Szlovákia: Kubala László a helyi futball halhatatlanjai között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.19. 10:59
Hétfőn öt új taggal bővült a szlovák labdarúgás halhatatlanjainak társasága: egyikük a tehetségét Barcelonában kiteljesítő Kubala László, aki nemcsak Magyarországon és Spanyolországban, hanem Csehszlovákiában is válogatott labdarúgó volt.

A Budapesten született Kubala László ereiben szlovák vér is folyt, a kiváló labdarúgó elsőként Csehszlovákiában lett válogatott. Első bajnoki érmét is ott szerezte: a Slovan Bratislava játékosaként 1948-ban harmadik lett.Kubala László ereiben szlovák vér is folyt, a kiváló labdarúgó elsőként Csehszlovákiában lett válogatott. Első bajnoki érmét is ott szerezte: a Slovan Bratislava játékosaként 1948-ban harmadik lett.

Kubala László hatszor lépett pályára a csehszlovák (1946–47), később háromszor a magyar (1948), majd 19-szer a spanyol válogatottban (1953–61).

Kubala mellett szintén posztumusz elismerésben részesült a csehszlovák válogatott, később szövetségi kapitány Ladislav Kacani (Kacsányi László). Bekerült a szlovákiai halhatatlanok 2016-ban alapított társaságába a hetvenes-nyolcvanas évek kiválósága, Ladislav Jurkemik, a 2005-ig aktív kapus, Alexander Vencel, valamint az önálló szlovák futballszövetség első elnöke, a hivatalt 1988 és 1999 között betöltő Milan Sluzanic is.

Mint ismert, csütörtökön „két Kubala-válogatott”, a szlovák és a magyar Eb-selejtezőt vív Nagyszombatban.

A SZLOVÁK SZÖVETSÉG BEIKTATÁSI ÜNNEPSÉGÉT HIRDETŐ PLAKÁT

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik