U21-es válogatott: Balogh és Szántó is a görögök ellen készül

Vágólapra másolva!
2017.03.20. 16:27
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott Görögország ellen kezdi meg a felkészülését a 2019-es Európa-bajnokság selejtezőjére – olvasható az mlsz.hu-n.

A csapattal Marcus Jahn tart szövetségi edzőként, aki február elsejével állt munkába az MLSZ sportigazgatóságán. A 30 éves szakember az U19-es és az U18-as válogatottak mellett dolgozik majd, de az U19-es válogatottat a csehországi Eb-selejtező elitkörben még az U21-es válogatottat is irányító Michael Boris vezeti márciusban, így Marcus Jahn csak ezt követően veszi át a korosztályt. A két szakember szorosan együttműködve készítette fel az U21-es válogatottat a görögországi felkészülési mérkőzésre, melynek pontos időpontját egyelőre nem közölte az MLSZ. Marcus Jahn tart szövetségi edzőként, aki február elsejével állt munkába az MLSZ sportigazgatóságán. A 30 éves szakember az U19-es és az U18-as válogatottak mellett dolgozik majd, de az U19-es válogatottat a csehországi Eb-selejtező elitkörben még az U21-es válogatottat is irányító Michael Boris vezeti márciusban, így Marcus Jahn csak ezt követően veszi át a korosztályt. A két szakember szorosan együttműködve készítette fel az U21-es válogatottat a görögországi felkészülési mérkőzésre, melynek pontos időpontját egyelőre nem közölte az MLSZ.

A keretben két légiós mellett, tíz NB I-es és hat NB II-es labdarúgó kapott helyet.

A csapat a 2019-es Eb selejtezőjében Svédországgal, Belgiummal, Törökországgal, Máltával és Ciprussal szerepel egy csoportban. A selejtezősorozat 2017 szeptemberében indul, a tornára a kilenc csoportgyőztes, valamint a négy legjobb csoport második közül – oda-vissza vágós pótselejtező után – kettő jut ki.

A 2019-es tornát Olaszország és San Marino közösen rendezi meg – igaz, csak előbbi van ott biztosan a tornán, utóbbinak selejteznie kell –, a sorozatban az 1996. január 1-je után született labdarúgók vesznek részt.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Horváth Dániel (Kozármisleny), Zöldesi Illés (Videoton)
MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Szivacski Donát (Vasas), Polgár Kristóf (Haladás), Lenzsér Bence (Paks), Kecskés Ákos (Újpest), Jancsó András (Haladás), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Katona Máté (MTK), Bedi Bence (ZTE), Kártik Bálint (Nyíregyháza), Sejben Viktor (Csákvár), Szántó Tamás (Rapid Wien – Ausztria), Rácz Barnabás (Haladás), Makrai Gábor (DVTK), Zsótér Donát (Budapest Honvéd), Gottfried Dániel (Csákvár), Balogh Norbert (Palermo – Olaszország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik