R. B. 2019.08.07 11:20 Frissítve: 2019.08.08 22:47

U21: íme, Gera Zoltán első kerete! A dánokkal játszunk először

Keretet hirdetett Gera Zoltán, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője. A mieink a 2021-es hazai (és szlovén) rendezésű korosztályos Európa-bajnokságra készülnek, ősszel hat meccset játszanak.

 

A Magyar Labdarúgó-szövetség június elején nevezte ki a PMFC és a Ferencváros korábbi kiváló játékosát, Gera Zoltánt az U21-es csapat élére. A 97-szeres válogatott futballista stábjában többek között Sándor György, Vanczák Vilmos és Végh Zoltán is szerepet kapott.

Gera első keretében az U21-es válogatottban korábban alapembernek számító játékosok mellett hat 2000-ben született fiatal is helyet kapott.

Augusztus 12-én és 13-án a keret Telkiben kétnapos összetartáson találkozik először, majd szeptemberben már felkészülési mérkőzés vár Geráékra.

„Azért tartottam fontosnak, hogy az első felkészülési mérkőzések előtt összejöjjünk néhány napra, mert jókora lemaradásban vagyunk azokhoz a riválisokhoz képest, akik már tavaly novemberben megkezdték a közös munkát – mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán. Két nap alatt behatároltak a lehetőségeink, de a rendelkezésre álló rövid időben igyekszünk minél jobban megismerni a kerettagokat, és természetesen ők is megismerhetik a mi elképzelésünket az előttünk álló közös munkáról, illetve arról a játékstílusról, amit képviselni fog a válogatott a következő időszakban. Erre az összetartásra még nem tudtuk meghívni a külföldön szereplő futballistákat, de a bő keret tagjainak több mint feléről pontosabb képet kaphatunk az őszi mérkőzések előtt, ami nagyban segíti a további munkánkat.”

Szeptember 6-án Dánia vendégeként mutatkozik be Gera Zoltán, négy nappal később pedig Norvégiát fogadjuk a felcsúti Pancho Arénában. Október 11-én Zalaegerszegen a horvátokkal csapunk össze, majd négy nappal ezt követően Szlovénia lát vendégül minket. November 14-én az északírek ellen lépünk pályára idegenben, 18-án pedig egy Ausztria elleni hazai mérkőzéssel zárjuk az évet.

A 2021-es U21-es Európa-bajnokságnak Magyarország és Szlovénia ad otthont két év múlva júniusban. Idehaza a Mol Fehérvár, a Haladás, a Honvéd és a Gyirmót stadionjában lesznek meccsek. Magyarországnak házigazdaként nem kell selejtezőt játszania. A tizenhat csapatos tornán 1998-ban vagy később született játékosok szerepelhetnek.

A MAGYAR U21-ES VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Varga Ádám (Soroksár), Bese Balázs (MTK Budapest), Zöldesi Illés (Kisvárda)
Védők: Bolla Bendegúz (ZTE), Kovács Krisztián (Győri ETO), Takács Zsombor (Ferencváros), Szilágyi Zoltán (Vasas), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Tóth Bence (Vasas), Gergényi Bence (ZTE), Deutsch László (Csákvár), Szalai András (Paksi FC)
Középpályások: Csonka András (Soroksár SC), Hinora Kristóf (Vasas), Kovács Milán (Vasas), Tajti Mátyás (DVTK), Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd), Szabó Bence (DVTK), Daróczi Zoltán (Vasas), Kiss Bence (Haladás)
Támadók: Csernik Kornél (Soroksár SC), Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Szánthó Regő (Győri ETO), Kundrák Norbert (Soroksár SC), Bíró Bence (Guimaraes – Portugália), Dragóner Filip (Mezőkövesd)

2020.05.26 08:38:51

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A hatvanas-hetvenes évek legendás Újpestjének hátvédje 75 esztendős lett.

2020.05.19 15:27:28

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az Aranycsapat 1955 májusában északra utazott, és négy meccsen 27 gólt szerzett.

2020.05.18 12:55:50

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Az 1958-as vb kudarca ellenére futballválogatottunk esélyese volt az Anglia elleni mérkőzésnek 1960 májusában.

2020.05.17 23:24:16

Magyar válogatott SZ. E. M.

A magyarországi brit nagykövet testvére is a szemtanúja volt a hatvan évvel ezelőtt diadalnak.

2020.05.17 19:45:43

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Meginognak abban a hitükben, hogy akkor még négyszögletes volt a labda.