H. D. 2019.10.16 20:09 Frissítve: 2019.10.16 20:50

U17-es vb: Preisinger Sándor kijelölte a végleges magyar keretet

Preisinger Sándor szövetségi edző kijelölte a magyar válogatott végleges keretét a brazíliai korosztályos világbajnokságra – számolt be róla a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.

Ominger Gergő (16) és Németh András (9) is utazik Brazíliába (Fotó: Tumbász Hédi)

 

 
MINDEN FONTOS TUDNIVALÓ AZ U17-ES VILÁGBAJNOKSÁGRÓL ITT!

A brazíliai U17-es világbajnokságra készülő magyar válogatott október 19-én utazik el a helyszínre, ahol október 26-án kezdi meg szereplését. A világbajnokságra 18 mezőnyjátékost és 3 kapust lehetett nevezni az október 16-i határidőig, a keretben a torna rajtjáig csak sérülés esetén lehet változtatni. Arra az esetre, ha valaki a vb kezdetéig megsérül, két tartalék játékos is a csapattal utazik, őket az első mérkőzést megelőző napig utólag lehet nevezni a sérült(ek) helyére – olvasható az mlsz.hu-n.

A keret a vb-részvételt kiharcoló futballistákra épül, a világbajnokságra nevezett huszonegy labdarúgóból tizenheten ott voltak a tavaszi, írországi Európa-bajnokságon is. Az őszi edzőtáborozásokra meghívottak közül mindenkire számíthat Preisinger Sándor, sérülés miatt senkit sem kellett kihagyni a keretből.

„Nem volt könnyű dolgom a végső keret kialakításakor, mert csupán huszonegy játékost lehetett nevezni a világbajnokságra, pedig az elmúlt egy évben nyújtott teljesítmény alapján ennél többen megérdemelték volna, hogy ott lehessenek velünk Brazíliában – mondta az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor szövetségi edző. – Ezúton is köszönöm azoknak a kerettagoknak a munkáját, akik sokat tettek a csapatért, de most nem utazhatnak el a válogatottal, a mostani vébészereplés az ő sikerük is. Három napunk lesz Telkiben az elutazás előtt, ebben az időszakban már próbálunk alkalmazkodni a brazíliai időzónához, és minden szempontból felkészülni a ránk váró feladatra.”

Az elutazásig hátralévő napokban az edzések mellett egy zárt kapus felkészülési meccs is szerepel a programban, ezt az NB II-es Nyíregyháza ellen játssza le az együttes pénteken.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-KERETE
Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United – Anglia), Megyeri Gábor (Bp. Honvéd), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők: Buna Gábor (Bp. Honvéd), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (Parma – Olaszország), László Dávid (Bp. Honvéd), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia), Horváth Milán (Bp. Honvéd), Orosz Donát (DVTK)
Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Tóth Borisz (DVTK), Major Sámuel (Red Bull Salzburg – Ausztria), Kosznovszky Márk (Parma – Olaszország), Baráth Péter (DVSC)
Támadók: Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Mester Csaba (Austria Wien – Ausztria), Komáromi György (Puskás Akadémia), Németh András (Genk – Belgium), Molnár Rajmund (Benfica – Portugália)
Tartalékok: Sipos Gábor (Puskás Akadémia), Hajdú Roland (Ferencváros)

A B-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ
Október 26., szombat
22.00,
 Goiania, Olimpiai Stadion: Nigéria–MAGYARORSZÁG
Október 27., vasárnap
1.00, 
Goiania, Olimpiai Stadion: Ecuador–Ausztrália

2. FORDULÓ
Október 29., kedd
21.00,
 Goiania, Olimpiai Stadion: Nigéria–Ecuador
Október 30., szerda
0.00, 
Goiania, Olimpiai Stadion: Ausztrália–MAGYARORSZÁG

3. FORDULÓ
November 1., péntek
21.00, 
Gama: Ausztrália–Nigéria
21.00, Goiania, Olimpiai Stadion: MAGYARORSZÁG–Ecuador

2020.07.05 22:45:50

Magyar válogatott SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.07.05 21:37:32

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Egyre rutinosabban várhatják a tétmeccseket.

2020.06.29 21:20:32

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha sikerül, a csapat is jól jár, ha nem, az edző megjárhatja: az öltözői tekintély már csak olyan, hogy az irodákig is elérhet, ami nem sok jóval kecsegtet viszály esetén.

2020.06.10 23:06:05

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Görcs volt a játékosban, s görcs a tehetetlen szurkolóban is, aki minden jelből véleménye igazolását olvasta ki, hite és identitása eggyé vált, amit elvenni tőle nem lehetett.