Sima vereség Nigériától, de ez is továbbjutást ért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.07. 06:55
null
Zsótér Donát próbál kitörni a nigériai védők között
A magyar labdarúgó U20-as válogatott 2–0-s vereséget szenvedett Nigériától az új-zélandi korosztályos világbajnokságon, de a csoportban a harmadik helyen végezve a legjobb 16 közé jutottak Bernd Storck legényei, Szerbia vár rájuk. 



U20-AS LABDARÚGÓ VILÁGBAJNOKSÁG
E-CSOPORT
Magyarország–Nigéria 0–2
(0–1)
New Plymouth, Taranaki Stadion, 3184 néző. Vezette: Zambrano (ecuadori)
Magyarország: Székely – Osváth, Kecskés Á., Talabér, Forgács – Nagy Ádám, Berecz – Nagy Dominik (Oláh L., 67.), Németh M., Zsótér (Popov, 62.) – Mervó (Kalmár, a szünetben). Szövetségi edző: Bernd Storck
Nigéria: Enaholo – M. Musa, Z. Bello, Ndidi, A. Mustapha – Idowu, I. Ifeanyi – Bulbwa, Sokari (Iheanacho, 82.), S. Godwin (S. Isaac, 66.) – Awoniyi (M. Simon, 74.). Szövetségi kapitány: Manu Garba
Gólszerző: Awoniyi (33., 54.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1.
Brazília
3
3


9– 3
6
9
2.Nigéria3
2
18– 4 4
6
3.Magyarország
3
12
6– 5 1
3
4.Észak-Korea3
3
1–12–110

A NYOLCADDÖNTŐ EREDMÉNYE
Június 10., szerda

6.00 Ghána–Mali (1. nyolcaddöntő, Wellington)
6.00 Szerbia–MAGYARORSZÁG (2. nyolcaddöntő, Dunedin)
9.30 Egyesült Államok–Kolumbia (3. nyolcaddöntő, Wellington)
9.30 Ukrajna–Szenegál (4. nyolcaddöntő, Auckland)

Június 11., csütörtök
6.00 Ausztria–Üzbegisztán (6. nyolcaddöntő, Whangarei)
9.30 Németország–Nigéria (5. nyolcaddöntő, Christchurch)
9.30 Portugália–Új-Zéland (7. nyolcaddöntő, Hamilton)
9.30 Brazília–Uruguay (8. nyolcaddöntő, New Plymouth)

Érdekes meccsnek ígérkezett a Nigéria elleni utolsó csoportmérkőzésünk, szinte már Rejtő Jenő-inek (és nem csak azért, mert az ellenfél Afrika bajnoka volt): Honduras és Fidzsi „hajnali” veresége miatt gyakorlatilag már továbbjutott a magyar válogatott, és az is kiderült, hogy Németország lesz az ellenfél a nyolcaddöntőben, ha nem kapunk ki, míg vereségünk esetén Szerbia vár bennünket a legjobb 16 között.

A szövetségi edző, Bernd Storck arcjátékát elnézve hamar kiderült, hogy egyáltalán nem azzal a szándékkal léptünk pályára, hogy „elsumákoljunk” a könnyebb ágra, ugyanis a német szakember egyre idegesebben figyelte a kispad elől, hogy biztató kezdésünk után Nigéria átveszi a hatalmat a pályán, és Székely Györgynek több középtávoli lövés után egy közeli fejest is hárítania kell.

Nem keltett sajnos meglepetést, hogy a nigériaiak szerezték meg a vezetést, Taiwo Awoniyi góllal büntette védőink figyelmetlenségét: 0–1!

Lassan, pontatlanul futballozott az első félidő zömében a magyar válogatott, a szünet előtti időszakra feljavult ugyan a játékunk, de csak veszélytelen középtávoli lövésekig jutottunk. Bezzeg a pihenő után Németh Márió bombája után hiába kapaszkodott a nigériai kapus, ám a lövés végül a lécen csattant. Storck egyébként meglepő cserét hajtott végre a szünetben, a csatár Mervó Bence helyére az irányító Kalmár Zsoltot küldte be, aki gólpasszt adhatott volna, ha Zsótér Donát jobban eltalálja fejjel beadását.

Nem sokáig reménykedhettünk azonban az egyenlítésben, védelmünk újabb elképesztő hibasorozatát Taiwo Awoniyi elegáns találattal használta ki: 0–2.

Beletörődött a magyar csapat a vereségbe, az afrikaiak elkönnyelműsködtek még pár helyzetet – gyorsan el kell felejteni ezt a mérkőzést, szokták írni ilyenkor, de mi abban bízunk, hogy egyáltalán nem így történik, mert hasznosítani kell az itt látottakat, tapasztaltakat.

Ha ugyanis nem tanulunk belőle, a csoportjában a Mali, Uruguay, Mexikó hármas előtt végző Szerbiától is simán kikapunk.

PERCRŐL PERCRE

Szerdán Szerbia ellen lépünk tehát pályára a legjobb nyolc közé jutásért.

90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc Kalmár kiharcol még egy szögletet. Elrontjuk.

Három perc a ráadás.

90. perc Popov Patrik kap sárgát Mustapha felrúgásáért. Inkább a szándékot büntették.

Beletörődtünk a vereségbe, de már Nigéria sem forszírozza a harmadik gólt.


83. perc
Enaholo a bal sarok előtt rádől Oláh 5 méteres, jobblábas, gyengécske gurítására.

82. perc Sokarit a Manchester City Kelechi Iheanachója váltja végül.

79. perc Sokari akkorát rúg Popov fejébe térddel, hogy ő sérül bele. Popovnak semmi baja.

78. perc
Nagy Ádám beadása elpattan az ötösnél Oláh elől, a kapus a nevető harmadik.

76. perc
Sokari jobbal 20-ról a bal alsó felé lő, Székely vetődve fogja ezt is.

74. perc Moses Simon a pályán Awoniyi helyén. Simon a Gent balszellője, értéke 4 millió euró, ezzel magasan csapata legjobbja. Második az egymilliót kóstáló Isaac.

73. perc Enaholo formába lendül lassan, Kalmár elé ejt egy beadást, de javít. Bele is sérült.

70. perc Musa rossz passzát védőink Awoniyi elé segítik, aki rosszul találja el 11-ről szerencsére a labdát.

70. perc Berecz Zsombor távoli, jobblábas bombája éppen a kapus kezei közé tart. Ott is végzi.

Segítségként összeállításunk, mezszámokkal: 1 Székely – 2 Osváth, 4 Kecskés Á., 15 Talabér, 2 Forgács – 17 Nagy Ádám, 18 Berecz – 10 Németh M., 13 Kalmár – 19 Popov, 7 Oláh.

Oláh László (Vasas): Békéscsabáról került a Vasas Kubala Akadémiára, még nem sikerült megvetnie a lábát az első csapatban. A Vasas U21-es együttesének viszont fontos tagja volt, jó az egy az egy elleni játékban, robbanékony, képes virtuóz megoldásokra – szerzett például már gólt egy oldalról bejövő labda után felugorva, a levegőből, háttal a kapura besarkazva a labdát –, ám sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményre volna szüksége.

67. perc Nagy Dominikot Oláh László váltja.

66. perc
Godwin le is jön, Succees Isaac váltja.

64. perc
Bulbwa-szóló után Godwin akar nagy gólt lőni a rövid felsőbe a jobb oldali ötössarok elől, jobbal, de jócskán célt téveszt.

Popov Patrik (Ferencváros): Három perc az élvonalban. Eddig ennyi jutott az 1997-es születésű, vagyis a többieknél lényegesen fiatalabb ferencvárosi támadónak – de már van NB I-es meccse, Thomas Doll a Pécs hazai legyőzésekor küldte be őt a találkozó végén. Gyors, jól cselező játékos, erőszakos, bár nem túl magas, mégis jól fejel, minden párharcba bátran beleveti magát, mind a két lábával bátran lő, ebben az évben az FTC U21-es csapatában szerepelt leginkább.

62. perc Popov Patrik be is áll, Zsótért váltja.

61. perc Közben Musa hatalmas helyzetben, az ötösről ballal a hosszúba kanalazna, ha nem vetődne elé remek ütemben Székely.

Popov Patrik melegít.

59. perc
Kecskés rossz sarkazási kísérlete után Awoniyi triplázhatna, de az ötös bal sarka elől a rövid felső mellé lő, ballal.

54. PERC ELKÉPESZTŐ BAKISOROZAT UTÁN 0–2! Kecskés Ákos és Osváth összefejel a felezőnél egy előreívelt labda után, így közös erővel szöktetik TAIWO AWONIYIT, aki leülteti Talabért a tizenhatos bal sarka előtt, elfekteti Székelyt, majd jobbal az üres kapuba gurít. 0–2!

53. perc
Újabb sansz! Kalmár ad be jobbról Zsótérnak, aki az ötösről a kapus ölébe fejeli a labdát!

49. perc MAJDNEM 1–1! Németh jobblábas, 28 méteres lövése a lécen csattan, milliméterekkel elkerülve a bal felsőt!

48. perc Enaholo elcsípi Osváth jobb oldali, jobblábas beívelését.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Kalmár Zsolt a pályán, Mervó helyén.

PORTRÉ. „Rengeteget nélkülözött" – U20-as gólzsákunk rögös útja.

Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország): Az U20-as válogatott legnevesebb futballistája, már öt felnőttválogatottsággal büszkélkedhet. Mondhatni, tapasztalt róka, egyértelműen a vezér szerepét kell betöltenie a csapatban. Képes magával ragadni társait, a játékot jól olvasó, gyors gondolkodású futballista, de klubjában, a német másodosztályú Lipcsében egyelőre epizódszerep jut csak neki.

U20-AS VB-ADATBANK ITT!

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Egy perc a ráadás.

45. perc
Mervó tízméteres lövését ketten blokkolják, a kontrából Godwin ballal 22-ről a bal alsót veszi célba, de Székelynek vetődnie sem kell, hogy magához ölelje a labdát.

42. perc
Musa indítása kissé hosszú középen Awoniyinek, Székely résen, kivetődve felkapja a labdát.

Németh Márió (Haladás): Kovács István fiatalabb változatának tartják sokan, ami eleve hízelgő, a szakemberek szerint fehérvári társánál erőteljesebben tud futballozni. Képes váratlant húzni, amivel egy csapásra át tudja írni a mérkőzés menetét. Jók a személyiségjegyei, ha az edző megnyeri magának, hálája jeléül nagyot alkothat.

38. perc Enaholo a tizenhatoson kívül lábbal tisztáz Németh passza után Zsótér elől.

A 17 éves ék az Imperial Academy játékosa. Egyelőre. Ugyanis rengeteg gólt vágott mostanában, a tornán ez a harmadik kanadai pontja.

33. PERC VEZET NIGÉRIA! Godwin elillan a jobb szélen, beadását a középcsatár TAIWO AWONIYI jobbal három lépésről a bal alsóba vágja. Talabér és Kecskés között: 0–1!

Ndidi egyébként a Genk profija, középső védő, de a széleken is gyakran bevetik. A most véget ért idényben hatszor szerepelt az első csapatban, összesen 351 percet játszva.

Ahogyan a külföldi megfigyelők dúdolják a lelátón: Onyinye a Ndidit, a Ndidit akarom…

31. perc HELYZET!
Musa jobb oldali beadása után Onyinye Ndidi sarokkal a bal alsót veszi célba az ötösről, de Székely vetődve erre is odaér.

28. perc Osváth gyönyörű csele után Zsótér lő ballal 17-ről, de éppen Enaholo ölébe.

„A brazilok elleni mérkőzést közösen néztük a válogatottal, az első félidőt a hotelban kivetítőn, a másodikat a buszon Debrecenbe menet – mondta Dárdai Pál az MLSZ hivatalos honlapjának. – Nagyon szervezett munkát láttam, és egy játékvezetőt, aki nem igazán segített a magyar együttesen. Nem kell megijedni, pozitívan kell kezelni a mérkőzést. Szervezett a társaság, megvoltak a lehetőségek a döntetlenre még emberhátrányban is. Ha ezt szépen feldolgozzák a játékosok, Nigéria ellen simán ki lehet harcolni a továbbjutást. Semmi olyat nem láttam, amiről negatívan lehetne beszélni, és akkor is ez marad a helyzet, ha esetleg elmegy a Nigéria elleni meccs. Tetszett a hozzáállásunk, és jó volt az első találkozó is, szerintem rendben van a csapat.”

27. perc Egy kis izgalom: Musa jobb oldali beadását most Talabér Attila hárítja.

25. perc Zsótér távolija kapuscsemegeként végzi.


23. perc
Forgács Dávid már sokadszor ment a jobbon Muhammed Musa elől. Nem fogja őt homlokon csókolni a Musa a meccs után.

18. perc
Az egyik szöglet után Osváth Attila, a másik után Székely ment az ötösön, a harmadikat Zsótér Donát semlegesíti.

Segítségként összeállításunk, mezszámokkal: 1 Székely – 2 Osváth, 4 Kecskés Á., 15 Talabér, 2 Forgács – 17 Nagy Ádám, 18 Berecz – 14 Nagy Dominik, 10 Németh M., 11 Zsótér – 9 Mervó.

16. perc A bal oldali szöglet után Sokari fejel az ötösről kapura, de Székely jobbra vetődve véd!

16. perc
A nigériaiak nem adják vissza a labdát a feldobás után, majd Bernard Bulbwa 18-ról nem sokkal talál a jobb alsó mellé.

Csere: leeresztett a labda.

Székely György (Újbuda): Összesen hat évig szerepelt Németországban, ebből három és fél esztendőt az 1860 München utánpótláscsapatainál töltött, 2015 telén azonban hazatért az NB III-ban szereplő Újbudához, tavasszal ötször volt kezdő klubjában. Az előző évben rendezett hazai Eb-n Portugália és Izrael ellen ő védte a magyar kaput.

14. perc
Székely György nagyot vetődve kipaskolja a bal sarok előtt Kingsley Sokari 18 méteres, jobblábas, félmagas lövését.

Most bosszantó hibák jelzik játékunkat. Storck ideges.

13. perc Beszorulunk tizenhatosunkra, de Saviour Godwin ballal 14-ről a jobb felső mellé teker, kissé jobbról, ballal.

Az új-zélandi fúvószenekar most sem pihen, váratlanul hangos Olé-rigmusokba kezd. Ez igen fájdalmas élmény vasárnap reggel 7 óra 7 perckor.

7. perc Németh és Mervó elől is az utolsó pillanatban mentenek a kapu előtt, a legnagyobbat Abdullahi Mustapha.

4. perc Németh megindulása után Mervó Bence melléről elpattan a lapba, Enaholo takarít az ötös előtt.

2. perc Németh Márió bal oldali szabadrúgását középre paskolja a kapus, Joshua Enaholo, de védői kisegítik.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A mieink tiszta fehérben, a nigériaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban.

Érdekes meccs lesz: mindenki továbbjut, aki kikap, talán jobban jár.

Németország lesz az ellenfél a nyolcaddöntőben, ha nem kapunk ki, vagy döntetlen; ám ha elver minket Nigéria, jön Szerbia.

Nos, Hondurast elverte Németország 5–1-re, Fidzsit meg elintézték az üzbégek.

Korábban kiderült, hogy az utolsó játéknapon a magyar válogatott továbbjut, ha:

– legyőzi Nigériát
– döntetlent játszik Nigériával
– kikap Nigériától (nem extrém nagy gólkülönbséggel), de az F-csoportban a Honduras, Fidzsi kettős egyike sem szerez pontot.

A NAGY HÍR A MECCS ELŐTT ÉRKEZETT: ha nem kapunk ki 10 góllal Afrika bajnoka ellen, továbbjutunk a csoportból.

U20-AS VB-ADATBANK ITT!

A találkozó játékvezetője az ecuadori Roddy Zambrano.

Sérült: Pongrácz Viktor és Mathew Ifeanyi

Eltiltott: Tamás Krisztián (piros lap)

„A legrosszabb esetben a második helyen szeretnénk továbbjutni a csoportból, ehhez mindenképpen le kell győznünk a magyar válogatottat. Magyarország erős ellenfél, de nem engedheti meg magának, hogy beálljon védekezni, ahogy azt Brazília ellen tette, mert nekünk van az egyik legjobb támadójátékunk a tornán.”

Manu Garba, a nigériai válogatott szövetségi kapitánya elárulta, csapata motivált, és nyerni akar a magyarok ellen. „Az Észak-Korea elleni siker után nagyon motivált az együttes. Azért jöttünk ide, hogy minden mérkőzésen diadalmaskodjunk, és a világbajnokságot is szeretnénk megnyerni. Nem akarunk korán hazamenni, inkább utolsóként hagynánk el Új-Zélandot” – mondta Garba.

Ezen eredmények fényében a magyar válogatott még vereséggel is továbbjuthat a D-csoportból vasárnap. Erről itt olvashat bővebben!


A D-csoportban Szerbia 2–0-ra legyőzte Mexikót, míg Mali és Uruguay 1–1-es döntetlent játszott egymással. A csoport győztese Szerbia lett hat ponttal, a másik két továbbjutó Uruguay és Mali.

A szombati játéknapon a C-csoportban Szenegál 2–1-re legyőzte Katart, a portugálok 3–1 verték meg Kolumbiát. A csoportot Portugália hibátlanul nyerte meg, megelőzve a négypontos Kolumbiát és a szintén négy ponttal végző Szenegált.

„Nigéria roppant nehéz ellenfél, ellene százszázalékos odaadásra lesz szükség játékosaim részéről – idézi Bernd Storck sportigazgatót az mlsz.hu. – Technikás és gyors játékosok alkotják az afrikai bajnok keretét. Mint személyesen is láthattam a Brazília elleni mérkőzésükön, szervezettség terén sem állnak rosszul. Szerintem rúghattak volna még két-három gólt a braziloknak a helyzetek alapján. A mi részünkről a folytatásban is koncentrációra, fegyelemre és csapatmunkára lesz szükség, hogy jó eredményt érjünk el.”

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–NIGÉRIA U20-AS VILÁGBAJNOKI CSOPORTMÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE (a név előtt a vb-n használt mezszámmal)

Kapusok:

1 Székely György (Újbuda)
12 Horváth Dániel (Győri ETO)
16 Demjén Patrik (MTK Budapest)

Védők:
2 Osváth Attila (Szigetszentmiklósi TK)
3 Tamás Krisztián (Slavia Praha – Csehország)
4 Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország)
5 Lenzsér Bence (Paksi FC)
15 Talabér Attila (MTK Budapest)
21 Forgács Dávid (Atalanta – Olaszország)

Középpályások:
6 Pongrácz Viktor (Lombard Pápa)
7 Oláh László (Vasas Kubala Akadémia)
8 Vida Máté (Vasas)
10 Németh Márió (Szombathelyi Haladás)
13 Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország)
17 Nagy Ádám (Ferencváros)
18 Berecz Zsombor (Vasas)
20 Sallai Roland (Puskás Akadémia FC)

Támadók:
9 Mervó Bence (Győri ETO)
11 Zsótér Donát (Puskás Akadémia FC)
14 Nagy Dominik (Ferencváros)
19 Popov Patrik (Ferencváros)

Szövetségi edző: Bernd Storck

RÉSZTVEVŐK
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK
KIESÉSES SZAKASZ
SZABÁLYOK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik