U18: kétgólos hátrányból 3-3-as döntetlen az osztrákokkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.21. 18:07
A magyar U18-as labdarúgó-válogatott 3–3-as döntetlent játszott felkészülési mérkőzésen Ausztriával Sopronban – olvasható az mlsz.hu-n. A magyar csapat kétgólos hátrányból állt talpra, és egyenlített ki.

Az első félidő jobbára – a helyzeteket tekintve – kiegyenlített játékot hozott, amelyet az Eb-, és vb-résztvevő vendégek kezdtek jobban, eleinte sikerült érvényre juttatniuk az agresszív letámadáson alapuló játékukat. Pisont István együttese fokozatosan jött bele a játékba, és az első félidő utolsó tíz perce már egyértelműen a magyar csapaté volt – derül ki a szövetség tudósításából.

A 20. percben egy osztrák labdaszerzés után Ordasi Gergő szabálytalankodott a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Adrian Grbic magabiztosan lőtte a bal alsó sarokba (0–1). A magyar csapat azonnal egy veszélyes lövéssel válaszolt, majd a 24. percben Zsótér Donát nagyszerűen érkezett egy bal oldali beadásra, lövése a kapufa érintése után végiggurult a gólvonalon, majd mentettek az osztrák védők.

A 30. percben aztán már magyar gólnak tapsolhatott a mintegy kétszáz fős publikum, amikor Balogh Norbert ugratta ki a nagyszerűen beinduló Zsótért, ő a jobb összekötő helyén rávezette a kapusra a labdát, és 8 méterről a kapu bal alsó sarkába bombázott (1–1).

A második félidő első szakaszában Spandler Csaba 15 méteres lövése jelentette a legnagyobb veszélyt, míg a csereként beállt Ivancsics Alexnek kétszer egymás után kellett lábbal hárítania egy osztrák kontra végén.

A hajrához közeledve felpörögtek az események: előbb egy szerencsés, majd egy kidolgozott vendéggól esett. Előbb Daniel Maier beadása lecsúszott, de így lett jó az osztrákoknak, a labda ugyanis a hálóban kötött ki (1–2). A mieink fel sem ocsúdhattak, s egy perccel később egy újabb gyors ellenakció után Mayr-Faltenluca talált a kapuba (1–3). A magyar csapat azonnal válaszolt: egy bal oldali beadásra a nem sokkal korábban csereként beállt Csicsek Levente érkezett, megelőzte a védőjét, és a kapu közepébe bombázott (2–3). A 80. percben Rácz Barnabás nagyszerű labdát adott sarokkal, az egyedül kilépő Csicsek pedig 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (3–3). A 88. percben meccslabdája volt a magyar csapatnak, sokpasszos, kombinatív támadás végén Németh Erik már csak a kapussal állt szemben, de kivárt egy ütemet, és így egy visszaérő védő belelépett a lövésébe.

A második félidő pörgős, jó iramú játékot hozott, a magyar válogatott támadó szellemben futballozott, szép akciókat vezetett, de a jól kontrázó osztrákok kétgólos előnyét csak kiegyenlíteni sikerült, maradt a 3–3 a lefújásig.

„Elégedett vagyok a csapat játékával, a meccs jól szolgálta felkészülésünket az Eb-selejtezőkre, és ismét ki tudtunk próbálni új játékosokat is – mondta a mérkőzés után Pisont István. – Az első félidőben a legnagyobb hibát az osztrák gólnál vétettük, olyan szituációt követően kapott büntetőt az ellenfél, amire külön készültünk, hiszen tudtuk, hogy a vendégek már a saját térfelünkön letámadnak majd bennünket. Sokat voltunk hátrányban, ez lelkileg nem volt könnyű, de ezzel együtt játszani tudtuk a saját játékunkat, labdákat szereztünk, és ha a végjátékban pontosabbak vagyunk, még több gólt is lőhettünk volna. El kell azonban ismerni, hogy az osztrákoknak is voltak nagy helyzeteik, így a döntetlen reális eredménynek mondható.”

U18-AS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–AUSZTRIA 3–3 (1–1)
Sopron, 250
néző. Vezette: Pintér Cs. (Huszár B., Király Zs.)
MAGYARORSZÁG:
Ordasi (Ivancsics, a szünetben) – Gazdag, Kecskés, Nagy Á. (Jancsó, a szünetben), Spandler – Murai, Szántó (Koszta, 83.), Rácz B. (Németh E., 83.9 – Zsótér (Sallói, a szünetben), Balogh N. (Csicsek, 60.), Tóth M. (Sejben, 60.). Szövetségi edző: Pisont István
AUSZTRIA:
Schlager – Tursch (Starkl, 51.), Domej (Mayr-Faltenluca, a szünetben), Lienhart, Lercher (Krizevac, a szünetben) – Smith, Laimer (Meier, a szünetben) – Risenberger (Probst, a szünetben) – Grbic (Bahtic, a szünetben), Ripic, Dorta. Szövetségi edző: Hermann Stadler
Gólszerző:
Grbic (11-esből, 0–1) a 19., Zsótér (1–1) a 30., Meier (1–2) a 68., Mayr-Faltenluca (1–3) a 70., Csicsek (2–3) a 72., Csicsek (3–3) a 80. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik