Strandlabdarúgás: a válogatott soha nem látott sikert ért el

Vágólapra másolva!
2014.08.16. 16:50
null
A magyar strandlabdarúgó-válogatott kijutott a 2015-ben sorra kerülő Európai Olimpiai Játékokra (Fotó: Facebook)
A magyar strandlabdarúgó-válogatott 6–2-re győzött a törökök ellen szombaton a Euro Beach Soccer League (EBSL) spanyolországi, Torredenbarrán zajló döntőjének 3. fordulójában, így megnyerte a B divízió kettes csoportját, s megszerezte az indulási jogot a 2015-ben Bakuban sorra kerülő első Európai Olimpiai Játékokra.

 

A mieink az egyes csoportban győztes lengyelek ellen játszhatnak vasárnap az A-divízióba kerülésért.

A hazai szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint ez a magyar strandlabdarúgás történetének eddigi legnagyobb sikere.

A válogatott játékosai úgy nyerték meg az eddigi legfontosabb meccset, hogy egyetlen pillanatig nem adtak esélyt az ellenfélnek a győzelemre, egyetlen pillanatra sem lankadt a koncentráció. És közben gyönyörű támadásokat vezettek, látványos gólokat lőttek, a kapusok parádéztak, és a VIP-lelátóról csendben figyelő Weisz Tamás szövetségi edző is elmerenghetett azon: az elmúlt évek rengeteg munkája meghozta az első komoly nemzetközi sikert. És egy vélemény a lelátóról a nemzetközi szövetség egyik vezetőjétől: ezen a tornán még egyetlen mérkőzésen sem látott ilyen erős csapategységet, ilyen hatékony csapatjátékot.

„Azért jöttünk, hogy valami komoly eredmény érjünk el, rengeteget dolgoztunk, rengeteget edzettünk azért, hogy sikeresek lehessünk, azért, hogy elérjük a célunkat – mondta Weisz Tamás a mérkőzés után az mlsz.hu-nak. – Mondhatom, hogy ma a csapatom tökéletesen játszott, mindenki végig koncentrált volt. Másfél évvel ezelőtt kezdtük el a munkát közösen, őszintén mondom, néhány másodperccel a lefújás előtt könnyezni kezdtem, mert néztem a játékosaimat a magyar válogatott szerelésében, és eszembe jutott, hogy honnan indultunk. Vasárnap még vár ránk a döntő, úgyhogy a meccs után az öltözőben pici ünneplés után már erre a meccsre koncentráltunk. Nos, ez a csapat egy célt elért, de egy másik még előtte van: vasárnap délután az A-csoportba jutásért játszik a lengyel válogatott ellen. Még egy győzelem kell a győzelemhez.”

A magyarok csütörtökön 1–0-ra győztek az észtek ellen, majd pénteken hosszabbítás után 5–4-re kaptak ki az angoloktól.

EBSL-DÖNTŐ, TORREDEMBARRA
B-DIVÍZIÓ, 2. CSOPORT
3. FORDULÓ
Magyarország–Törökország 6–2
(0–0, 2–1, 4–1)
MAGYARORSZÁG:
Ficsór (Szacskó) – Sebestyén, Ábel, Jaksa, Turós, Fekete, Simonyi, Berkes, Badalik. Szövetségi kapitány: Weisz Tamás
Gólszerzők: Fekete (3), Ábel, Badalik, Turós

A tornán az A- és B-divízióban nyolc-nyolc csapat szerepel négyes csoportokban. A magyarok két céllal érkeztek Spanyolországba, egyrészt az olimpiai részvétel kiharcolásáért, másrészt azért, hogy bekerüljenek az A-divízióba. Weisz Tamás szövetségi edző csapata az utóbbi feladatot vasárnap akkor teljesíti, ha megveri a lengyel válogatottat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik