Román-magyar: másodosztályú klubot győztek le Piturcáék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.02. 10:01
null
Ciprian Marica (jobbra) a Berceni elleni felkészülési mérkőzésen is betalált (Fotó: Action Images, archív)
A román másodosztályú bajnokságban szereplő ACS Bercenivel játszott felkészülési mérkőzést a szeptemberi vb-selejtezőkre – Magyarország, majd Törökország ellen – készülő román labdarúgó-válogatott, amely több légiósát is nélkülözve nyert Ciprian Marica és Mihai Pintilii góljával 2–0-ra.

 

Az adevarul.ro beszámolója szerint Románia négy kettő három egyes hadrendben állt fel, méghozzá a következő összeállításban: Ciprian Tatarusanu (Silviu Lung jr., 41.) – Alexandru Matel (Srgian Luchin, 41.), Valerica Gaman, Iasmin Latovlevici (Dragos Grigore, 41,), Razvan Rat – Alexandru Bourceanu (Ovidiu Hoban, 41.), Mihai Pintilii – Gabriel Torje, Adrian Popa, Cristian Tanase – Ciprian Marica.

A cikk megemlíti, hogy Vlad Chiriches – a Tottenham napokban szerződtetett légiósa a munkavállalási engedély hiányában nem tudott még bemutatkozni – és Paul Papp vasárnap, további hatan (Bogdan Lobont, Dorin Goian, Bogdan Stancu, a nekünk két gólt ígérő Alexandru Maxim, Gheorghe Bucur és Marius Alexe) csak hétfőn csatlakoznak a kerethez.

Az ezúttal is eredményes Marica gólerőssége meghatározó a válogatottban, éppen ezért ad aggodalomra okot Piturcának, hogy a Schalkét elhagyó támadó továbbra is csapat nélkül van. (Ráadásul az Szlovákia elleni felkészülési találkozón augusztusban még meg is sérült.) A Steaua szerette volna megszerezni a korábbi Dinamo Bucuresti-játékost, ő azonban pénzesebb ajánlatra vár. Speciel ezt helyesli a szövetségi kapitány is.

„Nekem azt mondta, hogy nem gondolkodik azon, hogy visszatérjen a román bajnokságba – utalt Piturca a 27 éves Maricára. – És én is ugyanezt javasoltam neki. Ő egy nagyon értékes játékos, akinek visszalépés lenne a karrierjében, ha most hazatérne. Tőle tudom, hogy vannak olyan ajánlatai, amelyekben 2.5 millió euró körüli fizetést kapna évente, nos, a Steaua aligha tudna adni neki ennyit.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik