U19-es Eb-selejtező: négygólos sikerrel rajtoltunk

Vágólapra másolva!
2015.09.18. 15:56
Négygólos győzelemmel kezdett a magyar U19-es válogatott a korosztályos Európa-bajnokság horvátországi selejtezőjében. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Kazahsztán emberhátrányban fejezte be a találkozót.

Jól kezdett a magyar csapat, hiszen már a 7. percben megszerezte a vezetést, Szatmári Istvánnal szemben szabálytalankodtak, a megítélt büntetőt pedig Haris Attila váltotta gólra (1–0). Az első fél órát követően Haris a gólpasszosok közé is feliratkozott, átadását Petró Balázs értékesítette, így kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a magyar csapat.Haris Attila váltotta gólra (1–0). Az első fél órát követően Haris a gólpasszosok közé is feliratkozott, átadását Petró Balázs értékesítette, így kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre a magyar csapat.

Amely a 62. percben emberelőnybe került Ruszlan Alimbajev kiállításának köszönhetően, a létszámfölényt pedig a hajrában kihasználta Sören Osterland csapata.

A 83. percben Szatmári is értékesített egy tizenegyest, majd Petró passzából a nem sokkal korábban csereként beálló Rózsahegyi Dominik állította be a 4–0-s végeredményt.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. CSOPORT, 1. FORDULÓ
Magyarország–Kazahsztán 4–0
(20)
Magyarország: Demjén Patrik Szivacski Donát (Rózsahegyi Dominik, 80.), Czingráber Máté, Szalai Attila, Fodor Ákos Haris Attila, Vogyicska Bálint (Pávkovics Bence, 58.) Korozmán Kevin (Boros Gábor, 58.), Petró Balázs, Szatmári István Bíró Bence
Gólszerzők: Haris 7. – 11-esből, Petró 32., Szatmári 83. – 11-esből, Rózsahegyi a 87. percben

Horvátország–Montenegró 3–1

2. FORDULÓ (SZEPTEMBER 20.)
Montenegró–Magyarország 14.00
Horvátország–Kazahsztán 16.00

3. FORDULÓ (SZEPTEMBER 23.)
Magyarország–Horvátország 16.00
Kazahsztán–Montenegró 16.00

A 13 csoport első két helyezettje és a legjobb harmadik csatlakozik a kiemelt Spanyolországhoz az elitkörben, amelyben a 28 együttest hét négycsapatos csoportra osztják, a hét győztes pedig kijut a 2016-os Európa-bajnokságra, ahol a házigazda Németország helye már biztosítva van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik