Nemzetisport.hu 2012.11.14 20:17 Frissítve: 2015.03.23 01:08

Simán kikapott válogatottunk a norvégoktól

Szerdán számos nemzetközi labdarúgó-mérkőzést rendeznek, mivel hivatalos FIFA-játéknap a mai. A magyar válogatott ellenfele felkészülési a norvég nemzeti csapat volt, és a megfiatalított északi gárda magabiztosan, megérdemelten megnyerte a mérkőzést.

 

A mieink sokáig csak erőlködtek a norvégok ellen (Fotó: Mirkó István)

 

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

„Komoly perspektíva van még ebben a közösségben" – dicsérte választottjait a világbajnoki selejtezőkön várakozáson felül szereplő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor, de ő is nagyon jól tudta, hogy a szurkolók számára csakis akkor zárulhat pozitívan az ősz, ha legyőzik fiai a norvégokat. Ahogyan azt megszokhattuk, a kapitány nem változtatott kialakított keretén, azaz nem próbált ki új játékosokat a norvégok ellen. Másképpen: nem lett barátságos mérkőzés a felkészülési találkozóból.

BEHARANGOZÓ
Komoly perspektíva van még ebben a közösségben

„Ez az ország csapata, az ember mindig ugyanúgy teszi oda magát" – fogalmazott a mérkőzés előtt válogatottunk védője, Korcsmár Zsolt, aki évek óta a norvég Brann Bergenben légióskodik, és ezúttal is a kezdőben kapott helyet. Az őszi selejtezőket figyelembe véve a pályára kifutó 11-ből csak Király Gábor és Pintér Ádám neve tekinthető némileg meglepetésnek a kezdőben; és megnyugodva konstatálhattuk, hogy az ellenfélnél nincsenek klasszisok, az egyetlen nemzetközileg is ismert játékos, a fulhames John Arne Riise pedig a kispadon kapott helyet.

A Puskás Ferenc Stadion jó feléig telt meg, a szurkolók egy része pedig a „Köszönjük az idei évet!" molinóval értékelte a magyar együttes 2012-es tevékenységét. Az első percekben nyilvánvalóvá vált, hogy a minden idők legfiatalabbjaként aposztrofált norvég csapat 4–5–1-es felállást választott szerdára, és szálfatermetük munkás estét ígért a piros-fehér szerelésben játszó magyaroknak.

87? KIRÁLY!

A 87. alkalommal húzhatta magára a címeres mezt Király Gábor, ezzel csak Bozsik József (101) és Fazekas László (92) szerepelt többször nagyválogatottunkban.

Az első negyedóra kevés izgalmat tartogatott, egy Dzsudzsák Balázs-és egy Havard Nielsen-nekiiramodástól eltekintve. Utóbbi után – bár Király felkapta a norvég fiú elől a labdát –, meglepő intenzitású sikongatás hallatszott a 200 fős vendégtáborból, amelyben jelentős női fölény mutatkozott. Az első lövés a norvégoké volt, Markus Henriksen lőtt nem sokkal a léc fölé 17-ről, majd ugyanő adott be nem sokkal később remekül jobbról, Nielsen közeli perdítését pedig Királynak nagy bravúrral kellett kiszednie a bal sarok elől.

A második negyedóra korunk egyik felkapott kifejezésével élve „felejtős" lett, a szurkolók pedig ráéreztek arra, hogy elkél a biztatás, csak úgy zengett a stadion a „Hajrá magyarok!"-tól. Ennek ellenére a 38. percben megszerezték a vezetést a norvégok a 19 esztendős debütáns, HAVARD NIELSEN révén – ám nem kevés magyar közreműködéssel. A gólpasszt adó Daniel Braatent ketten sem tudták szerelni, a gólszerzőt pedig ketten is csak szemmel követték az ötösön. 0–1

 VEZETNEK A NORVÉGOK!

 

A szünetben Egervári beküldte Pátkai Mátét Vanczák Vilmos helyett (Varga József vonult hátrább a jobbhátvéd helyére), de így is a norvégok kezdtek jobban, a magyar védelem pedig kis híján összehozott egy „finnes" öngólt. Az 52. percben a magyarok legjobbja, Király kifogta Nielsen ziccerét, és erre már érkezett néhány füttyszó a nézőtérről, ébresztési szándékkal. A törökök ellen 25 perc után hangzott fel, és akkor hatott...

GUZMICS BEÁLLT A SORBA
Tichy, Keller, Illés, Kovács Zoltán - de ki lesz a következő?

Szövetségi kapitányunk türelme is elfogyott, mert Szabics Imrét, Elek Ákost, Koltai Tamást, majd később Németh Krisztiánt is pályára küldte nemsokára, olvasóink pedig sziporkázó humorú hozzászólásokkal oldották a maguk frusztrációját. Az immáron két csatárral rohamozó magyar csapat a 65. percben végre jegyzett egy veszélyesebb kapura lövést, bár (az igen agilis, sokat futó) Szabics próbálkozása is jó másfél méterrel elkerülte a kaput.

Elek lövése a 72. percben még közelebb járt a bal alsóhoz, de ez sem ment be, mesterünk pedig újoncot avatott Guzmics Richárd személyében. A norvégok is „sorcserét" hajtottak végre, csak éppen eredményesebben, mert a 79. percben az egy perce pályán lévő MOHAMMED ABDELLAOUE öt (azaz 5, nem elírás, sajnos) magyar közül szép lövéssel mattolta Királyt...

Szabics még megpróbálkozott a szépítéssel, de közelről a kapu mellé „harcolta" a labdát, a hajrára fordulva viszont a nézők egy része a lábával szavazott, azaz elindult szépen hazafelé. Ők nem láthatták, ahogyan Király kifogott egy újabb ziccert, lerántották a gólhelyzetben kapura törő Némethet, majd szép csöndesen véget ért a mérkőzés.

MÁR KETTŐVEL...


Simán, mondhatni, bántóan simán kikapott válogatottunk a norvégoktól, az északiak kapusának egyetlen egyszer sem kellett védenie, a magyarok legjobbja pedig a két ziccert is kifogó Király volt – ezzel a ténnyel szembesülve talán fölösleges is mélyebben boncolgatni a mérkőzést.

„Jobb csapattól kaptunk ki" – mondta a lefújást követően szövetségi kapitányunk, aki maga sem ismert rá vb-selejtezős csapatára (ennél még a hollandok ellen is jobban akart a gárda). A románok ellen tavasszal ennél nagyságrendekkel jobban kell játszanunk, de töretlenül bízunk abban, hogy akkor harcos énjét mutatja majd válogatottunk.

Elvégre március Mars hadisten hónapja – ezen a novemberi estén válogatottunk játéka láttán inkább Mars két kísérője, Pallor (Sápadtság) és Pavor (Rémület) jutott eszünkbe...

NEM VOLTUNK VESZÉLYESEK – HAJNAL TAMÁS

 

 

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

LABDARÚGÁS
              FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS  
MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 0–2 (H. Nielsen 38., Moh. Abdellaoue 79.) 

 

A TÖBBI MAI FUTBALLEREDMÉNYRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

2020.02.16 20:35:34

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Manapság az ilyesmi lehetetlen, ahogy az is, hogy a szurkoló kiballagjon kedvenc csapata edzésére, s figyelje a gyakorlást.

2020.02.10 21:23:46

Magyar válogatott L. P. I.

2020.02.10 21:40:40

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ha nő a játékideje és elkezdi termelni a gólokat, valóban lesz értelme a beszélgetésnek

2020.02.08 11:32:56

Magyar válogatott Sz. Gy.

Évi száznál több rendezvényre, egymillió vendégre és megtérülő üzemeltetésre számítanak a Nemzeti Sportközpontoknál.

2020.02.06 07:20:54

Magyar válogatott SZELI MÁTYÁS

Az UEFA Eb-rendezésért is felelős igazgatója szerint idővel BL-döntőnek adhat otthont a magyar főváros.