BABJÁK BENCE (ZÁGRÁB) 2017.05.16 15:11 Frissítve: 2017.05.17 10:14

U17-es Eb: Az én szememben a srácok megnyerték a mai meccset – Szélesi

Mint ismert, az U17-es magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott Franciaországtól, így a hatodik helyen zárta a horvátországi Európa-bajnokságot. Ez egyben azt is jelenti, hogy a mieinknek nem sikerült kvalifikálniuk az októberi korosztályos világbajnokságra. Szélesi Zoltán, a válogatott edzője a meccset követően elmondta, büszke a csapatra, amely az ő szemében megnyerte a mai meccset.

 

A küzdeni akarásra nem lehetett panasz (Fotó: mlsz.hu)
 
AZ U17-ES EB ADATBANKJA

– Mi hiányzott a győzelemhez?
Az én szememben a srácok megnyerték a mai találkozót – mondta a Nemzeti Sportnak Szélesi Zoltán. – Az első meccstől az utolsóig büszke vagyok rájuk, a franciák ellen is jól futballoztak, mi irányítottuk a játékot, az ellenfélnek mindössze egy-két lehetősége volt, azok is az eladott labdáink után alakultak ki. Ez nyilván a koncentráció hiányának tudható be, de a torna ötödik meccsén, ilyen nagy melegben ez érthető.

Elfogytak a végére?
Valóban rövid volt a kispad, ugyanakkor a törökök elleni pénteki negyeddöntőben fáradtabbnak éreztem a csapatot, mint a franciák ellen. Minden téren felvettük a versenyt a riválissal, és a jövőben mindenképp építhetünk arra a teljesítményre, amelyet ma a srácok kiadtak magukból. Jól játszottunk, csak sajnos az eredmény nem ezt mutatja.

A lefújás után Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is mondott néhány szót a korosztályos csapatnak. Mi hangzott el?
Ő is megerősítette a véleményemet, elmondta, hogy mindenki büszke lehet magára és a teljesítményére. Nemcsak arra, amit a tornán mutatott, hanem arra is, amelyet az idáig vezető úton láttunk tőle. Felemelt fejjel mehetünk haza, és bizakodva tekinthetünk a jövőbe. Nagyon csalódottak vagyunk, de sírni nincs okunk.

„A franciák nem mertek futballozni, ez is mutatja az erősségünket"

„Nagyon erős válogatott volt az ellenfelünk, le a kalappal a magyar válogatott előtt – mondta ezt már Lionel Rouxel, a franciák szövetségi edzője. – A torna során egy hotelben laktunk, s láttam, hogy a stáb és a játékosok is nagyon profin végzik a munkájukat. A játékosok ezúttal is végig küzdöttek, rendkívül jó, harcos mentalitással futballoztak. Ugyanakkor a saját csapatomat is dicséret illeti, elvégre vesztes meccsel kezdtük a tornát, de felálltunk a padlóról, és ősszel utazhatunk a világbajnokságra. Az utolsó találkozó ki-ki meccs volt, amelyen egyetlen gól döntött. A magyar válogatott is szerezhette volna, de örülök, hogy nekünk sikerült.”

„Először is szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy buzdítottak minket – mondta Opavszky Balázs, a magyar válogatott védője. – Sajnos ma csapatszinten hiányzott belőlünk az átütőerő, egy-két extra megoldás, amely eldönthette volna a meccset. Ez ma nem jött ki belőlünk, ezzel együtt büszke vagyok a csapatra, mert mindent megtettünk. Ez volt az ötödik meccsünk a tornán, nyilván fáradtabbak voltunk, de ha picit jobban koncentrálunk, ha kicsivel jobb megoldásokat választunk, megnyerhettük volna a meccset. A franciák nem leptek meg minket, arra számítottunk, amit kaptunk tőlük. A második félidőben beszorítottuk őket, az ellenfél tizenhatosa előtt zajlott a játék, próbáltunk támadni, nálunk volt a labda, de sajnos nem sikerült egyenlíteni. A vereség ellenére azt mondom, a legtöbbet hoztuk ki magunkból, ami erőt adhat a távolabbi jövőre.”

„Olyan eredményeket értünk el, amelyre kevesen számítottak Magyarországon, végig bíztunk magunkban, abban, hogy bejuthatunk a legjobb négybe – vélekedett Mocsi Attila. – Miután nem sikerült, örültünk, hogy kaptunk még egy esélyt a világbajnokságra, jobban is futballoztunk, mint a franciák, de sajnos ezúttal csakis az eredmény számított, a meccset pedig elvesztettük. A törökök elleni meccshez hasonlóan ezúttal is mi kezdtünk jobban, aztán a semmiből az ellenfél szerzett vezetést. Utána igyekeztünk nyomás alá helyezni a franciákat, de nem sikerült egyenlíteni. Ezen a szinten már minden csapat jól védekezik, nekünk sem sikerült eljutni a franciák kapujáig.”

„A csapatunk nagyot küzdött, mindent megtettünk, de sajnos megint nem volt szerencsénk – tette hozzá Ásványi Balázs. – Az Eb egészét tekintve viszont óriási teljesítményt nyújtottunk, senki nem számított arra, hogy csoportgyőztesként jutunk a legjobb nyolcba. Mindenki profin viselkedett, de a szerencse hiányzott.”

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.09 10:27:32

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

José Henrique, a Benfica kapusa megfogta a labdát. Kirúgáshoz készülődött, játszott a labdával…

2017.12.05 23:32:59

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy valamivel mélyebbre hatoljak, alapvetően megengedhetetlen, hogy egy futballista tanáccsal lássa el a nézőket. Mert ugyebár a néző jegyet vesz, és ezzel – akár tetszik, akár nem – jogot nyer a tetszésnyilvánításra.

2017.12.05 23:26:51

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Nem mi játszunk jövőre, hanem velünk játszanak.

2017.12.03 23:11:54

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Öntől most csodát várnak, sőt elvárnak, hiszen a magyar labdarúgó-válogatottnak ki kell jutnia a 2020-as Európa-bajnokságra. Kapitány úr, még egyszer leírom: ki kell jutnia!

2017.12.02 10:04:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

„Egyszer nekünk is sikerülhetett. Egyszer mellénk is állhatott a szerencse. Mert a sors többnyire visszaadja azt, amit korábban elvett.”