U19: másodszor sem sikerült legyőzni Üzbegisztánt

Vágólapra másolva!
2014.07.11. 20:56
null
A piros mezes magyar válogatott kétszer egyenlített Üzbegisztán ellen (Fotó: mlsz.hu)
A jövő szombaton kezdődő, hazai rendezésű U19-es labdarúgó Európa-bajnokságra készülő magyar korosztályos válogatott péntek este 2–2-es döntetlent játszott Üzbegisztán hasonló életkorú játékosokból álló csapatával Telkiben.

 

MESTERMÉRLEG
„Pörgős, jó kis mérkőzést játszottunk, függetlenül az eredménytől abszolút segítette a felkészülésünket. Örülök, hogy három nap után sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, ez kellett, hogy visszaálljon az önbizalom – értékelt Mészöly Géza szövetségi edző a Sport Televíziónak. – Sajnos a hibáinkat rögtön kihasználta az ellenfél, amely nagyon jó, agresszív, klassz játékot játszott, biztosan hallunk majd róluk a későbbiekben. Mi felvettük a versenyt, nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, sajnos az utolsó passzoknál még nem vagyunk százszázalékosak. A mieink becsülettel végighajtották a meccset, az utolsó pillanatig akarták, hogy meglegyen a győzelem, ez most nem sikerült, reméljük, hogy az Európa-bajnokságon sikerülni fog."

Egy nagy bedobás után az üzbégek már az 5. percben a magyar védelem mögé kerültek a jobb oldalon, és a középre játszott labdát Abdijev közelről a hálóba lőtte.

Az első játékrész derekán Kalmár Zsolt tizenegyesből egyenlített, ám a fordulás után – bár a magyar csapatnak is voltak ígéretes támadásai – Urinbajev kihasznált egy óriási védelmi hibát, elcsípte a kifutó Székely György által rosszul passzolt labdát, és az üres kapuba lőtt, újra vezetést szerezve a vendégeknek.

A végjátékban Kalmár az ellenfél térfelének közepéről, a bal oldalról ívelt szabadrúgásból a büntetőterületen belülre, és a labda egy üzbég védő fején megcsúszva a hálóba vágódott.

A két csapat kedden is megmérkőzött egymással Telkiben, akkor az üzbégek nyertek 2–1-re.

Mészöly Géza szövetségi edző a mérkőzés után elmondta: a szombat a regenerálódásé, utána egy szabadnap következik, hétfőn kezdődik a közvetlen felkészülés. Az első Eb-találkozón Ausztria lesz az ellenfél jövő szombaton a Megyeri úton.

U19-ES VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS, TELKI
MAGYARORSZÁG–ÜZBEGISZTÁN 2–2 (1–1)
MAGYARORSZÁG
: Székely György – Talabér Attila (Mervó Bence, 42.), Asztalos Dávid, Bobál Dávid, Forgács Dávid (Vida Kristopher, 85.) – Nagy Dominik, Kalmár Zsolt, Medgyes Zoltán – Farkas Zoltán (Tóth László, 61.), Bobál Gergely (Balogh Norbert, 61.), Varga Szabolcs (Zsótér Donát, 61.). Szövetségi edző: Mészöly Géza
Gólszerző: Kalmár (17., 85. – az elsőt 11-esből), ill. Abdijev (5.), Urinbajev (72.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik