U19: hat meccs után távozott a válogatott éléről a német edző

Vágólapra másolva!
2015.10.15. 07:38
Hat mérkőzés után távozik az U19-es labdarúgó-válogatott éléről Sören Osterland, aki Stefan Effenberg segítője lesz a német másodosztályú Paderbornnál.

Három győzelem, egy döntetlen és két vereség a német Sören Osterland mérlege az U19-es válogatottunk élén, ő irányította korosztályos legjobbjainkat a szeptemberi horvátországi Eb-selejtezőtornán is, ahol nem sikerült kiharcolni a továbbjutást az elitkörbe. Három győzelem, egy döntetlen és két vereség a német Sören Osterland mérlege az U19-es válogatottunk élén, ő irányította korosztályos legjobbjainkat a szeptemberi horvátországi Eb-selejtezőtornán is, ahol nem sikerült kiharcolni a továbbjutást az elitkörbe.

Ennyi a nyáron kinevezett szakember magyarországi munkásságának összefoglalója. Más már nem kerül bele, mivel Sören Osterland négy hónap után arra kérte az MLSZ vezetőségét, hogy engedje el. A jövőben a német másodosztályú Paderborn csapata alkalmazza az újonnan kinevezett vezetőedző, Stefan Effenberg segítőjeként.

„A fiatal szakember ajánlatot kapott, és azzal a kéréssel fordult a szövetséghez, hogy ne gördítsen akadályt a távozása elé – magyarázta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a . – A vezetőség értékelte eddigi munkáját, valamint az eredményeit, majd arra a következtetésre jutott, hogy készséggel elengedi, és további sok sikert kíván neki az edzői pályán.”

Az utódjáról még nem döntöttek, ezért Sipos Jenő korainak vélte megjósolni, újabb német szakember érkezik-e hazánkba. Sören Osterland mindössze 29 éves – a legfiatalabb edző, aki Kölnben szerezte meg a pro licences végzettséget. Fiatal kora ellenére is jelentős tapasztalatot gyűjtött a szakmában. Korábban a Magdeburg, a Leipzig, a Bayern München és a Hannover korosztályos, illetve második számú csapatánál dolgozott. Nagy előrelépésnek tartotta, hogy szövetségi edző lett az U19-es magyar együttesnél, úgy tekinthetett hazánkra mint ugródeszkára. A korábbi 35-szörös válogatott középpályáshoz, Stefan Effenberghez (ahogy Mehmet Schollhoz is) jó kapcsolat fűzi. Hívó szavára képtelen volt nemet mondani.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik