U17-es válogatott: a mieink három győzelemmel jutottak tovább

Vágólapra másolva!
2011.09.28. 16:50
null
A magyar fiatalok három gólt ünnepelhettek a norvégok ellen (Fotó: mlsz.hu/archív)
Címkék
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 3–2-re győzött Norvégia ellen, így mindhárom mérkőzését megnyerve csoportelső lett a hazai rendezésű Eb-selejtezős minitornán. A mieink a tavasszal az elitkörben folytathatják a selejtezőt; a 2012-es szlovéniai Eb-n hét csapat vehet részt a rendező válogatottja mellett.

 

A magyar csapat számára már a döntetlen is a csoportelsőséget jelentette volna, ám egy hajrábeli góllal végül sikerült a harmadik meccsét is megnyernie.

A Telkiben rendezett mérkőzés 27. percében az AC Milan fiatal légiósa, Tamás Krisztián szerzett vezetést, kihasználva, hogy a norvég kapus kezéből kicsúszott a labda egy beadást követően.

Az első félidőben ezután már csak negatívumokat jegyezhettünk fel. A 30. percben az Atalantánál pallérozódó Forgács Dávid súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, nem sokkal ezután pedig a norvégok egyenlítettek Bard Finne góljával. Már jócskán az első játékrész hosszabbításában jártak a csapatok, amikor a vendégeket ismét betaláltak, a csapatkapitány, Mats Möller Daehli remek lövése után talált utat a labda a jobb alsó sarokba.

A 48. percben Pisont István Bobál Gergelyt küldte pályára, ez pedig, mint később kiderült, nyerő húzásnak bizonyult.

A csatár ugyanis hat perccel később ballábas lövéssel egalizált. Úgy tűnt, ezzel be is állította a végeredményt, ám a csattanó a 82. percben érkezett – a félidők 40 percesek voltak –, ekkor Németh Márió szabadrúgására érkezett jó ütemben Bobál, és csúsztatott a kapuba, megszerezve a győztes gólunkat.

A magyar fiatalok százszázalékos teljesítménnyel csoportelsőként jutottak tovább, így a tavaszi elitkörben valamivel könnyebb ellenfelek várhatnak rá. A fehéroroszok csoportmásodikként szintén továbbjutottak.

U17-ES EB-SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ

Magyarország–Norvégia 3–2 (Tamás 27., Bobál 54., 82., ill. Finne 36., Möller Daehli 40+3.)

Andorra–Fehéroroszország 0–5
A csoport végeredménye: 1. Magyarország 9 pont (11–3), 2. Fehéroroszország 6 (9–4), 3. Norvégia 3 (5–6), 4. Andorra 0 (0–12)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik