U17-es Eb: Franciaország, Skócia, Feröer – ez a mieink csoportja

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2017.04.03. 18:28
null
Ezért a trófeáért küzdenek a csapatok a május harmadikán kezdődő U17-es Európa-bajnokságon (Fotó: Babják Bence)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Zágrábban elkészítette a májusi U17-es Európa-bajnokság sorsolását. A magyar válogatott Franciaországgal, Skóciával és Feröerrel került azonos csoportba.

AZ U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport: Horvátország, Spanyolország, Törökország, Olaszország
B-csoport: Skócia, Franciaország, MAGYARORSZÁG, Feröer
C-csoport: Németország, Írország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina
D-csoport: Hollandia, Anglia, Norvégia, Ukrajna

A magyar válogatott programja
Május 3. (szerda):
MAGYARORSZÁG–Franciaország
Május 6. (szombat): MAGYARORSZÁG–Skócia
Május 9. (kedd): MAGYARORSZÁG–Feröer
A mieink mindhárom csoportmeccsüket Nagygoricában (Velika Gorica) játsszák.

A sorsolást a zágrábi Panorama Hotelben készítették el. A ceremónián természetesen részt vett Szélesi Zoltán, a magyar U17-es válogatott szövetségi edzője, valamint az U21-eseket irányító Michael Boris is. A sorsolás megkezdése előtt felszólalt Davor Suker, a Horvát Labdarúgó-szövetség elnöke.

SZÉLESI: LASSAN A TESTTEL

„Az Eb-n már nem beszélhetünk könnyű és nehéz csoportokról – mondta lapunknak Zágrábban Szélesi Zoltán. – Inkább úgy fogalmaznék, hogy kaphattunk volna nehezebb ellenfeleket is, de ezt húzták ki nekünk. Csapatszinten gondolkozom, a játékosok fejlődése és megmérettetése szempontjából fontos a torna, jó visszacsatolás lesz azt illetően, hol tartunk Európa legjobb tizenhat csapatához képest. Már többektől hallottam, hogy irány a vb, de én amondó vagyok, lassan a testtel. Hosszú idő után kvalifikáltuk magunkat az U17-es Eb-re, az oroszok és a norvégok ellen is az utolsó percben szereztük a győztes gólt, ezt mind a helyén kell kezelni. Ami az ellenfeleket illeti, nehogy bárki is lenézze Feröert, az utánpótlástól a felnőtt futballig mindenhol számolni kell velük, nagyon szervezett futballt játszanak. Franciaországot senkinek sem kell bemutatni, az elit elitjéhez tartoznak, mi még nem vagyunk azon a szinten. A skótoknak példaértékű a mentalitásuk, hatalmas munkabírású játékosok alkotják az együttest, akik nem ajándék pontokkal jutottak ki az Eb-re.”

„Örülök, hogy az UEFA elismerte a törekvéseinket, és Horvátországban rendezhetjük a tornát. Bár a létesítmények terén van némi lemaradásunk, mindent megteszünk a színvonalas lebonyolításért, és örülök, hogy – a televíziónak hála – a torna eljut az emberekhez. Bízom benne, hogy idővel fejlődik majd az infrastruktúránk, és a tehetségeinket megfelelően felnevelve a válogatottunk egyszer talán majd az 1998-as vb-bronzérmet is megismételheti” – mondta Suker.

Niko Kranjcar elmondta, az utánpótlástornák jó tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítanak a fiatalok számára, valamint hozzátette, a helyszínen tekinti majd meg a május 19-i döntőt.

Ezt követően kezdetét vette a sorsolás, amelyen kiderült, hogy a magyar válogatott Franciaország, Skócia és Feröer társaságában a B-csoportba került. A mieink május 3-án a franciák ellen kezdik meg szereplésüket, három nappal később a skótokkal csapnak össze, majd május 9-én játszanak Feröer ellen, melynek kapusedzőjeként Turi Géza dolgozik.

A csoport első két helyezettje jut be az egyenes kieséses szakaszba, a legjobb nyolc közé. A mieink mindhárom csoportmeccsüket Nagygoricában játsszák.

Az A-csoportba került a házigazda Horvátország mellé Spanyolország és Olaszország is, míg a D-be Hollandia, Anglia és a mieink elitkörös csoportjából továbbjutó Norvégia.

Az Európa-bajnokságot 2017. május 3. és 19. között rendezik meg Horvátországban. A meccseknek hat város, hét stadionja ad otthont: Zágráb két helyszínen, míg Varasd (Varazdin), Nagygorica (Velika Gorica), Fiume (Rijeka), Zapresic és Kostrena egyaránt egy pályán látja vendégül a csapatokat. A torna egyben kvalifikációként szolgál a 2017-es U17-es világbajnokságra is, melyen Európát a kontinensviadal öt legjobb válogatottja képviselheti 2017 októberében, Indiában.

FONTOS INFORMÁCIÓK A SZURKOLÓKNAK

Velika Gorica (Nagygorica)

Aki autóval megy, annak körülbelül 343 kilométert kell vezetnie. A letenyei határátkelőtől az E65-ös úton 112 kilométerre található a Zágráb szomszédságában lévő település.

A vonton utazók a gyékényesi határátkelő érintésével juthatnak el a célállomáshoz. Budapestről a vonattól függően 6-9 órányi menetidővel kell számolni.

Nagygorica (Velika Gorica) 19 kilométerre található Zágrábtól, ami tizenöt percnyi plusz vonatozást jelent.

A magyar válogatott programja
Május 3. (szerda): Magyarország–Franciaország
Május 6. (szombat): Skócia–Magyarország
Május 9. (kedd): Magyarország–Feröer

A-csoport: Horvátország, Spanyolország, Törökország, Olaszország
B-csoport: Skócia, Franciaország, MAGYARORSZÁG, Feröer
C-csoport: Németország, Írország, Szerbia, Bosznia
D-csoport: Hollandia, Anglia, Norvégia, Ukrajna

Térkép:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik