U21: első tétmeccsén már magyarul is irányít Michael Boris

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.01. 13:43
null
Michael Boris már ismeri az alapvető magyar szakkifejezéseket (Fotó: mlsz.hu)
Michael Boris csütörtök este a Liechtenstein elleni Eb-selejtezőn irányítja először U21-es labdarúgó-válogatottunkat. A német szakembertől már néhány magyar szót is hallhatunk.


Michael Boris szövetségi edző egyelőre elsősorban angolul és németül adja az utasításokat, de mindennap tanul magyarul is, törekszik arra, hogy amikor csak tud, használja a nyelvünket – adta hírül az MLSZ honlapja.

„Egy hónapja vagyok itt, megszerettem az országot, és úgy gondolom, emberileg és szakmailag is nagyon fontos, hogy tanuljam a nyelvet. Már ismerem a posztokat, az alapvető szakkifejezéseket vagy az ételek nevét, a napi munkámban egyre több szót tudok beépíteni. Senkitől nem várom el, hogy németül kommunikáljon velem, szeretnék minél inkább beilleszkedni” – jelentette ki Michael Boris, aki egyelőre nem árulta el a kezdőcsapatát.

A Liechtenstein elleni Eb-selejtezőt az M4 Sport élőben közvetíti, a mérkőzés 20 órakor kezdődik a gyirmóti Alcufer Stadionban. A belépők egységesen 500 forintba kerülnek, amelyek megvásárolhatók a meccsjegy.mlsz.hu weboldalon, illetve a helyszínen. A mérkőzést a grúz Georgi Vadacskoria vezeti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik