Román-magyar: telt házat várnak, négyezer ultra szurkolhat a helyszínen

Vágólapra másolva!
2013.09.03. 09:08
Telt házat várnak a románok a pénteki, Magyarország elleni labdarúgó világbajnoki selejtezőre. Az 55 ezer néző befogadására alkalmas Nemzeti Arénába még 11 ezer jegy vár gazdára négy nappal a meccs előtt, az aréna jegypénztárai ma nyitnak, eddig online lehetett beszerezni a belépőket.

Ami az árakat illeti, a manna.ro beszámolója szerint 20 lej a legolcsóbb jegy, van amiért 40, 80, 160 lejt is elkérnek. A VIP belépők 400-800 lejt (kb. 28 800-57 600 forintot) érnek. A szeptember 6-i találkozó után ugyanennyibe kerül a jegy a 10-i, törökök elleni vb-selejtezőre is. Az aréna gyepét teljesen kicserélték, így új játéktér várja a csapatokat.

Jó esély van a telt házra, ugyanis még 11 ezer jegy vár gazdára négy nappal a meccs előtt. Az eddigi nézőrekordot a román–holland vb-selejtező tartja, akkor 53 ezren szurkoltak a helyszínen.

A románok tervei szerint a különböző klubok szervezett szurkolói csoportjaiból mintegy négyezren buzdítják majd a válogatottat Bukarestben. Az ultrákat igyekeznek a lelátón egymástól elkülönítve elhelyezni, de nem feltétlen a stadion különböző pontjaiban. A magyar szurkolóknak fenntartott ötezer jegyből csak kétezer fogyott el, de a Román Labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy nem adja el a román szurkolóknak ezeket a helyeket, hogy megelőzze az esetleges konfliktusokat.

Victor Piturca román szövetségi kapitány szerint: „Nem hiszem, hogy meghalljuk majd a magyar szurkolók hangját, két-háromezren lesznek ötvenkétezer román ellen.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik