U17-es Eb: Meglepetés lenne, ha továbbjutnánk – Szélesi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.03. 19:32
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott Franciaországgal, Skóciával és Feröerrel került azonos csoportba a májusi Európa-bajnokságon, amelyre Horvátországban kerül sor. A mieinket irányító Szélesi Zoltán szerint meglepetés lenne, ha bejutnánk a negyeddöntőbe, a cél, hogy minden mérkőzésen tudásunk legjavát nyújtsuk.

„Ahogy a sorsolás előtt is elmondtam, számunkra roppant felemelő érzés Európa legjobb 16 csapata között szerepelni. Itt már nincsenek könnyű csoportok, könnyű ellenfelek, így függetlenül attól, hogy kik lesznek az ellenfeleink, minden mérkőzésen a maximumot kell kihozni magunkból. Legfontosabb célunk, hogy minden meccsen tudásunk legjavát nyújtva, hiányérzet nélkül zárjuk a nyolcvan percet” – mondta Szélesi Zoltán az mlsz.hu-nak.„Ahogy a sorsolás előtt is elmondtam, számunkra roppant felemelő érzés Európa legjobb 16 csapata között szerepelni. Itt már nincsenek könnyű csoportok, könnyű ellenfelek, így függetlenül attól, hogy kik lesznek az ellenfeleink, minden mérkőzésen a maximumot kell kihozni magunkból. Legfontosabb célunk, hogy minden meccsen tudásunk legjavát nyújtva, hiányérzet nélkül zárjuk a nyolcvan percet” – mondta Szélesi Zoltán az mlsz.hu-nak.

„Ami a konkrét csoportot illeti: Franciaország első ránézésre kiemelkedik a csoportból, de számomra fiatalon óriási motivációt jelentett, ha olyan ellenfelekkel játszhattam, mint a francia válogatott. Miután van tapasztalatunk mind skandináv, mind a brit stílust képviselő csapattal kapcsolatban, jól tudjuk, hogy a franciák elleni a nyitányt követően is nagyon nehéz csaták várnak ránk. Meglepetés lenne, ha a magyar válogatott, amely az elitkörben kétszer is az utolsó percekben aratott fontos győzelmet, megszerezné a továbbjutást érő pozíciók egyikét, ugyanakkor egyáltalán nem mondunk le ennek a meglepetésnek a lehetőségéről” – tette hozzá a magyar válogatott szövetségi edzője.

A horvátországi Európa-bajnokság május harmadikán kezdődik, a mieink a nyitányon a franciákkal csapnak össze.

AZ U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport: Horvátország, Spanyolország, Törökország, Olaszország
B-csoport: Skócia, Franciaország, MAGYARORSZÁG, Feröer
C-csoport: Németország, Írország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina
D-csoport: Hollandia, Anglia, Norvégia, Ukrajna

A magyar válogatott programja
Május 3. (szerda):
MAGYARORSZÁG–Franciaország
Május 6. (szombat): MAGYARORSZÁG–Skócia
Május 9. (kedd): MAGYARORSZÁG–Feröer

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik