nemzetisport.hu 2019.03.22 15:03 Frissítve: 2019.03.22 15:24

Szlovák–magyar: Szalai véleménye szúrós, sokaknak fájó – Hrutka

Korábbi 24-szeres válogatott védőnk, Hrutka János sem ment el szó nélkül Szalai Ádámnak a szlovákok elleni vereség utáni nyilatkozata mellett.

Szalai Ádám ezúttal sem tartotta magában a véleményét (Fotó: Szabó Miklós)

 

 
Szalai Ádám: Elkeserítő a védekezésünk, igazából az egész csapat
Ezt öltözőn belül kellett volna – Hajnal Tamás Szalai Ádám szavairól

Hrutka a hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg gondolatait Szalai Ádám mondandójával és annak hatásával kapcsolatban:

„Szalai Ádám mindig is híres volt arról, hogy beleáll a mondandójába, elmondja, kimondja azt, amiről nagyon sokan nem mernek kommunikálni. Nem beszél mellé, egyenesen világgá kürtöli a »frankót«, amit gondol, bár legtöbbször akkor ér össze ég és föld, amikor valami negatív történik, amikor magyarázni kell azt, amit, legyünk őszinték, elég nehéz megmagyarázni.

Ettől függetlenül vannak olyan dolgok, amiket célszerűbb az öltöző falain belül megbeszélni, elmondani másoknak, felhívni hibáikra a figyelmet, átadni a tapasztalatokat, melyet a hosszú évek alatt külföldön szerzett a csatár. Kifelé sokszor jobb diplomatikusnak maradni, még akkor is, ha teljesen igazad van. A hitelességét így is megtarthatja az ember, viszont lehetőséget biztosít arra, hogy az előttünk álló pár napban nyugodtan hangolódhasson a keret a következő feladatra, nem pedig egymásra mutogatva, egymás háta mögött összesugdosva teljenek a felkészülés napjai.

Sokan osztják Ádám nézeteit, adnak a mondandójára, többen viszont hivatkoznak nem túl rózsás statisztikájára és teljesítményére a válogatottban. Ádám megosztó. Lehet vele vitatkozni, egyetérteni, szidni érte, de neki legalább van véleménye. Akkor is, ha sokszor nem is a legjobb ütemű a »becsúszása«.

Kinek van igaza: Szalai Ádámnak vagy Hajnal Tamásnak?

Szalainak, a csapatkapitány mondja el a sajtónak, amit gondol!   (11592)
Hajnalnak, mert ilyen helyzetben meg kell őrizni a csapat egységét, és ez a nyilatkozat ebben nem segít.   (6104)
Összes szavazat: 17696
Szavazás kezdete: 2019. 03. 22
 


Viszont azzal vitatkoznék, vagyis picit másképp látom, hogy jelen esetben az ő statisztikája mit mutat, vagyis mit nem mutat nemzeti színekben. Valljuk be őszintén, azért a magyar válogatott egyszemélyes csatársorának lenni nem a leghálásabb feladat! Kilencven percig háttal állsz a kapunak, az egész mérkőzésed abból áll, hogy birkóznod, küzdened kell egyedül az egész hátvédsorral, megtartani a labdát úgy, hogy szinte esélyed sincs helyzetbe kerülni: nincs egy beadás, egy lyukra futtatás, egy jó, használható labda. Szinte helyzet sincs! Így azért elég nehéz gólt szerezni.

Tegnap szélső középpályások nélkül, öt védővel, belül inkább a védekezésre összpontosító középpályásokkal álltunk fel, szinte feladva a szélekről indított támadások lehetőségét. Így egy beadás sem érkezett addig, amíg Balázs be nem állt, használható utána sem sok. Ha neki egy olyan csapatba kellene játszania, ahol valóban a gólszerzés lenne az elsődleges feladata, érkeznének a beadások jobbról-balról, párszor talán még szemben is állhatna az ellenfél kapujával, nem a birkózáson, a felpasszolt labdák megtartásán lenne a fókusz, akkor sokkal jobb lenne a mutatója, és a szurkolók számára is látványosabb a futballja, kedvezőbb a megítélése.

A véleménye viszont szúrós, sokaknak fájó, néha az öv alá is bevíve a találatot. Azonban azzal, amit mond, ha mögé néz az ember, és meg akarja hallani, érteni az üzenetét, akkor nehéz vitatkozni. Az természetesen más kérdés, hogy erről mikor és mennyire a közvélemény felé kell beszélni. Számomra a kérdés inkább az: ezzel kinek akart üzenni, mi volt ezzel a célja?

Három nap múlva újra itt egy mérkőzés. A nyári szabadságra pedig kevesen szeretnének majd úgy menni, hogy egy pont, vagy még annyi sem szerepel az addigra már a negyedik selejtezőjén is túljutó csapatnak. Reálisan nézve, a pakliban ez is benne van. Ennek elkerülését pedig minden apró, nyugtalanító, feszültséget generáló nyilatkozat, történés csak veszélyezteti.

Az ilyen megnyilvánulások is!

Tegnap semmi más nem történt, csak jött a papírforma. Aki reálisan, nem a szívétől vezérelve figyeli az eseményeket, az tisztában volt ezzel, számított rá. Akkor is, ha fáj ezt kimondani, ha mindenki nagyon örült volna a jobb játéknak, és akár csak egy pontocskának is.

Pont nincs, nyilatkozat van, az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Siker is lesz valamikor?”

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, E-CSOPORT
Szlovákia–Magyarország 2–0 (1–0)
Nagyszombat,
City Arena, 14 235 néző. V: Bezborodov (orosz)
Szlovákia: Dúbravka – Pekarík, Skriniar, Vavro, Hancko – Kucka, Lobotka – Hamsík, Duda (Safranko, 87.), Rusnák (Michalík, 93.) – Mak (Stoch, 79.). Szövetségi kapitány: Pavel Hapal
Magyarország: Gulácsi – Lang (Holender, 81.), Orbán, Kádár – Lovrencsics G., Kalmár (Dzsudzsák, 61.), Nagy Á., Korhut –  Kleinheisler (Szoboszlai, 55.), Kovács I. – Szalai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
G: Duda (42.), Rusnák (85.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Horvátország–Azerbajdzsán 2–1

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia 1 1 2–0 +2  3
2. Horvátország 1 1 2–1 +1  3
3. Wales
0–0 0 0
4. Azerbajdzsán 1 1 1–2 –1  0
5. MAGYARORSZÁG 1 1 0–2 –2  0
2020.02.16 20:35:34

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Manapság az ilyesmi lehetetlen, ahogy az is, hogy a szurkoló kiballagjon kedvenc csapata edzésére, s figyelje a gyakorlást.

2020.02.10 21:23:46

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.10 21:40:40

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ha nő a játékideje és elkezdi termelni a gólokat, valóban lesz értelme a beszélgetésnek

2020.02.08 11:32:56

Magyar válogatott Sz. Gy.

Évi száznál több rendezvényre, egymillió vendégre és megtérülő üzemeltetésre számítanak a Nemzeti Sportközpontoknál.

2020.02.06 07:20:54

Magyar válogatott SZELI MÁTYÁS

Az UEFA Eb-rendezésért is felelős igazgatója szerint idővel BL-döntőnek adhat otthont a magyar főváros.