U17-es Eb: „Helyén kell kezelni a kijutást és az esélyeket”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.01. 20:22
Az U17-es magyar labdarúgó-válogatott 4–2-es vereséget szenvedett Belgium ellen az U17-es Európa-bajnokság selejtezőjének elitkörében Telkiben. Ezzel a magyar csapat csoportmásodikként jutott ki a május 3-tól 19-ig Írországban megrendezendő tornára. A találkozó után Preisinger Sándor szövetségi edzővel és a belga Genkben futballozó Németh Andrással beszélgetett az NSO Tv stábja.

Preisinger Sándor szövetségi edző elégedett volt játékosai teljesítményével.

„Amit megbeszéltünk védekezésben, azt csinálták, abból ki tudtunk jönni jó kontrákkal, gólokat tudtunk szerezni. Hátul történt ez a két tizenegyes vagy nem tizenegyes, vagy egy olyan gól, hogy a srác rárúgott a labdára, és beesett a hosszúba. Ezek most így összejöttek, de ez benne van a futballban.”

„Helyén kell kezelni a kijutást – a tréner az NSO Tv videójában beszél az írországi Európa-bajnokság esélyeiről is.

A belga Genkben futballozó Németh András csapattársai ellen lépett pályára.

„Tudtuk, hogy a belgák a labdát jobban szeretik birtokolni, előrefelé játszanak, és ezt a focit ma is tudták játszani. Nálunk sajnos becsúsztak néha hibák hátul, ezek miatt négy kettő lett a vége. Természetesen extra motivációt adott, hogy csapattársaim ellen is játszhattam.”

A novemberben profi szerződést kapó támadó videónkban arról is mesél, mit is kell tudni pontosan belgiumi pályafutásáról, melyik korosztályban, mennyi lehetőséget kap, hogy áll a gólszerzéssel.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 3. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–BELGIUM 2–4 (1–2)
Telki, 350 néző. Vezette: Diamantopulosz (görög)
Magyarország: Vaits (Hegyi K., a szünetben) – Buna, Horváth M., Balogh B., Hosszú – Kosznovszky (Major, 70.), Posztobányi (Komáromi, 56.), Dávid Z., Németh A. – Szalay (Kalmár B., a szünetben), Zuigéber (Tóth B., 56.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Belgium: Lammens – Persyn, Landu (Kana, 88.), Hautekiet, Bahadir – Al Dakhil (De Wolf, 76.), Asoma (Sardella, 67.), Ait El Hadj – Idumbo-Mazumbo, Baeten, Doku (Engolo, 76.). Szövetségi edző: Bob Browaeys
Gólszerző: Szalay (11.), Kalmár B. (85.), ill. Doku (29., 56. – mindkettőt 11-esből), Landu (45.), Baeten (48.)

A csoport másik mérkőzésén
Bosznia-Hercegovina–Norvégia 1–2 (Bobaric 93., ill. Tveiten 49., Melkersen 88.)

A 7. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Belgium 3
3
8–2 +6 9
2. MAGYARORSZÁG 3
2 1
4–4 0
6
3. Norvégia 3
1
2 2–5 –3 3
4. Bosznia-Hercegovina
3


3
1–4
–3
0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik