U21: győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőt a Róth-csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.07. 19:21
null
Győzelemmel kezdték az Eb-selejtezőt az U21-esek (Fotó: MLSZ)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott Albániában kezdte meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, és bár hátrányba került, végül 2–1-es győzelmet aratott a 4. csoport nyitó meccsén.

Róth Antal szövetségi edző a meccs előtt örömét fejezte ki, hogy a megszokottnál fáradtabbak a játékosai, hiszen ez azt jelenti, hogy sokan meghatározó futballisták a klubcsapatukban. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a mieink enyhe fölényben játszottak az első félidőben, az albánok a várakozásoknak megfelelően nehéz ellenfélnek bizonyultak.

A hazaiak az első fél óra végéhez érve jogos büntetőhöz jutottak, amikor Jagodics Márk szabálytalankodott Fabio Hoxha ellen. A büntetőt Gjelbrim Taipi lőtte be Jova Leventének. Nem késett sokáig a magyar válasz sem, a Liverpoolban pallérozódó Adorján Krisztián Radó András passzából volt eredményes. A 35. percben Otigba tévesztett célt egy szabadrúgás után, szünetre maradt az 1–1.

Az albánok kettőt is cseréltek a szünetben, ez azonban nem változtatott a játék képén, a mieink domináltak. A 63. percben Gyurján Bence váltotta Ugrai Rolandot és állt be a bal szélre, Radó pedig centerként folytatta. A frissítés jót tett a csapatnak, egymás után alakítottuk ki a helyzeteket..

A 69. percben hatalmas góllal szereztük meg a vezetést, Windecker József 26 méterről küldött meg egy bombát a kapu felé, a labda a léc érintésével vágódott az albán kapuba. Az ellenfélnek több lehetősége is volt a hátra levő időben (egy esetben Taipi a kapufát is eltalálta), az eredmény már nem változott, így győzelemmel kezdtük a sorozatot.

A csoportban még Spanyolország, Ausztria és Bosznia-Hercegovina szerepel – a magyar együttesnek csakis akkor van esélye a döntőbe kerülni, ha megnyeri a csoportját vagy a négy legjobb második helyezett egyike lesz (tíz csoportban zajlanak a küzdelmek). A magyar válogatott ezt követő fellépésére egyébként szeptember 9-ig várni kell, amikor a bosnyák nemzeti csapatot fogadja Róth Antal együttese.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
4. CSOPORT, 1. FORDULÓ
Albánia–Magyarország 1–2 (1–1)
Durrës, Niko Dovana. V: Lardot (belga)
Albánia: Menka – Dita, Prenci, Gjokaj, Matoshi – Bunjaku (Gino, a szünetben) – Kërciku (Deliallisi, a szünetben), Batha, Taipi, F. Hoxha – Neziraj (Shkurtaj, 59.)
Magyarország: Jova – Baráth, Otigba, Jagodics M., Szolnoki – Radó (Szécsi, 85.), Windecker, Adorján (Vécsei, 71.), Bese – Kovács I. – Ugrai (Gyurján, 63.)
Gólszerző: Taipi (28. – 11-esből), ill. Adorján (30.), Windecker (69.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik