Tóth és Tőzsér is meglepődött Egervári döntésén

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2010.08.02. 20:09
null
Tőzsér Dánielnek egyelőre várnia kell a válogatott meghívóra (Fotók: Czagány Balázs, archív)
A genki érem két oldala: a csapatánál az utóbbi időben mellőzött Tóth Balázs meghívót kapott Egervári Sándor szövetségi kapitánytól az Anglia ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott kertébe, az alapembernek számító Tőzsér Dánielre viszont nem számít a kapitány. A két játékos a Nemzeti Sport Online-nak nyilatkozott a kerethirdetés kapcsán, mindkettejüket meglepte a döntés.

Mint ismeretes, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Egervári Sándor kihirdette első, Anglia ellen készülő keretét. A 20 fős listán több meglepetésember neve is szerepel, és persze vannak meglepő hiányzók is. A belga Genk magyarjai közül az utóbbi időben csapatánál mellőzött Tóth Balázs neve szerepel a kiválasztottak között, a rendszeresen játszó, a Fulham figyelmét is felkeltő Tőzsér Dániel viszont biztosan nem léphet pályára a Wembleyben augusztus 11-én.

A Nemzeti Sport Online kérdésére mindkét futballista elmondta, meglepődött a döntésen, Tőzsér Dániel számított a meghívóra, míg Tóth Balázst váratlanul érte, hogy pályára léphet az angolok ellen.

TŐZSÉR DÁNIEL CSALÓDOTT

„Nem akarok félre beszélni, megmondom őszintén, igen is számítottam a válogatott meghívójára, szerettem volna pályára lépni az angolok ellen. Ugyanakkor egy profi játékosnak tudnia kell kezelni ezeket a helyzeteket, hiszen a kapitány dolga, hogy kire számít, és kire nem" – nyilatkozta a kerethirdetés kapcsán Tőzsér Dániel, akire általában Erwin Koeman sem számított és most Egervári Sándor nem hívott be az angolok ellen készülő kertbe.

„Még Várhidi Péter idejében rám lett verve a szlovénok elleni 0–1, amivel nem értettem egyet, utána pedig sokáig elfelejtettek a válogatottnál. Az utóbbi időben rendszeresen játszottam a csapatomban, azt vallom, hogy egy labdarúgó sose legyen elégedett a teljesítményével, de tény, az előző idényben sikerült fontos gólokat szereznem, gólpasszokat is adtam, szóval jó szezont zártam, és eddigi két meccsünket az új idényben is végigjátszottam, ezért számítottam a meghívóra" – mondta Tőzsér, aki megerősítette, játékával valóban felkeltette az angol Fulham érdeklődését.

„Én a sajtóból tudtam meg, hogy érdeklődnek irántam az angolok, de a hír nem volt kacsa. Még Gera Zoltánnal is beszéltem a lehetőségről, valóban felvette a kapcsolatot a két klub, de azóta edzőváltás történt a Fulhamnél, így egyelőre nem tudom, várható-e még fejlemény az ügyemben, emiatt is jó lett volna játszani Londonban. De nem foglalkozom vele különösebben, teszem a dolgom, bízom benne, hogy Egervári Sándornak is bizonyítani tudok, és szerepet kapok még a válogatottban" – fogalmazott a 25 éves játékos, aki hozzátette, gratulált és sok sikert kívánt csapattársának, Tóth Balázsnak és nagyon szurkol majd a válogatottnak.

 TÓTH BALÁZST VÁRATLANUL ÉRTE A MEGHÍVÓ

Tóth Balázs (15) Anglia ellen is bizonyíthat
Tóth Balázs (15) Anglia ellen is bizonyíthat

„Meglepett, hogy behívtak, hiszen az utóbbi időben kevesebb szerepet kaptam a klubomnál, de nagyon örülök a lehetőségnek – reagált a kerethirdetésre Tóth Balázs. – Azon is meglepődtem, hogy Tőzsér Dani nem kapott meghívót, de nagy a merítési lehetőség, lehet, hogy legközelebb már Dani is ott lesz a csapatban."

A két játékos esete azért is érdekes, mert mindketten belső középpályások, de Tóth szerint ez nem jelent problémát, a Genkben már bizonyították, tudnak egymás mellett futballozni.

„Danit annak idején éppen azért szerződtette a Genk, mert mindketten magyarok vagyunk, így jól megérthetjük egymást a pálya közepén. A kezdetben így is játszottunk, én inkább  védekező feladatot kaptam, ő több támadót, és jól is tudtunk együttműködni, hiszen ezzel a felállással kupadöntőig jutottunk – fogalmazott Tóth, aki úgy véli a válogatottnál is főképp védekező középpályásként számít majd rá a kapitány. – Most viszont egy belga fiú játszik a helyemen, én pedig jobbnak érzem magam annál, hogy a kispadot koptassam, ezért váltani szeretnék. Lehet, hogy maradok Belgiumban, de nem adtam fel azt a lehetőséget sem, hogy egy jobb bajnokságban is kipróbáljam magam. Most mindenesetre várom a válogatott meccset, hatalmas lehetőségnek tartom, hogy pályára léphetek az angolok ellen."

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Sunderland AFC)
Védők: Szélesi Zoltán (Olympiakosz Volosz), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Juhász Roland (Anderlecht), Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton FC), Tóth Balázs (Genk), Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (PSV), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Huszti Szabolcs (Zenit), Koman Vladimir (Sampdoria)
Támadók: Gera Zoltán (Fulham), Rudolf Gergely (Genoa), Priskin Tamás (Ipswich Town)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik