U17: magabiztos magyar győzelem a finnek ellen

Vágólapra másolva!
2015.03.03. 18:03
Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott Dragóner Filip és Kovács Dávid góljával 2–0-ra legyőzte a finn korosztályos csapatot felkészülési mérkőzésen kedd délután Telkiben.

A Belvon Attila vezette U17-es válogatott a márciusi, hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörre készülve négynapos összetartáson vesz részt a héten Telkiben, ennek keretében játszották a keddi mérkőzést.

Az mlsz.hu tudósítása szerint a magyar válogatott némi mezőnyfölényt alakított ki a mérkőzés elején, de a védekezés még akadozott, az első veszélyes akciót a finnek vezették. A folytatásban megérkeztek az első magyar lehetőségek is, és a 19. percben az egyikből megszületett a vezető gól: egy pontos bal oldali támadás végén Kovács Dávid adott be, az érkező Dragóner Filip pedig egy védő szorításában, 4 méterről a hálóba pörgetett (1–0).

A gól után is megmaradt a mieink enyhe fölénye, a bal oldalon többször is ígéretes akciók gördültek, de az előnyt nem sikerült megduplázni a szünetig.

A fordulás után nem sokkal, a 42. percben Bíró Ákos nagyszerűen tört kapura, de 15 méterről a lécet találta telibe. A 48. percben esett a második gól: Bíró Ákos vezette le az alapvonalig a labdát a jobb oldalon, pontosan adott középre, az érkező Kovács Dávid pedig közelről a hálóba passzolt (2–0).

A hátralévő időszakban jelentős fölényt sikerült kiharcolnia a magyar csapatnak, egymás után futottak a támadások, ha jobban koncentrálnak a támadók, újabb gólokat szerezhettek volna.

A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással.

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–FINNORSZÁG 2–0 (1–0)
Telki
Magyarország:
Demjén Patrik (Vajda Dániel, 64.) – Tóth Dávid (Patik Márton, 64.), Szalai András, Nagy Zsombor, Gergényi Bence – Vogyicska Bálint, Szabó Bence (Szőke Dániel, 64.), Bodrogi János (Tajti Mátyás, 53.) – Kovács Dávid, Dragóner Filip (Herjeczki Kristóf, 53.), Tömösvári Bálint (Bíró Ákos, 46.). Szövetségi edző: Belvon Attila
G: Dragóner a 19, Kovács D. a 48. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik