U21: Mervó-duplával magabiztos siker Liechtenstein ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.01. 21:50
null
Mervó Bence duplázott az U21-es Eb-selejtezőn (Fotó: mlsz.hu)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 4–0-ra nyert Gyirmóton Liechtenstein ellen Európa-bajnoki selejtezőn.

Az idegenbeli találkozón 6–0-ra nyertek a magyar fiatalok, így joggal várhattuk, hogy hazai közönség előtt is biztos sikert aratunk az eddig nullapontos Liectenstein ellen. Michael Boris szövetségi edző Nagy Dominik és Vida Máté személyében két olyan fiatalt is bevetett, aki eredetileg az A-keretbe kapott meghívást.

A mieink az első félidőben is több nagy helyzetet kialakítottak, de csak Mervó Bence tudott betalálni. A Slask Wroclaw támadója egy jobb oldali beadást belsőzött a hálóba.

Akik hiányolták a további gólokat, azok a második játékrészben már elégedettebbek lehettek. Előbb a 60. percben Berecz Zsombor duplázta meg fejjel az előnyünket, majd nem sokkal később Mervó volt ismét eredményes. A végeredmény Yanik Frick öngóljával alakult ki.

„Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játékkal már kevésbé. Az első félidőben túl lassú volt a játékunk, a másodikban már jobb volt a tempó, ekkor jöttek a helyzetek is. A második félidei teljesítményből kell kiindulnunk a következő, lengyelek elleni felkészülési mérkőzés előtt” – mondta a mérkőzést követően Michael Boris szövetségi edző.

A korábbi tornákkal ellentétben 2017-ben már 12 válogatott vesz részt a korosztályos Eb-n: a házigazda Lengyelország mellett a kilenc csoportgyőztes egyenes ágon kvalifikálja magát a tornára, míg a négy legjobb csoportmásodik pótselejtezőt játszik a maradék két helyért. A mieink egyenes ágon már nem vívhatják ki a részvételi jogot a 2017-es korosztályos Európa-bajnokságra, a pótselejtezőre viszont még van esélyük.

U21-ES EB
SELEJTEZŐ, 4. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–LIECHTENSTEIN 4–0 (1–0)
Gyirmót, V.:
Vadacskoria (grúz)
MAGYARORSZÁG:
Nagy G. – Osváth (Varga Sz., 74.), Szilvási, Bobál D., Forgács – Berecz, Vida M. (Géresi, 63.) – Holender (Gera D., a szünetben), Nagy D., Zsótér – Mervó. Szövetségi edző: Michael Boris
LIECHTENSTEIN: C. Majer – Quaderer, Malin, Hofer – Kaiser, Sele, Ritter, Meier (Haas, 91.), Spirig – Frick (Marxer, 84.), Kollmann (Wolfinger, 66.). Szövetségi edző: Heinz Fuchsbichler
G: Mervó (18., 69.), Berecz (60.), Frick (79. – öngól)

A csoport állása: 1. Portugália 18 pont/6 mérkőzés, 2. Albánia 12/8, 3. Magyarország 11/8 (15–10), 4. Izrael 11/6 (9–4), 5. Görögország 7/6, 6. Liechtenstein 0/8

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI PROGRAMJA
október 6.: Magyarország-Portugália
október 10.: Görögország-Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik