U19: kikaptunk Üzbegisztántól, már nem veretlen a csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.08. 20:55
null
Németh Márió büntetőjével még egyenlített a magyar csapat, de végül kikapott (Fotó: mlsz.hu)
A hazai Európa-bajnokságra készülő magyar U19-es válogatott kedden 2–1-re kikapott Üzbegisztántól.


A ráhangolás véghajrájához érkezett a magyar válogatott, amely ezt megelőzően mind a hét felkészülési összecsapását megnyerte.

Nem indult túl jól a találkozó Mészöly Géza csapata számára, hiszen sorban jöttek a vendéglehetőségek, és bár a 12. percben a nagyon kitámadó a magyar válogatott még megúszta a gólt – egy gyors kontra végén Boltabaev került ziccerbe, de 16 méterről, senkitől sem zavartatva a jobb alsó mellé lőtt –, az első negyedóra végén már nem:

Egy üzbég indításra Urinbaev csapott le, elhúzta a kirepülő Hrabina mellett a labdát, majd az üres kapuba passzolt (0–1).

Nem sokkal később egy szabadrúgást követően Németh legurításából Nagy lőtt 16 méterről kapura, de az üzbég kapus nagy nehezen hárítani tudott.

A 23. percben azonban már ő sem, Bobál Gergelyt vágták fel a 16-oson belül, Németh Márió pedig magabiztosan, a kapus mozgásával ellentétesen a kapu jobb oldalába lőtt (1–1).

Támadásban maradt a magyar válogatott, és Kalmár előbb 18 méterről lőtt – Kamraev szépen hárított –, majd pár perc múltán már közel volt a vezető találat is, de 11 méterről, középről a jobb alsó mellé tekert nagy helyzetben.

A játékrész hajrájában egy távoli átlövést kellett Hrabinának hárítania, újabb gól azonban már nem született.

A fordulást követően ismét beragadtunk, egy bal oldali beadás után ismét a hosszún érkező Urinbaev maradt egyedül, éles szögből pedig a csereként beálló Leindler és a kapufa között a hálóba lőtt (1–2).

A gyakorlatilag sort cserélő magyar csapat sokáig nem tudott mit kezdeni az ellenféllel, de az utolsó negyedóra kezdetén így is óriási lehetőséget alakított ki, Bobál Dávid centerezése után azonban Mervó az ötösről a lécre belsőzött, a kipattanót labdát pedig „eltörte”, így a kapus könnyedén védett.

A hajrára valamelyest felpörgette a játékot a magyar csapat, de gólt ez sem eredményezett, így a nyolcadik összecsapásán elszenvedte első vereségét a Mészöly-csapat.

Az utolsó felkészülési mérkőzést pénteken, szintén 19 órakor ugyancsak Üzbegisztánnal játsszuk, majd július 19-én, Ausztria ellen kezdünk a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

U19-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Üzbegisztán 1–2
(1–1)
Magyarország: Hrabina Alex (Leindler Domonkos, 46.) - Medgyes Zoltán (Talabér Attila, 46.), Asztalos Dávid, Lenzsér Bence, Forgács Dávid (Bobál Dávid, 61.) - Nagy Dominik (Csábi Mihály, 61.), Kalmár Zsolt (Tóth László, 61.) , Németh Márió (Mervó Bence, 61.) - Kővári Róbert (Zsótér Donát, 46.), Bobál Gergely (Balogh Norbert, 61.), Vida Krisztopher (Varga Szabolcs, 46.)
Gólszerző: Németh Márió 23. (11-esből), ill. Urinbaev (16., 50.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik