Ezúttal mi kaptunk gólt a ráadásban, Málta legyőzte az U21-es válogatottat

Vágólapra másolva!
2018.10.12. 16:50
null
Kundrák Norbert (fehérben) nagy küzdelemben a labdáért (Fotó: MLSZ/Twitter)
Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott idegenben 2–1-re kikapott Máltától az Európa-bajnoki selejtezősorozat 6. csoportjában.

 

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
6. CSOPORT

MÁLTA–MAGYARORSZÁG 2–1 (1–0)
Ta'Qali, Centenáriumi Stadion. Vezette: Hamiti (albán)
Málta: Galea – Sansone, Micallef, Borg, Zammit – Scerri, Guillaumier (Muscat, 74.), Vella – Degabriele (Brincat, 94.), Nwoko, Beerman (Jan Busuttil, 92.). Szövetségi edző: Silvio Vella
Magyarország: Bese B. – Katona M., Hegedűs J., Spandler, Szalai A. – Haris – Varga K., Gazdag (Banó-Szabó, 76.), Zsótér, Kundrák (Makrai, a szünetben; Szivacski, 64.) – Bíró B. Szövetségi edző: Michael Boris
Gólszerző: Guillaumier (12.), Beerman (91.), ill. Szalai A. (49.)
Sárga lap: Beerman (29.), Micallef (83.), Galea (93.), ill. Szalai A. (49.), Makrai (62.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Tét nélkül lépett pályára az U21-es válogatott Máltán, ám Michael Boris szövetségi edző mérkőzés előtt adott nyilatkozatában leszögezte, hogy ennek ellenére is csak a három pont megszerzése lehet a cél a nyeretlen, sőt pont nélküli sereghajtó otthonában.

A több alapemberét – így Kecskés Ákost (sérülés), Vida Mátét (eltiltás), Sallói Dánielt (klubkötelezettség) és Szoboszlai Dominikot (U19-es válogatottban való szereplés) – is nélkülöző magyar együttes agresszív letámadással kezdett, Gazdag Dániel pedig kis híján a vezetést is megszerezte már az 5. percben, csapatkapitányunk lövése után azonban védett a máltai kapus.

Nem sokkal később érkezett a hideg zuhany: bal oldali szabadrúgás után Matthew Guillaumier lefejelte a földre a labdát, amely a magyar kapu bal oldalában kötött ki. 1–0

A folytatásban Zsótér Donát előtt adódott nagy helyzet, Bíró Bence lekészítése után azonban 15 méterről a kapu fölé durrantott az Újpest támadója. A félidő hajrájában még két tizenegyesgyanús esetet jegyezhettünk fel: előbb Hegedűs János, majd Varga Kevin terült el a tizenhatoson belül, ám a játékvezető sípja mindkétszer néma maradt.

A második félidőre egyet változtatott Michael Boris, Kundrák Norbert helyére Makrai Gábor érkezett. A magyar válogatott támadóbban lépett fel, ennek pedig szinte azonnal meglett az eredménye: Zsótér bal oldali beadása után Szalai Attila senkitől sem zavartatva fejelhetett közelről a máltai kapuba. 1–1

A folytatásban csak elvétve tudtunk veszélyeztetni (ráadásul a szünetben becserélt Makrait, nem sokkal később pedig Gazdagot is sérülés miatt le kellett cserélni), míg a máltaiaknak több jó periódusa is volt, a rendes játékidőben azonban nem született újabb gól. Nem úgy a hosszabbításban, amikor fordított leosztásban ismételte meg magát a történelem. A két csapat egy évvel ezelőtti találkozóján, 1–1-es állásnál Lenzsér Bence fejelt gólt a 91. percben, míg ezúttal – szintén a ráadás első percében – Myles Beerman lőtt remek gólt kontra végén.

A magyar válogatott 2–1-re kikapott az eddig pont nélkül álló és sereghajtó Máltától, ennek ellenére megmaradt az esélye, hogy a csoport harmadik helyén végezzen. Ehhez a sorozat utolsó fordulójában, jövő hét kedden le kell győznie Törökországot a felcsúti Pancho Arénában.

A 6. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Belgium
97
2

20–523
2. Svédország962
1
19–5
20
3. Törökország
94
2
3
12–9
14
4. Magyarország
9
3
2
411–12
11
5. Ciprus
92

7
7–22
6
6. Málta
91
8
7–23
3

A kilenc csoportgyőztes automatikusan kvalifikálja magát a 2019 nyarán Olaszországban (és San Marinóban) esedékes tornára. A négy legjobb második közül kettő rájátszásban vívhatja ki a szereplés jogát. Ötvennégy csapat pályázik tizenegy helyre, a tizenkettedik hely a házigazda olaszoké.

AZ UTOLSÓ FORDULÓ PROGRAMJA
Október 16., kedd

17.00, Ta'Qali: Málta–Ciprus
18.30, Kalmar: Svédország–Belgium
18.30, Felcsút: Magyarország–Törökország (Tv: M4 Sport; élőben az NSO-n)

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

96. perc: Véget ért a mérkőzés, Málta 2–1-re megnyerte a mérkőzést!

94. perc: Újabb máltai csere, Brincat érkezett Degabriele helyére.

93. perc:Galea húzta az időt, ez is sárga.

92. perc: Jan Busuttil váltotta a második gólszerző Beermant a hazaiaknál.

91. perc: GÓL! ÚJRA VEZETÉST SZERZETT MÁLTA! Egy labdavesztés után kontrát vezethettek a hazaiak, amelynek a végén Degabriele ugratta ki Myles Beermant, aki éles szögből a lécre bombázott, onnan pedig a kapunkba pattant a labda. 2–1

90. perc: Négy perc a hosszabbítás.

90. perc: Zsótér 24 méterről jóval a kapu fölé küldött egy szabadrúgást.

88. perc: Scerri lőtt távolról jóval Bese kapuja fölé.

87. perc: Hegedűs 35 méterről tüzelt, de egy védő elállta a labda útját.

83. perc: Micallef is besárgult egy korábbi szabálytalansága miatt.

82. perc: Muscat 20 méterről nem sokkal lőtt a kapunk fölé.

77. perc: Bese rosszul mozdult ki a labdára egy jobb oldali szöglet után, így Muscat próbálkozhatott, de 13 méterről a kapu fölé bombázta a labdát.

76. perc: Harmadik cserelehetőségét is kihasználta Michael Boris, Gazdag helyére Banó-Szabó Bence érkezett.

74. perc: Cseréltek a hazaiak, Guillaumiert Nikolai Muscat váltotta.

72. perc: Scerri bal oldali szöglete után Nwoko fejelt, Bese pedig védett – könnyen lehet, hogy a labda egyébként is az oldalhálóban kötött volna ki.

72. perc: Gazdagot kellett ápolni.

71. perc: Degabriele bal oldali beadása után Katona tisztázott szögletre.

70. perc: Scerri bal oldali szöglete után nem alakult ki helyzet, a jobbról visszaívelt labdát azonban Nwoko kapura tudta bólintani – igaz, ez nem okozott gondot Besének.

68. perc: Varga lövése után egy védőről szögletre pattant a labda.

64. perc: Makrai belesérült az előző esetbe, nem is tudja folytatni, Szivacski Donát érkezett a helyére.

62. perc: Makrai Gábor kapott sárga lapot veszélyes játék miatt az eset után.

60. perc: Varga beadása után Makrai próbálta becsúszva az üres kapuba juttatni a labdát, ám csak az ellenfele lábát és a kapufát találta el.

59. perc: Varga rendkívül éles szögből próbálta beadni a labdát, amely elakadt Galeában, sőt kis híján a saját kapujába pattant a labda a kapusról.

57. perc: Óriási máltai helyzet maradt ki! Degabriele ugratta ki Vellát, aki tiszta ziccerben Besébe lőtte a labdát. A szögletből már nem tudtak helyzetet kialakítani a hazaiak.

55. perc: Gazdag jobb oldali beadása után Bíró lőhetett volna a kapuba, de egy védő az utolsó pillanatban megelőzte.

54. perc: Beerman próbálkozott 18 méterről, ám a lövése nagyon rossz volt, nem találta el a kaput.

49. perc: A gól után Szalai rohant volna a középkezdéshez, ám egy máltai nem adta oda neki a labdát. Ebből kisebb lökdösődés lett, melynek végén a gólszerzőnk kapott sárga lapot.

49. perc: GÓÓÓL! EGYENLÍTETTÜNK! Zsótér bal oldali szöglete nem volt jó, az ismétlése azonban már annál inkább: a beadása után a szabadon érkező Szalai Attila hat méterről a bal felső sarokba fejelte a labdát. 1–1

46. perc: A szünetben egyet cserélt a magyar válogatott, Kundrák helyére Makrai Gábor állt be.

46. perc: Újra útjára indult a labda, a mieink kezdték a második félidőt.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Véget ért az első félidő, az állás a szünetben: Málta–Magyarország 1–0.

45. perc: Egy perc a ráadás.

44. perc: Ezúttal Varga terült el a földön a máltai tizenhatoson belül egy becsúszás után, a játékvezető sípja azonban ezúttal is néma maradt.

44. perc: Nwoko távoli, lapos lövése nem okozott gondot Besének.

43. perc: Hegedűs jobban van, visszatért a pályára.

43. perc: Guillaumier nagyjából harminc méterről a kapunk mellé küldte a labdát.

41. perc: Védés! Hegedűs gondolt egyet, és megindult a kezdőkörből, majd egy remek szóló végén 13 méterről lőtt, Galea azonban megfogta a középre tartó labdát. A lövés pillanatában egyébként keményen rácsúsztak a védőnk lábára, a játékvezető szerint azonban ez nem ért tizenegyest.

38. perc: Nwoko szerzett labdát a saját térfelén, majd megindult a kapunk felé, ám végül sikerült megállítani.

33. perc: Szalai kezdett nagy szólóba a bal oldalról indulva, ám hiába hagyott maga mögött két hazai játékost is, a tizenhatos előterében egy szép becsúszó szereléssel megállították.

29. perc: Beerman már az oldalvonalon kívül a földre rántotta Katonát – azonnal villant a sárga lap.

26. perc: Nwoko ugrott ki ziccerben, előtte azonban szabálytalankodott Harissal szemben.

22. perc: Degabriele durrantott távolról jóval a kapunk fölé.

21. perc: A szöglet veszélytelen volt, Zsótér beívelése után Galea könnyedén lehúzta a labdát.

21. perc: Gazdag ugratta ki Vargát, akinek a löbbölése után szögletre fejelték a labdát a hazaiak – pedig Szalai remekül érkezett a hosszún…

20. perc: Varga jobb oldali beadása után Bíró nem tudott kapura fordulni, így Zsótérnek készítette le a labdát, az Újpest támadója azonban a kapu fölé durrantott 15 méterről.

18. perc: Nwoko kísérletezett 16 méterről, de a jobb lábas lövése után a labda kevéssel elment a jobb oldali kapufa mellett.

12. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT MÁLTA! Degabriele bal oldalról felívelt szabadrúgás után Matthew Guillaumier előzte meg a védőjét, majd hat méterről lefejelte a földre a labdát, amely a kapu bal oldalában kötött ki. 1–0

5. perc: Védés! Szalai bal oldali lapos beadása után Gazdag senkitől sem zavartatva próbálkozhatott 14 méterről, lövése után azonban elütötte a kapu bal oldalába tartó labdát Galea.

A máltaiak piros, a mieink tiszta fehér szerelésben léptek pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Málta–Magyarország U21-es Európa-bajnoki selejtező. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

A magyar válogatott a legutóbbi három mérkőzését elveszítette (kétszer Belgium, egyszer Svédország győzte le), így Michael Boris csapata már biztosan nem juthat ki az Európa-bajnokságra, legfeljebb a harmadik helyen végezhet a csoportban.

A két válogatott a selejtezősorozat első fordulójában már találkozott egymással. Egy évvel ezelőtt Gyirmóton, Lenzsér Bence 91. percben szerzett góljának köszönhetően 2–1-re nyertek a mieink. Részletek itt!

„A célunk nem lehet más, mint a három pont megszerzése. Tavaly, a sorozat legelején nehezen sikerült legyőznünk a máltaiakat, azóta viszont taktikailag sokat fejlődtünk, ezért abban bízom, hogy most magabiztosabb játékkal nyerjük meg a mérkőzést. Bár ellenfelünk pont nélkül áll a csoportban, nem számíthatunk könnyű meccsre, ezért nagyon fontos, hogy a játékosok koncentráltan, a kidolgozott tervünknek megfelelően futballozzanak” – mondta a magyar válogatott szövetségi edzője, Michael Boris az mlsz.hu-nak.

A magyar válogatott október 16-án, kedden (kezdés: 18.30) a felcsúti Pancho Arénában zárja a sorozatot Törökország ellen.

AZ U21-ES MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Demjén Patrik (Budaörs), Bese Balázs (Vasas), Gundel-Takács Bence (Újpest)
VÉDŐK: Lenzsér Bence (Paks), Pávkovics Bence (DVSC), Hegedűs János (Puskás Akadémia), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Barna Szabolcs (DVSC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Katona Máté (MTK), Varga Kevin (DVSC), Haris Attila (DVSC), Hinora Kristóf (Vasas), Vida Máté (DAC)*, Szalai Attila (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Bp. Honvéd), Zsótér Donát (Újpest), Banó-Szabó Bence (Bp. Honvéd)
TÁMADÓK: Makrai Gábor (DVTK), Bíró Bence (Guimaraes – Portugália), Kundrák Norbert (Soroksár)
* Vida Máté csak a Málta elleni mérkőzés után csatlakozik a kerethez

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik