U17-es női Eb: kicsúszott a kezünkből a csoportelsőség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.13. 17:25
A magyar U17-es női labdarúgó-válogatott 2–2-es döntetlent játszott Lengyelországgal a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező harmadik fordulójában, így veretlenül, csoportmásodikként jutott be az elitkörbe. A mieink az első félidőben már két góllal is vezettek, ám a lengyeleknek sikerült egyenlíteniük.

A magyar és a lengyel válogatott is hat-hat ponttal, biztos továbbjutóként várta a hazai rendezésű minitorna utolsó játéknapját, az egyetlen kérdés az volt, melyik csapat kerül elsőként és másodikként a tavaszi elitkörbe.

Mivel a lengyelek gólkülönbsége jobb volt a csütörtöki mérkőzés előtt, így a döntetlennel ők szerezték meg az első helyet.

„Jó mérkőzést játszottunk egy nagyon erős lengyel válogatottal, a teljesítményünkkel elégedett vagyok, ugyanakkor kissé csalódott is, hogy kétgólos előnyről nem tudtuk megnyerni a meccset. Megvoltak a lehetőségeink a harmadik gól megszerzésére, sajnos ezek kimaradtak, és még nem volt meg a kellő rutinunk ahhoz, hogy megtartsuk az előnyt. Összességében pozitív tornát zártunk, meccsről meccsre javult a teljesítményünk csapatként, és többen is jó egyéni teljesítményt nyújtottak a lányok közül. Várjuk a novemberi sorsolást, majd megkezdjük a felkészülést a tavaszi elitkörre” – értékelt a lefújás után Schumi Dorottya szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

U17-ES NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. CSOPORT, 3. FORDULÓ
Magyarország–Lengyelország 2–2 (2–1)
Bük.
MAGYARORSZÁG:
Virág Réka – Bódai Viktória, Kovács Laura, Váradi Ráhel, Csolti Réka – Vachter Fanni, Vasas Lea, André Antónia, Pintye Vivien (Nagy Virág, 81.) – Pusztai Sára, Dorner Dóra (Králik Fanni, 67.). Szövetségi edző: Schumi Dorottya
G: Stasiak (4. – öngól), Vachter (25.), ill. Materek (36. – 11-esből), Kowalczyk (65.)

A csoport másik mérkőzésén
Észtország–Azerbajdzsán 0–1

A csoport végeredménye: 1. Lengyelország 7 pont (13–2), 2. MAGYARORSZÁG 7 (8–3), 3. Azerbajdzsán 3, 4. Észtország 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik