Rossi Olaszországból: „Akkor játszunk, amikor kell″; Baji Balázs a céltalanságról

Vágólapra másolva!
2020.04.01. 22:59
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

Olaszországi otthonából adott exkluzív interjúját a Nemzeti Sportnak Marco Rossi. A magyar válogatott 55 esztendős szövetségi kapitánya elmondta, a felesége, a lánya és ő Pozzuoliban vannak, míg a fia, a CC Ortigiában vízilabdázó Simone Szicíliában ragadt. Édesanyja torinói otthonában van, s ahogyan Simonéval, vele is telefonon és videohívással tartják a kapcsolatot. Rossi sokáig Budapesten tartózkodott, de azon a hétvégén, amelyen elkezdték volna a felkészülést a pótselejtezőre, hazatért. Az elmúlt napokban többször is megnyilvánult hivatalos Facebook-oldalán, rövid, de sokatmondó üzenetekkel jelentkezett.

A Mark Spitz magyar gyökereiről szóló cikkünk első, szerdai részében említettük, Terry – a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszó dédanyja, Morris Spitz édesanyja – Elefánt Teréziaként született Magyarországon. Az első hallásra furcsa, ám zsidó családoknál előforduló Elefánt vezetéknév a magyar ősök származási helyének azonosítása szempontjából kulcsfontosságúnak bizonyult. Szalánczi Krisztián családfakutató segítőnk – utóbb több forrásban megerősített – feltevését az 1910-es amerikai népszámlálási iratokra alapozta.

Az ugyan eldőlt, hogy a jövő nyáron rendezik a játékokat, de egyelőre nehéz pontosan tervezni – nyilatkozta lapunknak Baji Balázs. A Bp. Honvéd világbajnoki bronzérmes gátfutója szerint jelenleg nem is az olimpia a legfontosabb, hiszen arra ősszel vagy tavasszal kezdenék el a felkészülést, egyelőre inkább az a kérdés, mi lesz az idei versenyekkel. Baji azon szerencsések közé tartozik, akiknek a Magyar Atlétikai Szövetség és a Honvéd garantálja az edzéslehetőséget, ugyanakkor sok olyan részlet hiányzik, amely a rendes felkészüléshez hozzátartozik, például masszőr, gyógytornász, rehabilitációs szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik