U17-es Eb: Szoboszlai ismét a társaival készülhetett

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2017.05.08. 21:30
null
Kedden délután a továbbjutásért játszik a válogatott
 Az utolsó, Feröer elleni csoportmeccsére készül az U17-es magyar válogatott, amelynek már a döntetlen is elég a legjobb nyolc közé jutáshoz kedd délután.


Akárcsak a Skócia elleni második csoportmeccset megelőzően, hétfő délután is a Zágráb külkerületében fekvő NK Vrapce pályáján edzett az U17-es magyar válogatott. A bemelegítést végző játékosok között aztán egy napok óta nem látott arc is feltűnt: az utóbbi napokban bokasérülése miatt különmunkát végző csapatkapitány, Szoboszlai Dominik ismét a társaival készülhetett, és jó esély mutatkozik rá, hogy pályára léphet az utolsó csoportmérkőzésen.

Szinte garantálható, hogy kedden, a zágrábi Lucko stadionban mélyen visszahúzódó, zártan védekező ellenféllel találtja magát szemben a válogatott, s a hétfői edzésen a szakmai stáb is erre igyekezett felkészíteni a játékosokat. Az egyik térfélre 4–4–2-es felállásban állították fel az ember nagyságú sárga oszlopokat, a játékosokkal pedig azt gyakoroltatták, hogyan lehet eredményesen akciót vezetni ezen felállás ellen, majd egymás közti játék zárta a gyakorlást.

„Izgalmas meccsre számítok, amely az első gólig biztosan nehéz lesz, de ha egyszer sikerül betalálunk, érzésem szerint érkeznek majd a további gólok is – mondta Schön Szabolcs, a magyar válogatott és az Ajax középpályása. – Nagyban megkönnyítenénk a saját helyzetünket, ha az első tíz-húsz percben megszereznénk a vezetést, ha nem sikerül, benne van a pakliban, hogy az ellenfél öt védővel és öt középpályással őrzi majd az eredményt. A gyenge pontjuk? Az elemzések során úgy láttam, hogy a védelmük bal oldala sebezhető, szerintem a jobb szélen képesek vagyunk párharcokat és egy az egy elleni szituációkat nyerni, ha összejön, a védelmük mögé kerülhetünk.”

A délutáni gyakorlást közös vacsora zárta, kedden pedig közös sétával indul majd a nap. Ezt az ebéd követi, délután kettőkor pedig elindul a csapat busza az NK Lucko stadionja felé.

„Bizakodó vagyok az utolsó csoportmeccs előtt, de tudjuk, hogy jó csapattal állunk szemben, akármilyen eredmények is születtek Feröer korábbi meccsein – mondta Csonka András, a válogatott és a Ferencváros középpályása. – Videón már elemeztük a játékukat, de úgyis a pályán derül majd ki, milyen erőt képvisel az ellenfél. A csoportmeccsek között folyamatosan frissítettünk és regenerálódtunk, úgyhogy a fáradtság nem lesz akadály.”

MÁJUS 9., KEDD

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, HORVÁTORSZÁG
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, 3. FORDULÓ
B-CSOPORT
16.00, Zágráb:
Feröer–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik