U19-es Eb-selejtező: vereség Szlovákiától, nincs továbbjutás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.15. 14:48
null
A szlovák fiatalok a szünet után állva hagyták a kapura veszélytelen magyarokat (Fotó: mlsz.hu)
Az U19-es magyar válogatott a korosztályos Európa-bajnoki selejtezők 4. csoportjának harmadik fordulójában Dunaújvárosban vereséget szenvedett a négyest pontveszteség nélkül megnyerő Szlovákiától, és nem sikerült kiharcolni a továbbjutást.



Együttesünk mezőnyben sokáig nemcsak egyenrangú partnere volt a szlovákoknak, hanem próbált ritmust diktálni és irányítani. Ám hiába a lelkes és taktikus mezőnyjáték, mindez együtt nagyon kevés volt a komoly gólhelyzetek kialakításához. Az ellenfél viszont a megszerzett labdákkal azonnal veszélyes kontrákat tudott vezetni.

A találkozó a második félidő közepén dőlt el, két óriási lehetőség után – előbb a három méterről leadott kapáslövés, majd egy ajtó-ablak ziccer maradt kihasználatlanul a vendégek részéről – egy pazar átlövés kapunk jobb oldalában kötött ki. Mint ahogyan kisvártatva egy látványos csukafejes is, igaz, akkora fiataljaink már elveszítették a fonalat, képtelenek voltak megtartani a labdát az önbizalomtól telve futballozó szlovákokkal szemben.

A korosztályos együttes szakmai vezetője, Pisont István a találkozót közvetítő Sport Tv-ben elmondta, hogy a három mérkőzés összképe alapján nem érdemeltük volna meg a továbbjutást. A szakember a sérülés miatt hiányzó kulcsemberek hiányára vezette vissza a gyengébb hazai szereplést, valamint a sok hibára, és az erőtlen, veszélytelen támadójátékra.

A négyesből Szlovákia mellett a Szlovénia elleni ki-ki meccset megnyerő Azerbajdzsán jutott tovább.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
4. CSOPORT, (MAGYARORSZÁG), 3. FORDULÓ

Magyarország–Szlovákia 0–3 (0–0)
Magyarország:
Horváth Dániel – Polgár Kristóf, Kecskés Ákos, Nagy Ádám, Valencsik Dávid (Jancsó András, 67.) – Vida Máté, Rácz Barnabás, Sallai Roland – Grabant Bence, Balogh Norbert (Németh Erik, 64.), Tóth Martin (Takács Krisztofer, 64.).
Azerbajdzsán–Szlovénia 3–2 (3–0)
A csoport végeredménye: 1. Szlovákia 9 (9–2), 2. Azerbajdzsán 4 (5–7), 3. Magyarország 2 (2–5), 4. Szlovénia 1 (4–6)

KORÁBBAN
2. FORDULÓ

Szlovákia–Azerbajdzsán 4–1
Magyarország–Szlovénia 1–1
1. FORDULÓ
Szlovákia–Szlovénia 2–1
Magyarország–Azerbajdzsán 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik