A Németország elleni vereséggel ért véget az elitkör az U19-eseknek

Babják Bence, Földi Imre (Dugopolje), Rusznák György (percről percre)Babják Bence, Földi Imre (Dugopolje), Rusznák György (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.03.26. 13:50
A norvégok elleni döntetlen és a horvátok elleni vereség után eldőlt, hogy a magyar U19-es válogatott már nem juthat ki az Európa-bajnokságra. Ennek ellenére le kellett játszani a harmadik csoportmeccset is Dugopoljéban. A németek abban reménykedtek, hogy győzelmük esetén továbbléphetnek, ezért nagyon megnyomták ezt a találkozót. A mieink szinte csak a védekezéssel tudtak törődni, de háromszor így is bevették a kapunkat. Ezzel a magyar csapat a negyedik helyen, egy ponttal fejezte be az elitkör 3. csoportját, amelyből Norvégia jutott ki az Eb-re.
Felülmúltak bennünket a németek (Fotó: Földi Imre)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Felülmúltak bennünket a németek (Fotó: Földi Imre) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
ELITKÖR
3. CSOPORT, 3. FORDULÓ, DUGOPOLJE
Magyarország–Németország 0–3 (0–1)

Dugopolje, Hrvatskih vitezova Stadion, 50 néző.Vezette: José Luis Montero (spanyol)
Magyarország:Ásványi – Kovács K., Ujvárosi, Csóka, Bokros – Nándori (Torvund, 47.), Csonka – Csoboth (Kiss T., 57.), Szendrei, Schön (Timári, 83.) – Bencze.Szövetségi edző: Németh Antal
Németország: Plogmann – Rios Alonso, Mai (Treu, 87.), Bisseck, Ludewig (Bauer, 87.) – Mbom, Osterhage (Becker, 58.) – Yeboah, Kühn (Jastrzembski, 77.), Burkardt – Hottmann (Herrmann, 77.). Szövetségi edző: Guido Streichsbier.
Gólszerző: Yeboah (34., 53.), Herrmann (94.)
MESTERMÉRLEG
Németh Antal:
– A német válogatott jobban futballozott, nem tudtuk megvalósítani, amit elterveztünk, főleg támadásban voltunk erőtlenek. A labdaszerzések után nem tudtunk akciókat vezetni, nem értünk fel az ellenfél kapuja elé. Mondhatjuk, hogy hátul álltuk a sarat, de három kapott gól után a védekezéssel sem lehetek elégedett. Nem voltak motiválatlanok a játékosok, ám a horvátok elleni vereség után mélyről kellett felhozni őket, míg a németek a továbbjutásért hajtottak. Talán ez a pici plusz motiváció is hiányzott a jobb teljesítményhez.

A csoport másik mérkőzésén: Norvégia–Horvátország 3–2

A VÉGEREDMÉNY
1. Norvégia321
4–27
2. Németország32
15–26
3. Horvátország31
25–53
4. Magyarország3
120–51


ÖSSZEFOGLALÓ

Ahogy arra számítani lehetett, a német válogatott ragadta magához a kezdeményezést az U19-es Eb-elitkör utolsó csoportmérkőzésén, míg a szép búcsúért küzdő magyar válogatott energiáját szinte teljesen felemésztette a védekezés az első félidőben. Az elején a rivális többnyire a jobb oldalon igyekezett megbontani a magyar védelmet, ám a kapuscsere után a gólvonal elé kerülő Ásványi Balázs hárította a lövéseket. Magyar oldalról Bencze Márk tesztelte a kapust, majd egy jobb oldali indítás után Csoboth Kevin került ígéretes helyzetbe, ám nem tudta átemelni a labdát Luca Plogmann felett.

VÉLEMÉNY
Bencze Márk, a magyar válogatott és a holland Vitesse középpályása: „Próbáltuk megvalósítani, amit a szakmai stáb kért tőlünk, amennyire tőlünk tellett, küzdöttünk, de a kevés lehetőségünkből egyet sem használtunk ki. Jobb volt Németország, ha tíz meccset játszanánk ellene, a többségét megnyerné, de a háromgólos vereséget kicsit túlzónak érzem. Ami a szereplésünket illeti, sajnos három meccs alatt egyetlen gólt sem szereztünk, holott korábban szinte az összes találkozónkon betaláltunk. Sajnos most semmi sem jött össze. A két évvel ezelőtti U17-es válogatott nagy része most is itt volt, nem tudom, hogy ezúttal miért maradtak el az eredmények. Akkor megvolt a megfelelő csapatszellem és az összhang a játékosok között, ez az U19-es selejtezőkben sem hiányzott, de most valamiért nem álltunk össze. Sajnálom, hogy így sikerült, de az U21-es Eb-selejtezőkön próbálunk javítani.”

A másik kapunál egy magyar lábról elé kerülő labdát Eric Hottmann lőtt ziccerben a jobb felső sarok mellé, a 34. percben viszont a végig aktívan futballozó John Yeboah nem hibázott, a bal oldalról érkező beadás után pontosan lőtt a bal alsó sarokba. A félidő hátralévő nagy részében Csonka András ápolása miatt emberhátrányban játszott a magyar válogatott, a 45. percben pedig Ásványi bravúrja kellett, hogy ne duplázzák meg előnyüket a csoport első helyére hajtó németek.

A második játékrész elején szintén a magyar kapus volt a főszereplő, előbb Manuel Mbom szabadrúgását, majd Jonathan Burkardt közeli ziccerét védte bravúrral. Az 53. percben viszont már Ásványi sem segíthetett, hiába hárított ismét ziccerben, a kipattanót az első gól szerzője közelről a hálóba pofozta. A folytatásban is inkább a németeknek voltak lehetőségeik, el kell ismerni, hogy az ellenfél más szintet képviselt, és végig irányítás alatt tartotta a meccset.

A magyar játékosok becsülettel mentek előre, hajtottak a tisztes eredményért, de nem sikerült ziccert kialakítani az ellenfél kapuja előtt, sőt a végén a harmadik német találat is megszületett. Így Németh Antal együttese végül győzelem, valamint szerzett gól nélkül zárta az elitkört. A csoport másik meccsén Norvégia 3–2-re felülmúlta a házigazda horvátokat, így a skandinávok jutottak ki az Európa-bajnokságra.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

94. perc: Vége is a meccsnek, szerzett gól nélkül, egy ponttal fejeztük be az elitkört. 0–3

94. perc: Bent van a harmadik német gól... Szép kényszerítő után Hermann kapta vissza a labdát Yeboahtól, és 12 méterről, ballal a kapu bal oldalába lőtt. 0–3
92. perc: Burkardt
került még helyzetbe, de két védőnk is a lövés útjába vetette magát.
90. perc: Négy perc a hosszabbítás.
88. perc: Szendreit vágta föl Becker, kapott is egy sárgát.
87. perc: Na, még két német csere: Mai helyett Treu, Ludewig helyett Bauer.
83. perc: Magyar csere, Schön helyett Timári az utolsó percekre.
82. perc: Szabadrúgáshoz jutottunk 30 méterre a német kaputól a bal oldalon, Kiss beadásáról mindenki lemaradt, de Plogmann megkaparintotta a labdát.
80. perc: A németek valahogy csak nem akarnak leállni, már a magyar térfélen letámadnak bennünket, és sűrűn labdát szereznek...
77. perc: Két német csere: Hottmann helyett Hermann, Kühn helyett Jastrzembski.
77. perc: Kühn
adott nagy labdát Hottmann-nak, aki az ötös közeléből fölé durrantott.
75. perc: Ezúttal Burkardt lövését ártalmatlanította az igencsak foglalkoztatott Ásványi.
74. perc: Az előző esetnél Csonka kőkemény belépőjét Mbom bánta, ezért a magyar fiú sárgát kapott.
73. perc: Nem lett meg a mesterhármas... Három az egyre vezethették a magyar kapura a labdát a németek, kitették Yeboahnak, aki 11 méterről, jobbal centiméterekkel lőtt a jobb alsó mellé.
72. perc: Rios Alonsót hagytuk nagyon egyedül 8 méterre a kaputól, de szerencsére fölé fejelt.
71. perc: Szöglethez jutottak a németek, de mielőtt beadhatták volna a labdát, a bíró még figyelmeztetett egy-egy játékost mindkét csapatból. Csak szóban.
69. perc: Most Burkardt ugrott ki, de Ásványi jól eszmélt, kiváló ütemben modult ki, és felkapta a labdát.
68. perc: Atyaég, Kühn mekkorát lőtt, szerencsére Ásványi a helyén volt.
Azért nem lenne rossz legalább egy gólt szerezni ezen a selejtezőtornán...
64. perc: Egy nem túl jó fejessel jelentkezett Hottmann, csak hogy ne felejtsük el, hogy még a pályán van...
63. perc: Bár a németek továbbjutásról szőtt álmai szertefoszlani látszanak, mivel a norvégok már háromgólos előnyben vannak a másik találkozón, mégis mennek előre, mint a mérgezett egér.
61. perc: Bokros ment fel fejelni, de ütközött Hottmann-nal, a bíró a magyart látta szabálytalannak.
61. perc: Bisseck rúgott oda Benczének, kapott is egy sárgát.
Egy kis statisztika az ilyesmit kedvelőknek. A németek eddig 19-szer próbálkoztak veszélyeztetni a kapunkat, mi viszont csak 2-szer az övékét...
58. perc: Cseréltek a németek is, Osterhage helyett Becker a pályán.
57. perc: Magyar csere, Csoboth helyett Kiss Tamás játszik.
56. perc: Hű, ez is bemehetett volna... Ha a remekül kiugró Kühn 7 méterről nem az oldalhálót találja telibe.
53. perc: GÓL. KETTŐVEL VEZETNEK. Rossz magyar szabadrúgás után hárman kontráztak a németek. Úgy tűnt, sikerült visszazárni, de a beadás remek volt Burkardtól jobbról, éppen Kühn elé, aki közvetlen közelről nem tudott gólt lőni a sáros talajon, Kovács Krisztián megpróbált felszabadítani a gólvonalról, de Yeboahot találta telibe, akiről a hálóba pattant a második német gól. 0–2
Közben a csoport másik meccsén a norvégok 2–0-ra vezetnek, ezzel ők állnak továbbjutásra.
50. perc: Mit hagytak ki a németek! Burkardt
indult be középen, kapta is a labdát remekül, majd hat méterre a magyar kaputól már csak Ásványival állt szemben, de kapusunk szögletre mentett.
50. perc: Yeboah kellemetlen lövését fogta biztosan Ásványi.
47. perc: Cserélt a magyar csapat, Nándori helyett Torvund folytatja.
46. perc: Szabadrúgáshoz jutottak a németek 22 méterre a magyar kaputól. Mbom lövése mellé szállt.
46. perc: Az utóbbi napok napsütéses időjárása után hűvös, szeles időben játszanak ma a csapatok – jelenti helyszíni tudósítónk, Babják Bence.
46. perc:Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: Vége az első félidőnek, sokkal jobbak a németek, de csak egy góllal vezetnek. 0–1
45+2. perc: Szenzációs Ásványi-bravúr.
A szabadrúgást Kühn ívelte középre, Hottmann fejelhetett 7 méterről, és a felső sarokba tartó labdát remekül ütötte ki Ásványi.
45+2. perc: A bíró megmondta Kühnnek, hogy csak sípszó után rúghatja el a labdát. Mivel nem így tett, kapott egy sárgát.
44. perc: A tegnapi edzésen kifejezetten a németek elleni védekezési formációt gyakorolták a fiúk. Érdemes is volt, mert támadnak rendesen.
44. perc: Végre visszajöhetett, de ez sem szüntette meg a németek rohamait.
42. perc: Csonkát még mindig ápolják az oldalvonal mellett.
40. perc: Yeboah nagyon aktív. Ezúttal a tizenhatos jobb sarkának közeléből lőtt, de a kaput nem találta el.
39. perc: Ezt megköszönhetjük. A két 4-es, Bisseck és Ujvárosi ütközött a magyar tizenhatoson belül. A kontakt megvolt, de a bíró nem ítélt tizenegyest.
39. perc: Nem elég, hogy a németek tovább támadnak, Csonkát a pályán kívül kell ápolni.
36. perc: Csonka ütközött Mbommal, és a földön maradt. Vérzik az orra. A német csapatkapitány elnézést kért tőle.
34. perc: GÓL! Csak megszületett a német gól. Tettek is érte rendesen... Történt, hogy a bal oldalon Kühncselezgetett, középre adott, ahol mindenki lába között elcsúszott a labda, éppen Yeboah elé, aki az ötös vonaláról a bal alsóba perdített a kapufa segítségével. 0–1
31. perc:
A kontrákban bizakodunk, most például Csonka indult meg, de lebirkózták. Bencze ívelt a kapu elé, a fejes nem jött össze középen, így Plogmann szerezte meg a labdát.
28. perc: A sokadik, egészen pontosan a hetedik német szögletet is megúsztuk, aztán viszont majdnem gólt kaptunk. Ásványi ütötte el a labdát Kühn elől, de középre, és éppen Hottmann elé, aki az üres kaput sem tudta eltalálni, fölé durrantott.
27. perc:
Fokozták a tempót a németek, de egyelőre az utolsó passzaikba rendre hiba csúszik, amit nem bánunk.
26. perc: Az ellentámadásból Yeboah szerezhetett volna gólt, de nagy lövésébe Kovács beletette a lábát, így szöglet lett belőle.
25. perc: Csoboth ugrott ki, lecselezte magát az alapvonal közelébe, és megpróbálta átemelni a kifutó kapust, aki számított erre, és lekapta a labdát a levegőből.
23. perc: Nem sokáig... Yeboah szerzett labdát a tizenhatosunkon belül, de elpattant tőle, éppen az ötös bal oldalán tanyázó Hottmann elé, aki óriási helyzetben nem találta el a kaput. Ezt megköszönhettük neki.
22. perc: Jobb oldali szöglet után Ásványi öklözött, de nem szabadult fel a kapu, végül Burkardt gyenge beadása után felszabadítottunk.
17. perc: Szép lövés! Bencze kevert meg két védőt, majd 19 méterről, balról eleresztette, de Plogmann biztosan védett.
16. perc:
A németek erősen támadnak, nem sokáig tudjuk megtartani a labdát.
14. perc: Kovács Krisztián kapott sárga lapot, mert páros lábbal csúszott be Kühnnek.
12. perc: Nagy helyzet ma magyar kapu előtt, de hiába pattogott az ötösön belül a labda, sikerült szögletre menteni.
11. perc: A szabadrúgást megúsztuk.
10. perc: Schön szabálytalankodott Yeboahhal.
2. perc: Yeboah
próbálkozott lövéssel, de Ásványi védte az első német lehetőséget.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

 

ELŐZMÉNYEK

Bár nagy reményekkel érkezett Horvátországba a magyar U19-es labdarúgó-válogatott, végül a Norvégia elleni döntetlen után sima vereséget szenvedett a hazaiaktól, így már két forduló után lemondhatott továbbjutási álmairól.

Vasárnap a Split szomszédságában fekvő kis faluban, Klisszában (Klis) kapott edzéslehetőséget a magyar U19-es válogatott vasárnap délután, nem mindennapi környezetben. A helyi csapat pályája ugyanis éppen a faluban magasodó erőd alatt található, a vár pedig az HBO világszerte nagy sikerrel futó sorozatának, a hazánkban is népszerű Trónok Harcának egyik forgatási helyszíne volt. A sorozatban az erőd a Meereen nevű rabszolgatartó várost jelentette, amelyben a széria egyik főhőse, Daenerys Targaryen volt a királynő.

Stílusosan úgy jártunk, mint a Trónok Harca legtöbb szereplője, akiknek egy idő után – finoman fogalmazva – nem osztottak lapot a folytatásban. A németeknek viszont nagyon is fontos lesz a találkozó, úgyhogy nehéz meccs elé nézünk.

Ami a horvátok elleni meccset illeti, nem éreztem erősebbnek a riválist, de két szabadrúgás után gólt szerzett, és megnyerte a mérkőzéstmondta a horvátok elleni találkozó másnapján Csoboth Kevin, a magyar U19-es válogatott, valamint a Benfica középpályása.Próbáltunk támadni, egyenlíteni, esetleg fordítani, de a második játékrész elején kapott második gól rányomta a bélyegét a folytatásra. Nem voltunk elég pontosak, elég csapongó mérkőzést játszottunk. A jobb eredményhez okosabban kellett volna futballoznunk, és azt a taktikát követni, amelyet Németh Antal kért tőlünk. Mindannyiunkat bánt, hogy nem tudtuk megmutatni, mire vagyunk képesek valójában.Szomorúak vagyunk a kiesés miatt, de hátravan még a Németország elleni találkozó. A becsületünkért játszunk, sajnálom, hogy nem a továbbjutásért. A szövetségi edzőnk arról beszélt, hogy miután a Real Madrid kiesett a Bajnokok Ligájából, három nappal később már bajnoki kellett játszania, mi sem kesereghetünk sokáig.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik