BABJÁK BENCE (ZÁGRÁB) 2017.05.16 15:11 Frissítve: 2017.05.17 10:14

U17-es Eb: Az én szememben a srácok megnyerték a mai meccset – Szélesi

Mint ismert, az U17-es magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott Franciaországtól, így a hatodik helyen zárta a horvátországi Európa-bajnokságot. Ez egyben azt is jelenti, hogy a mieinknek nem sikerült kvalifikálniuk az októberi korosztályos világbajnokságra. Szélesi Zoltán, a válogatott edzője a meccset követően elmondta, büszke a csapatra, amely az ő szemében megnyerte a mai meccset.

 

A küzdeni akarásra nem lehetett panasz (Fotó: mlsz.hu)
 
AZ U17-ES EB ADATBANKJA

– Mi hiányzott a győzelemhez?
Az én szememben a srácok megnyerték a mai találkozót – mondta a Nemzeti Sportnak Szélesi Zoltán. – Az első meccstől az utolsóig büszke vagyok rájuk, a franciák ellen is jól futballoztak, mi irányítottuk a játékot, az ellenfélnek mindössze egy-két lehetősége volt, azok is az eladott labdáink után alakultak ki. Ez nyilván a koncentráció hiányának tudható be, de a torna ötödik meccsén, ilyen nagy melegben ez érthető.

Elfogytak a végére?
Valóban rövid volt a kispad, ugyanakkor a törökök elleni pénteki negyeddöntőben fáradtabbnak éreztem a csapatot, mint a franciák ellen. Minden téren felvettük a versenyt a riválissal, és a jövőben mindenképp építhetünk arra a teljesítményre, amelyet ma a srácok kiadtak magukból. Jól játszottunk, csak sajnos az eredmény nem ezt mutatja.

A lefújás után Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is mondott néhány szót a korosztályos csapatnak. Mi hangzott el?
Ő is megerősítette a véleményemet, elmondta, hogy mindenki büszke lehet magára és a teljesítményére. Nemcsak arra, amit a tornán mutatott, hanem arra is, amelyet az idáig vezető úton láttunk tőle. Felemelt fejjel mehetünk haza, és bizakodva tekinthetünk a jövőbe. Nagyon csalódottak vagyunk, de sírni nincs okunk.

„A franciák nem mertek futballozni, ez is mutatja az erősségünket"

„Nagyon erős válogatott volt az ellenfelünk, le a kalappal a magyar válogatott előtt – mondta ezt már Lionel Rouxel, a franciák szövetségi edzője. – A torna során egy hotelben laktunk, s láttam, hogy a stáb és a játékosok is nagyon profin végzik a munkájukat. A játékosok ezúttal is végig küzdöttek, rendkívül jó, harcos mentalitással futballoztak. Ugyanakkor a saját csapatomat is dicséret illeti, elvégre vesztes meccsel kezdtük a tornát, de felálltunk a padlóról, és ősszel utazhatunk a világbajnokságra. Az utolsó találkozó ki-ki meccs volt, amelyen egyetlen gól döntött. A magyar válogatott is szerezhette volna, de örülök, hogy nekünk sikerült.”

„Először is szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy buzdítottak minket – mondta Opavszky Balázs, a magyar válogatott védője. – Sajnos ma csapatszinten hiányzott belőlünk az átütőerő, egy-két extra megoldás, amely eldönthette volna a meccset. Ez ma nem jött ki belőlünk, ezzel együtt büszke vagyok a csapatra, mert mindent megtettünk. Ez volt az ötödik meccsünk a tornán, nyilván fáradtabbak voltunk, de ha picit jobban koncentrálunk, ha kicsivel jobb megoldásokat választunk, megnyerhettük volna a meccset. A franciák nem leptek meg minket, arra számítottunk, amit kaptunk tőlük. A második félidőben beszorítottuk őket, az ellenfél tizenhatosa előtt zajlott a játék, próbáltunk támadni, nálunk volt a labda, de sajnos nem sikerült egyenlíteni. A vereség ellenére azt mondom, a legtöbbet hoztuk ki magunkból, ami erőt adhat a távolabbi jövőre.”

„Olyan eredményeket értünk el, amelyre kevesen számítottak Magyarországon, végig bíztunk magunkban, abban, hogy bejuthatunk a legjobb négybe – vélekedett Mocsi Attila. – Miután nem sikerült, örültünk, hogy kaptunk még egy esélyt a világbajnokságra, jobban is futballoztunk, mint a franciák, de sajnos ezúttal csakis az eredmény számított, a meccset pedig elvesztettük. A törökök elleni meccshez hasonlóan ezúttal is mi kezdtünk jobban, aztán a semmiből az ellenfél szerzett vezetést. Utána igyekeztünk nyomás alá helyezni a franciákat, de nem sikerült egyenlíteni. Ezen a szinten már minden csapat jól védekezik, nekünk sem sikerült eljutni a franciák kapujáig.”

„A csapatunk nagyot küzdött, mindent megtettünk, de sajnos megint nem volt szerencsénk – tette hozzá Ásványi Balázs. – Az Eb egészét tekintve viszont óriási teljesítményt nyújtottunk, senki nem számított arra, hogy csoportgyőztesként jutunk a legjobb nyolcba. Mindenki profin viselkedett, de a szerencse hiányzott.”

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.16 23:17:43

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Persze létezik az az opció, hogy Storck kapitányi pályafutása véget ér, de sportigazgatói tisztségét megőrzi. Általános vezetéselméleti igazság, hogy ha valaki valahol csúcsmenedzser volt, ott később főportási minőségében ritkán érzi jól magát.

2017.10.16 08:15:22

Magyar válogatott BORBOLA BENCE

Amennyiben a szövetségi kapitánynak, illetve sportigazgatónak távozni kell, sokan követhetik.

2017.10.15 23:08:38

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Bocsánat, hogy ismét jogászkodom, de ez szerződés kérdése. Jobb helyeken a megállapodásban kikötnek némi eredménykényszert, mondjuk, ha a futballcsapat három-négy-öt fordulón át a tabella alsó felében vergődik, a munkáltató felmondhat a szakvezetőnek. Szándékosan nem válogatott példát hoztam, ne adj’ isten a megszerzendő pontok számát említve, a kérdés ugyanis általánosítható.

2017.10.14 22:57:48

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Téged vigasztal, hogy velünk együtt lemaradt a futball-világbajnokságról Románia, Szlovákia, Ausztria, Bulgária, Csehország és Ukrajna? Neked könnyebb ettől a lelked, hogy lám, nekik sem sikerült? Én inkább azt kérdezem: mitől ilyen jók a lengyelek? Valahogy nekik az utóbbi időben mindig összejön.

2017.10.14 00:10:42

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Talán érdemes visszatérni az egyszer már bevált ötlethez.