Több szerepet kap a támadószekció - Egervári

Vágólapra másolva!
2010.09.06. 17:58
null
Remélik, egymásra talál közönség és a válogatott – Dzsudzsáknak és a támadóknak nagy szerepet szán Egervári (Fotó: Németh Ferenc)
Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Telkiben tartott, sajtó számára nyilvános edzés előtt elmondta, bízik benne, hogy holnap a közönség és a csapat egymásra talál a Szusza Ferenc Stadionban. A kapitánytól megtudtuk, hogy a Moldova elleni Európa-bajnoki selejtezőn több lehetőséget kapnak azok a játékosok, akik a támadásban jeleskednek.

„Hála az orvosi csapatnak és a masszőröknek minden játékosom rendben van, a kisebb sérüléseket rendbe hozták – mondta Egervári Sándor a Nemzeti Sport Online-nak. Úgy érzem mentálisan is sikerült helyreállítani a csapatot, fel vagyunk rá készülve, hogy végre begyűjtsük az első pontokat.”

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredmény születik a Magyarország–Moldova mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Túl sokat nem rágódhatunk a svédek elleni mérkőzésen, levontuk a következtetéseket, de vasárnaptól már csak a Moldova elleni találkozóra koncentrálunk! Minden igyekezetünk azon lesz, hogy az ellenfél térfélen tartsuk a labdát, éppen ezért a támadószekció többet kell, hogy vállaljon és több lehetőséget fognak kapni azok a játékosok, akiknek ez az erősségük.”

„Szeretnénk kiszolgálni a közvéleményt, egy szerethető csapatot létrehozni. A holnapi mérkőzés remélem nagy egymásra találás lesz a válogatott és a szurkolók között. Mi mindent megteszünk ennek érdekében.”

Gera Zoltánt számos kellemes emlék köti az újpesti Szusza Ferenc Stadionhoz – hogy mást ne említsünk, itt szerzett mesterhármast (benne egy csodaszép gólt) San Marino ellen. A válogatott csapatkapitánya azért is kedveli az arénát, mert mindig remek hangulatot teremtenek ott a szurkolók.

„Átbeszéltük a hibákat és hogy min kell javítani. Mindenki nagyon bizakodó és örül annak, hogy jön a következő mérkőzés, mert így gyorsan feledtethetjük a svédek elleni vereséget. A Szusza-stadionban nagyon jó hangulatot tudnak csinálni a szurkolók, szeretek ott játszani és nagyon sok kellemes emlék köt oda. Remélem, hogy holnap egy újabb jó élménnyel gazdagodok. Mi azon leszünk, hogy kiszolgáljuk a közönséget és megszerezzük a győzelmet Moldova ellen.”

Koman Vladimir roppant elkeseredett volt a pénteki és a szombati vereség után is – bátran mondható, hogy nem volt jó hétvégéje...

„Nem lehet rágódni a pénteki vereség után, tovább kell lépni, mert győznünk kell a moldovaiak ellen. Ha nem lépünk tovább, akkor ez nem sikerülhet. A svédek elleni teljesítményünkön még javítanunk kell, de hazai pályán, hazai közönség előtt feltétlenül meg kell mutatnunk, hogy többre vagyunk képesek. Ez egy teljesen más meccs lesz. Szombaton is vérzett a szívem, mert az U21-es csapat kikapott Walestől, és bár nem készültem velük az utóbbi időben, hozzájuk tartozónak érzem magam, ezért nagyon fájó volt a kudarc. A helyzetkihasználáson ment el a meccs, úgy érzem. Amelyik csapat ennyiszer hibázik elöl, előbb-utóbb mindenképpen kap gólt. Sajnos ez egy szerencsétlen öngól lett. Sajnáltam a fiúkat.”

U21: MEG SZERETNÉNK MUTATNI, HOGY CSAK KISIKLÁS VOLT A VERESÉG – RÓTH ANTAL

Róth Antal, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője úgy véli, a Wales elleni találkozó után szerencsénk van abból a szempontból, hogy rövid pihenő után jön az újabb mérkőzés, mert így a pályán feledtethetik a kudarcot a fiúk. 

 

„A külföldi sztárok alig várják egy-egy rosszul sikerült meccs után, hogy kezdődjön a következő, mert önmaguknak és a szurkolóknak is szeretnék megmutatni, hogy csak kisiklás volt a vereség - nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Róth Antal. Mi is erre készülünk. Ugyan Németh Krisztián, Gosztonyi András és Debreceni András biztosan hiányzik majd eltiltás miatt a bosnyákok ellen, Varga József és Vass Ádám azonban tünetmentesen gyakorol a többiekkel. Mindannyian azt szeretnénk, hogy ha úgy alakul, szép legyen az utolsó emlékük ebben a korosztályban."

Gulácsi Péter is hasonló véleményen van, ő is szeretne méltóképpen búcsúzni a korosztálytól.

„Rengeteg szép sikert értünk el közösen ezzel a csapattal, az a minimum, hogy a bosnyákok ellen is megmutatjuk, hogy nem véletlenül jutottunk el idáig. Amíg van remény, addig bizakodunk." 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik