U17-es női válogatott: ezúttal nem bírtunk az északírekkel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.11. 16:58
Az Eb-selejtező elitkörére készülő magyar U17-es női labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 0–0-s döntetlent játszott Észak-Írország korosztályos csapatával.

A Schumi Dorottya vezette magyar csapat kedden magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott az északírek elleni felkészülési meccsen, így remek hangulatban készülődött a csütörtöki visszavágóra. Annyiban hasonló volt a két találkozó, hogy mindkettő során a magyar válogatott irányított, viszont amíg kedden jóval több helyzetünk adódott az ellenfél kapuja előtt, addig ezúttal kevesebbszer értünk oda az északírek kapuja elé, és a kínálkozó lehetőségekkel sem sikerült élnünk. A vendégek támadójátékát viszont ezúttal is jól semlegesítettük, az északírek sem tudtak komolyabb helyzetekig eljutni, 0–0-s döntetlennel ért véget a találkozó.A Schumi Dorottya vezette magyar csapat kedden magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott az északírek elleni felkészülési meccsen, így remek hangulatban készülődött a csütörtöki visszavágóra. Annyiban hasonló volt a két találkozó, hogy mindkettő során a magyar válogatott irányított, viszont amíg kedden jóval több helyzetünk adódott az ellenfél kapuja előtt, addig ezúttal kevesebbszer értünk oda az északírek kapuja elé, és a kínálkozó lehetőségekkel sem sikerült élnünk. A vendégek támadójátékát viszont ezúttal is jól semlegesítettük, az északírek sem tudtak komolyabb helyzetekig eljutni, 0–0-s döntetlennel ért véget a találkozó.

„Igyekeztünk lehetőséget adni a keret minden tagjának, ezért több változtatása is volt a keddi meccshez képest a kezdőcsapatban. Labdabirtoklásban hasonló volt a fölényünk, mint az első mérkőzésen, de ezúttal kevesebb helyzetet tudtunk kialakítani, kissé erőtlenek voltunk az ellenfél kapuja előtt. Az egész hetes összetartás remekül szolgálta a felkészülésünket, a játékosok pozitívan álltak a munkához, és az együtt töltött néhány nap összerázta a társaságot, amiben nagy szerepe volt a keddi győztes meccsnek. Több mint egy hónap hátravan a tétmérkőzéseinkig, ezért mindenkinek megvan az esélye a kezdőcsapatba kerülésre, senkinek sincs bérelt helye a csapatban” – mondta Schumi Dorottya szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

U17-ES NŐI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Észak-Írország 0–0
MAGYARORSZÁG:
Barti Luca – Csigi Eszter, Bálint Kata, Pilán Tímea, Fél Patrícia – Kiss Stella, Vári Viktória (Fél Alexandra, 69.), Zágonyi Barbara, Mikes Vivien (Bátorfi Boglárka, 60.) – Anda Letícia (Kovács Laura, 41.), Vachter Fanni

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik