U17: „Az Európa-bajnokságon is az a célunk, hogy fejlődjünk”

Vágólapra másolva!
2017.03.31. 15:43
A hétfői sorsoláson derül ki, hogy válogatottunk kikkel szerepel egy csoportban az U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A mieinket irányító Szélesi Zoltán tisztában van azzal, hogy valószínűleg náluk erősebb ellenfeleik lesznek.

„Az Európa-bajnokságon a kontinens legjobb csapatai várnak ránk, mint például Hollandia, Németország, Anglia vagy éppen Spanyolország, de ez teljesen természetes, hiszen a sorozat döntőjében a legjobbak szerepelnek. Ezek a csapatok egyértelműen előttünk járnak, ezért pontosan tudjuk, hogy a sorsolástól függetlenül várhatóan nálunk jobb együttesek ellen kell bizonyítani, hogy képesek vagyunk jó játékra. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, amely folyamatosan fejlődő játékkal, a hajrában megfordított, illetve az utolsó percben eldöntött mérkőzésen harcolta ki a legjobbak közt való szereplést jogát, s az Európa-bajnokságon is az a célunk, hogy fejlődjünk és minden meccsen a legjobb tudásunknak megfelelően teljesítsünk” – mondta Szélesi Zoltán az mlsz.hu-nak. Szélesi Zoltán az mlsz.hu-nak.

Az Európa-bajnokságot 2017. május 3. és 19. között rendezik meg Horvátországban. A meccseknek hat város, hét stadionja ad otthont: Zágráb két helyszínen, míg Varasd (Varazdin), Nagygorica (Velika Gorica), Fiume (Rijeka), Zapresic és Kostrena egyaránt egy pályán látja vendégül a csapatokat. A torna egyben kvalifikációként szolgál a 2017-es U17-es világbajnokságra is, melyen Európát a kontinensviadal öt legjobb válogatottja képviselheti 2017 októberében, Indiában.

A sorsolásról és az Eb lebonyolításáról itt olvashat bővebben.

AZ U17-ES EB TELJES MEZŐNYE
Első kalap:Horvátország (házigazda), Németország, Spanyolország, Skócia, Hollandia, Franciaország, Anglia, Írország
Második kalap:Magyarország, Törökország, Norvégia, Szerbia, Olaszország, Ukrajna, Bosznia-Hercegovina, Feröer

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik