U17-es Eb: az U20-as vb-bronzérmes tanácsai a fiúknak a sorsdöntő meccs előtt

NAGY-PÁL TAMÁS, SZELI MÁTYÁS (Dublin)NAGY-PÁL TAMÁS, SZELI MÁTYÁS (Dublin)
Vágólapra másolva!
2019.05.15. 08:42
A spanyolok elleni drámai búcsú után sorsdöntő mérkőzés vár az Európa-bajnokságon az U17-es válogatottra: Belgium ellen száll harcba csütörtökön a világbajnoki indulást érő 5. helyért. A stáb egyik tagja járt már hasonló cipőben: Szekeres Adrián 2009-ben az U20-as válogatottal a Ghána elleni vesztes vb-elődöntő után Costa Rica ellen szállt harcba a bronzért – ki ne emlékezne rá, hogy tizenegyesekkel meg is nyerték a meccset. Erről beszélgettünk az U17-esek jelenlegi mérkőzéselemzőjével, aki elmesélte, saját tapasztalatai alapján milyen tanácsokkal látja el a fiatalokat. Többek közt lebeszéli őket a kommentek olvasásáról...

Szekeres Adriánnak még mindig beleborsódzik a háta, amikor az U20-as világbajnokságról kérdezzük, de nem csak mi szoktuk, hanem az U17-es válogatott tagjai is.

„Sokat érdeklődik a korosztály az akkori időkről. Kérdezgetik, hogy nekünk milyen volt, mennyi néző volt, hogy kaptuk meg akkor a híreket Magyarországról, a média érdeklődését, az ország szeretetét. Próbálok tanácsot adni nekik, akár a spanyolok elleni meccs után is próbáltam annyit mondani, hogy mindegyik karrierjében lesz még ehhez hasonló, hogy egy mérkőzésen megtesz mindent, de nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy szeretnék. Ezekből próbálok nekik minél többet átadni.”

Az NSO Tv videójában a mérkőzéselemző feleleveníti az élményt, amikor édesanyjának gratuláltak miatta a metrón vagy a szomszéd idős nénik miattuk néztek futballmeccseket. Ezen kívül megosztja velünk azt is, milyen tanácsokkal látja el a fiatalokat, például a kommentek olvasásával kapcsolatban.

„Ki kellett beszélni” – ez segített a fiúknak a spanyolok elleni meccs után

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG
CSÜTÖRTÖK
PLAYOFF A VILÁGBAJNOKI SZEREPLÉSÉRT
13.00:
Magyarország–Belgium – élőben az NSO-n!
ELŐDÖNTŐ
17.30:
Hollandia–Spanyolország
20.00: Franciaország–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik