Szalai és Buzsáky újra a keretben, Tőzsér kimaradt

Vágólapra másolva!
2012.02.15. 12:12
null
Szalai Ádám újra bekerült a válogatott keretébe (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Címkék
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a mieink Bulgária elleni felkészülési mérkőzésre készülő keretét, amelyben helyet kapott Szalai Ádám és Buzsáky Ákos, míg Tőzsér Dániel kimaradt.

A magyar válogatott február 29-én Győrben (ETO-park, 18 óra) fogadja felkészülési mérkőzésen a bolgárokat, Egervári Sándor szerdán délelőtt hozta nyilvánosságra a találkozóra készülő keretét az mlsz-hu-n.

A szövetségi kapitány elmondta: a 22 fős, bő keretet a sérülésektől és formaváltozásoktól függően esetleg szűkítheti a mérkőzésig. Jelenleg egyetlen játékos szereplése kérdéses, Rudolf Gergely csak akkor jön haza Görögországból, ha sérülését követően olyan állapotba kerül, hogy február végéig pályára léphet bajnoki mérkőzésen.

A bő egy évvel ezelőtt súlyos sérülést szenvedett Szalai Ádám visszakerült a csapatba, míg a QPR-ben az utóbbi hetekben jó formában játszó Buzsáky Ákos is újra kerettag.

A magyar csapat legutóbbi két mérkőzésén, Liechtenstein és Lengyelország ellen is pályára lépő Tőzsér Dániel – aki a nyártól a Genoában folytatja, miután lejár a szerződése a belga Genknél – ezúttal nem kapott helyet a keretben. A holland NEC magyar középpályása, Vadócz Krisztián sem kapott meghívót.

EGERVÁRI SÁNDOR ÉRTÉKELÉSE

„Korán indítottuk az évet, hiszen nagyon sok feladatot kell megoldanunk viszonylag rövid időn belül. Járjuk a pályákat, próbáljuk a játékosok pillanatnyi felkészültségi állapotát feltérképezni. Nagyon kíváncsian várom a bolgárok elleni győri felkészülési mérkőzést, s remélem, nem vagyok egyedül ezzel. Az elmúlt másfél év során bizonyított játékosok kapnak elsősorban lehetőséget, s ebben a félévben szeretnénk ezt a vonalat képviselni, így aztán túl nagy változás nincs a keretben" – mondta Egervári Sándor az mlsz.hu-n vezetett videoblogjában, majd beszélt a konkrétumokról is.

„Kapusposzton terveztünk változtatást, Gulácsi Pétert vagy Megyeri Balázst szeretnénk felsorakoztatni harmadik számú kapusként és szoktatni fiatal játékosként a felnőtt válogatotthoz, de sajnos Gulácsi sérülése miatt ez elmarad, Megyeri pedig az U21-es válogatottban fog védeni. Védelemben nincs túl nagy változás, Lázár Pál az utóbbi hónapokban nem nagyon kap lehetőséget, ezért nem lenne szerencsés most az ő foglalkoztatása – utalt a török Samsunspor magyar hátvédjére a szövetségi kapitány. – A középpályán annyi változtatás van, hogy Buzsáky Ákos ismét rendszeres lehetőséghez jut a Premier League-ben, így kíváncsiak vagyunk az ő visszaillesztésére. Az ő bemutatkozásától és a keretben való megjelenésétől sokat várunk, rutinos, érett, jó futballista kategóriába tartozik, és most inkább neki szeretnénk lehetőséget biztosítani, ezért kimarad egy-két, a válogatottban már korábban szereplő játékos. Az igazán nagy kérdés Rudolf Gergely számunkra, hogy sikerül-e neki teljes mértékben felépülnie, s csak abban az esetben hívjuk meg, ha ebben a két hétben tétmérkőzésen pályára tud lépni. Ha nem, akkor nem szeretnénk felvállalni a kockázatot sem a válogatott, sem Gergely érdekében."

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE A BOLGÁROK ELLEN
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Csernyánszki Norbert (Paksi FC), Király Gábor (1860 München)
Védők: Juhász Roland (Anderlecht), Kádár Tamás (Newcastle), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Lipták Zoltán (Újpest FC), Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (DVSC-Teva)
Középpályások: Buzsáky Ákos (QPR), Czvitkovics Péter (Kortrijk), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (Eskisehirspor), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koman Vladimir (AS Monaco), Pintér Ádám (Real Zaragoza)
Támadók: Németh Krisztián (RKC Waalwijk), Priskin Tamás (Alanyija Vlagyikavkaz), Rudolf Gergely (Panathinaikosz), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Mainz)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik