Román-magyar: Vanczák és Simon Á. kidőlt, Korhut és Fiola a keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.07. 10:22
null
Egy biztos: Vanczák Vilmos most nem fejel gólt a románoknak (Fotó: Korponai Tamás – archív)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tájékoztatása alapján Simon Ádám és Vanczák Vilmos sérülés miatt nem állhat a Románia és Feröer elleni Eb-selejtezőkre készülő válogatott rendelkezésére.

Simon Ádám és Vanczák Vilmos helyére Korhut Mihály és Fiola Attila került Dárdai Pál megbízott szövetségi kapitány keretébe. Az orvosi stáb a hétfői válogatott edzést követően vizsgálta meg a sérüléssel érkezett futballistákat, ezt követően született meg a döntés. Kedden a magyar válogatott két edzést tart, Dárdai Pál és játékosai délután sajtótájékoztatón állnak a média rendelkezésére.

Vanczák és Simon egyaránt izomsérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, a két játékos el is hagyta a válogatott edzőtáborát, mivel nem jöhetnek rendbe sem a románok, sem a feröeriek elleni Eb-selejtezőre. Vanczák kiesésével Dzsudzsák Balázs maradt a válogatott keret egyetlen tagja, aki szerzett gólt Románia ellen.

A sérülés egyben azt is jelenti, hogy valószínűleg Varga József lesz a jobbhátvéd Bukarestben, hisz ezen a poszton rajta kívül az újonnan behívott, ráadásul újonc Fiola kerülhet szóba. Ha Varga védőként kap szerepet, akkor viszont a védekező középpályás(ok) posztján kerül nehéz helyzetbe Dárdai Pál, hisz innen Simon Ádám is kidőlt.

A MAGYAR VÁLOGATOTT SZŰKÍTETT KERETE
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham), Megyeri Balázs (Olympiakosz Pireusz)
Védők: Fiola Attila (MVM-Paks), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Tamás Krisztián (Varese), Varga József (DVSC-Teva)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Simon Krisztián (Újpest FC), Stieber Zoltán (Hamburg), Tőzsér Dániel (Watford), Varga Roland (Győri ETO)
Támadók: Nikolics Nemanja (Videoton FC), Priskin Tamás (Győri ETO), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik