U17-es Eb-sel.: Simán továbbjutunk, ha... – Németh A.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.30. 20:45
A U17-es magyar labdarúgó válogatott gól nélküli döntetlen játszott Romániával a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőcsoport első fordulójában. A mérkőzés után Preisinger Sándor szövetségi edző, valamint Németh András utánpótlás-válogatott labdarúgó nyilatkozott az NSO Tv-nek.

„Azt gondolom, amit nagyjából elterveztünk az bekövetkezett – kezdte Preisinger Sándor. Tudtunk dominálni, nyomást tudtunk helyezni az ellenfélre. Addig, amíg tervezhető volt a játékunk, a tizenhatosig rendre eljutottunk, viszont azok a megoldások, pontosságok, az utolsó passzok, a befejezések továbbra is döcögnek, és ez sajnos a kvalitásokból adódik. Volt így is néhány olyan lehetőség, amiből gólt lehetett volna szerezni, de valami oknál fogva ez nem jött össze. Hátul stabilak voltunk, ilyen szempontból rendben volt a játékunk, de meccset kell nyerni, ennyi a lényeg. Egyértelműen a továbbjutása cél, a következő, litvánok elleni meccset meg kell nyerni.”„Azt gondolom, amit nagyjából elterveztünk az bekövetkezett – kezdte Preisinger Sándor. Tudtunk dominálni, nyomást tudtunk helyezni az ellenfélre. Addig, amíg tervezhető volt a játékunk, a tizenhatosig rendre eljutottunk, viszont azok a megoldások, pontosságok, az utolsó passzok, a befejezések továbbra is döcögnek, és ez sajnos a kvalitásokból adódik. Volt így is néhány olyan lehetőség, amiből gólt lehetett volna szerezni, de valami oknál fogva ez nem jött össze. Hátul stabilak voltunk, ilyen szempontból rendben volt a játékunk, de meccset kell nyerni, ennyi a lényeg. Egyértelműen a továbbjutása cél, a következő, litvánok elleni meccset meg kell nyerni.”

A belga Genk utánpótlásában pallérozódó Németh András szerint jobbnak bizonyult a magyar csapat a románnál, de a második félidőben nem alakult úgy a játék, ahogy szerették volna. „A gyenge helyzetkihasználás hiányzott ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. A következő két mérkőzést meg kell nyernünk, és akkor simán továbbjutunk.”

Az U17-es magyar válogatott szerdán találkozik a litvánokkal, majd három nappal később, szombaton a szerbekkel csap össze.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
9. CSOPORT, 1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 0–0
Telki. Vezette: Karlsson (svéd)
Magyarország: Hegyi K. – Buna, Posztobányi, Balogh B., Bekker – Komáromi (László D., 91.), Ominger (Baráth P., 64.), Kata M., Mester Cs. (Molnár R., 81.) – Zuigeber, Németh A. (Szalay Sz., 81.) Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Románia: Sava – Grosu, Dragusin, Vita, Stefanovici – Perianu, Grameni – Stoica, Bani Mustafa (Suciu, 92.), Pitu – Munteanu (Corbeanu , 67.). Szövetségi edző: Daniel Mogosanu
Sárga lap: Bekker (78.), ill. Stefanovici (65.), Pitu (70.)

A csoport másik mérkőzésén
Szerbia–Litvánia 2–1
(0–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik