nemzetisport.hu 2015.08.19 10:48 Frissítve: 2015.08.19 11:04

U18: biztató játék, de vereség a házigazda csehektől

A házigazda cseh válogatott 2–0-ra legyőzte U18-as csapatunkat a Václav Jezek-emléktorna első játéknapján – tudatta a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja.

 

Az 1998-as születésű játékosokból álló U18-as válogatott összetétele több helyen változott a tavaszihoz képest, ennek oka, hogy hat meghatározó labdarúgóra már az egy évvel idősebbek között számítanak, ők a horvátországi U19-es Eb-selejtezőre készülnek. Így esélyt kaptak a bizonyításra a korosztály azon játékosai is, akiknek eddig kevesebb alkalmuk volt, hogy megmutassák tudásukat a nemzeti csapatban, néhányan közülük első alkalommal kaptak meghívót a válogatottba. 

A Jezek-torna első játéknapján, a házigazdák elleni találkozó első félidejében a csehek valamivel többet birtokolták a labdát, de gólhelyzeteket kizárólag mi alakítottunk ki, három-négy alkalommal is közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, Szőke Dániel kapufát is lőtt. A fordulás után egy átlövésből gyorsan vezetést szereztek a csehek, és a góljuk alaposan megfogta a mieinket, a hazaiak jelentős fölényben játszottak. Az utolsó negyedórára szerkezetet váltottunk, átálltunk kétcsatáros taktikára, és ez jót tett a játékunknak, átvettük az irányítást, a hajrában már dominálni tudtunk. A gólszerzés azonban nem jött össze, nem úgy a cseheknek, akik az utolsó pillanatokban, egy kontratámadásuk végén megítélt büntetőből megszerezték második találatukat is, beállítva a 2–0-s végeredményt – olvasható a szövetség összefoglalója. 

„Az első félidőben jól játszottunk, meg tudtuk valósítani az eltervezett taktikánkat, megvoltak a helyzeteink is, de csak kapufáig jutottunk – mondta a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – A szünet után kapott gól visszavetette a csapatot, görcsössé vált a játékunk, ebben a periódusban nagyon nehéz dolgunk volt, a csehek egyértelműen fölénk nőttek, az utolsó negyedóra viszont már a miénk volt. Bár az eredmény mást mutat, szoros mérkőzést játszottunk egy nagyon jó erőkből álló cseh csapattal, az első félidei és a hajrában mutatott játékunkra építhetünk a folytatásban is.

VÁCLAV JEZEK U18-AS EMLÉKTORNA (CSEHORSZÁG)
Csehország–Magyarország 2–0 (0–0)
Magyarország:
Vajda Dániel – Szalai András, Patik Márton, Tóth Bence, Gergényi Bence – Takács Ronald, Keményffy Máté (Pataki Roland, 73.) – Tömösvári Bálint, Szőke Dániel (Bayer Bence, 46.), Herjeczki Kristóf (Kovács Dávid, 65.) – Dragóner Filip (Kamarás György, 46.)
Forrás: mlsz.hu

A nyolccsapatos Jezek-tornán szerdán Ukrajna, pénteken pedig Japán lesz az ellenfél. Szombaton a másik csoport (Egyesült Államok, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia) magyarral azonos helyen záró együttese ellen játszik helyosztót a válogatott.

AZ U18-AS VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Balogh Péter (Puskás Akadémia), Vajda Dániel (Budapest Honvéd)
Védők: Gergényi Bence (Budapest Honvéd), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Patik Márton (Ferencváros), Szalai András (MTK Budapest), Szilágyi Zoltán (Vasas), Tóth Bence (Puskás Akadémia), Tóth Dávid (ETO Futsal)
Középpályások: Bayer Bence (MTK Budapest), Keményffy Máté (Puskás Akadémia), Pataki Roland (Vasas), Szőke Dániel (Illés Akadémia), Takács Ronald (Feyenoord), Tóth Keve (Puskás Akadémia)
Támadók: Dragóner Filip (Ferencváros), Herjeczki Kristóf (Budapest Honvéd), Kamarás György (Budapest Honvéd), Kovács Dávid (Vasas), Tömösvári Bálint (Budapest Honvéd)

 

2019.09.13 21:33:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A drukker ilyen, ilyennek is kell lennie – a végletek emberének. Olyannak, amilyennek a legendás osztrák futballvezér, Hugo Meisl látta egykori honfitársainkat: a magyarok vagy temetnek vagy lakodalmat ülnek.

2019.09.11 20:54:38

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA-szabályozás sem tudja felülírni az érzelmeket.

2019.09.10 20:04:39

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

NS-VÉLEMÉNY. Honnan ez a szenvedély?

2019.09.10 14:04:22

Magyar válogatott MAROSI GERGELY

107 mérkőzés, 3 fordítás, avagy ha bajba kerülünk, akkor ritkán vágjuk ki magunkat belőle. Értékelés.