A ráadásban mentett pontot az U17-es válogatott Szlovénia ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.22. 13:49
null
Tóth-Gábor Kristóf (pirosban) egyenlített a végén (Fotó: mlsz.hu)
Szlovénia ellen 1–1-es döntetlennel kezdte meg Eb-selejtezős szereplését a magyar U17-es válogatott a hazai környezetben zajló elitkörben: a gól nélküli első félidőt követően délnyugati szomszédaink tizenegyesből megszerezték a vezetést a második félidő elején, ám a ráadásban Tóth-Gábor Kristóf találatával sikerült egyenlítenie a magyar csapatnak. 

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
ELITKÖR, 1. FORDULÓ
Szlovénia–Magyarország 1–1
(0–0)
Budapest, Hévízi úti stadion, Vezette: Milovan Milacsics (montenegrói)
Magyarország: Ásványi – Lakatos B., Varju, Nyári, Papp L. – Irimiás, Posztobányi, Kapronczai (Papp M., 52.) – Cipf (Beke, 66.), Tóth-Gábor, Szabó B. (Kovács M., a szünetben) Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
Szlovénia: Gril – Matko, Burin, Kocar, Mutavcic – Svetlin, Maher, Urbancic – Simic (Marc, 73.), Pecar (Kukovec, 80+2.) – Prelec. Szövetségi edző: Agron Salja
Gólszerző: Svetlin (57. – 11-esből), ill. Tóth-Gábor (80+1.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Közel 150 néző előtt futott ki a Hévízi úti stadion gyepszőnyegére a szlovén és a magyar U17-es válogatott csütörtök délután, ám az első játékrész nem feltétlenül igazolta a magyarok várakozásait. Szélesi Zoltán a találkozó előtt arról beszélt, hogy a cél egyértelműen a továbbjutás, amihez az első két hely valamelyikét kell megszerezni a csoportban.

A szlovénok azonban igazolták, hogy nem véletlenül kerültek az elitkörbe: az első félidő jelentős részében uralták a játékot, támadásban és védekezésben is jobbnak bizonyultak a mieinknél, sőt lesgólig jutottak, és ha Ásványi Balázs nem olyan hatékony a kapujában, mint amilyen volt, könnyen lehet, hogy nem gól nélkül zárul ez a negyven perc.

Így viszont csak a második félidő közepén született meg a találkozó első gólja: a magyar tizenhatoson belüli némileg kaotikus jelenetsor után a szlovénok tizenegyeshez jutottak, melyet a csapatkapitány Tamar Svetlin értékesített is.

A gól után Szélesi Zoltán további cserékkel próbált frissíteni és ez végül be is jött, hiszen a rendes játékidő letelte után a csereként beküldött Beke Péter beadásából Tóth-Gábor Kristóf góljával sikerült az egyenlítés.

Erre már nem volt válaszuk a szlovénoknak, és mivel a csoport másik meccsén Izrael 4–1-re legyőzte Romániát, a magyar válogatott jelenleg Szlovéniával holtversenyben a második helyről várja a vasárnapi folytatást: délután 14.00 órakor Románia ellen.

A csoport másik meccsén:
Izrael–Románia 4–1

A CSOPORT ÁLLÁSA
Izrael
1 1 0 0 5 1 4 3
Magyarország
1 0 1 0 1 1 0 1
Szlovénia 1 0 1 0 1 1 0 1
Románia 1 0 0 1 1 5 –4 0

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI
Március 25.

Magyarország–Románia, 14.00, Budapest, Hévízi úti stadion
Március 28.
Magyarország–Izrael, 14.00, Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik