egy újabb gólt, és ott el is dőlt  a mérkőzés. Az öltözőben elmondtam a játékosoknak, hogy nem tolerálom azt, ha szétesik a csapat, minden esetben együtt kell maradni, akkor is, ha az ellenfél vezet.”

Hozzátette, bár egy vereség után nehéz bárkit is dicsérni, azért a két felkészülési mérkőzésen volt olyan játékos, aki meglepte a teljesítményével, de olyan is, aki arról „győzte meg”, hogy nem biztos, hogy elég jó.

Videónkban arról is beszél, van-e olyan játékos, aki vezére tud lenni a magyar-szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő válogatottnak.

Gera Zoltán szavaival az U21-es válogatott csapatkapitánya, Szalai Attila is egyetértett. 

„Egy nullás vezetésüknél még tudtuk rendezni a sorainkat, megbeszéltük a szünetben, hogy min szeretnénk változtatni. Sajnos ez nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük, jobban kitámadtunk, megkaptuk a második gólt, és ahogy a mester is fogalmazott, picit szétestünk. Ezt tényleg nem szabad hagyni, tovább kell küzdeni, próbálkozni kell.”

Videónkban a Cipruson légióskodó védő mellett Szánthó Regő is beszél a két mérkőzésről, valamint a Gera Zoltánnal való közös munkáról. 

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA NÉZHETI VÉGIG KÉPGALÉRIÁNKAT!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG U21–Norvégia U21 
0–3 (0–1)
MAGYARORSZÁG: Varga Ádám – Kovács Krisztián, Nagy Zsombor, Szalai Attila, Tóth Bence (Deutsch László, a szünetben) – Hinora Kristóf (Banó-Szabó Bence, 71.), Kiss Bence (Csonka András, a szünetben) – Kiss Tamás (Schön Szabolcs, 64.), Schäfer András (Szabó Bence, a szünetben), Szánthó Regő (Kovácsréti Márk, 74.) – Bíró Bence

Gólszerző: Östigard (31.), Brynhildsen (54.), Christensen (57.) 

2019.09.13 21:33:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A drukker ilyen, ilyennek is kell lennie – a végletek emberének. Olyannak, amilyennek a legendás osztrák futballvezér, Hugo Meisl látta egykori honfitársainkat: a magyarok vagy temetnek vagy lakodalmat ülnek.

2019.09.11 20:54:38

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA-szabályozás sem tudja felülírni az érzelmeket.

2019.09.10 20:04:39

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

NS-VÉLEMÉNY. Honnan ez a szenvedély?

2019.09.10 14:04:22

Magyar válogatott MAROSI GERGELY

107 mérkőzés, 3 fordítás, avagy ha bajba kerülünk, akkor ritkán vágjuk ki magunkat belőle. Értékelés.