U17-es Eb: „Profiként játszottunk, igaz, olykor fogtam a fejemet”

Vágólapra másolva!
2017.05.09. 19:49
null
Az egységre sem lehet panasz a mieinknél (Fotó: mlsz.hu)
A magyar U17-es labdarúgó-válogatottat irányító Szélesi Zoltán szerint a negyeddöntőben már veszítenivaló nélkül játszhatnak a mieink a horvátországi Európa-bajnokságon.
NAGYON PONTOSAK

További bizakodásra adhat okot, hogy a mostani garnitúra máris több mint kétszer annyi pontot (7) gyűjtött a csoportmeccsek során, mint a korábbi U17-es Eb-ken szereplő magyar válogatottak, a 2002-es és 2003-as tornán ugyanis pont nélkül zárt Magyarország a csoportkörben, míg 2006-ban három egységgel fejezte be a csoportküzdelmeket.

– Erre számított?
– A gyengébb ellenféllel szemben is profiként játszottunk, igaz, olykor fogtam a fejemet, mert a srácok időnként hajlamosak az egójukat előtérbe helyezni – nyilatkozta Szélesi Zoltán, az U17-es válogatott szövetségi edzője a Feröer elleni 4–0-s győzelem után. – Ezt a fajta mentalitást nem szeretem, de ezen felül dicséret illeti a csapatot, mert a sebességbeli és a technikai különbség is kijött a két válogatott között. Már a meccs első szakaszában több lehetőségünk volt, és bár nem sikerült korán vezetést szerezni, idővel a gólok is megérkeztek.

– Hogyan tovább?
– Az egyik álmunk megvalósult, de a lefújás után azt mondtam a játékosoknak, hogy merjünk még többre vágyni. Innen már nincs veszítenivalónk, bátran készülhetünk a törökök ellen. Kielemezzük majd a keddi mérkőzést, és rámutatok azokra a hibákra, amelyek a negyeddöntőben már nem férnek bele. Ismerjük a törököket, de nyilván mindkét csapat másként áll majd a pénteki meccshez, mint a torna előtti felkészülési találkozóhoz.

– Van még tartalék a csapatban?
– Tudunk ennél jobban futballozni, de csak akkor, ha a mögöttünk hagyott három csoportmeccs pozitívumait magunkkal visszük, a hibák számát lecsökkentjük, az egyéni érdekeket pedig mindig alárendeljük a csapaténak.

A Magyarország–Törökország negyeddöntő péntek délben kezdődik Nagygoricán.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, HORVÁTORSZÁG
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ

FERÖER–MAGYARORSZÁG 0–4
(0–3)
Zágráb. Vezette: Jovic (horvát)
Feröer: Reynatröd – Hedinsson, Fródason, Edmundsson, S. Nielsen – Sigvardsen (Lida, 65.), M. H. Jacobsen, El Moustage, Sörensen – Radosavlevic (Joensen, 82.), T. Jacobsen (Brimnes, 69.).Szövetségi edző:Áki Johansen
A kispadon:B. V. Mörk (k), Lökin, Sólheim, S. L. Olsen
Magyarország: Oroszi – Kovács K., Mocsi, Bolla, Majnovics (Bencze, 49.) – Csonka A. (Tímári, 60.), Szoboszlai – Szerető (Arday, 72.), Kiss T., Csoboth – Torvund. Szövetségi edző:Szélesi Zoltán
A kispadon: Ásványi (k), Opavszky, Szendrei, Schön
Gólszerző: Torvund (24., 29.), Szoboszlai (26., 48.)

A csoport másik mérkőzésén
Franciaország–Skócia 2–1 (Gouiri 35., 80., ill. Rudden 42.)

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
M Gy D V Lg Kg Gk P
1. MAGYARORSZÁG 3
2
1 8
3
+5
7
2. Franciaország 3 2 1
11 4 +7 6
3. Skócia 3 1 1 1 4 3
+1 4
4. Feröer 3
3
0
13
–13 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik