Román-magyar: papírok miatt maradt el a Spurs-légiós premierje

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.02. 09:43
Hiába tartózkodott már Londonban, mégsem tudott pályára lépni az Arsenal elleni idegenbeli PL-meccsen a Tottenham Hotspur napokban szerződtetett román labdarúgója, Vlad Chiriches, akinek a bürokrácia miatt késik a premierje.

A védő ugyanis nem kapta még meg a munkavállaláshoz szükséges „zöld kártyát”, így bajnoki nélkül tért vissza Romániába, ahol csatlakozott a válogatott kerethez. Victor Piturca szövetségi kapitány egyik miatt sem szomorú, mégiscsak a védelem kulcsemberéről van szó, és mivel nem lépett pályára, sérülésveszélynek sem volt kitéve. Igaz, így most meg nincs játékban... Bár a számára szokatlan londoni közlekedés is rejt magában sérülésveszélyt, hiszen azzal még csak most barátkozik a játékos, a jobb oldali vezetésben a helyismerettel már rendelkező testvére a segítségére sietett.

„Nagyon szerettem volna, ha ez a szerződés létrejön. Persze, nagyon hiányoznak majd a volt csapattársaim, de a futball már csak ilyen, mindenkinek a saját útját kell követni – mondta Chiriches, akit Gigi Becali, a Steaua tulajdonosa nehéz szívvel engedett el, ám sajtóinformációk szerint az érte kapott majd’ kilencmillió euró meggyőzőnek, de legalábbis engesztelőnek bizonyult. – Beszéltem Villas-Boasszal, aki azt mondta, nem baj, hogy most még nem számíthatott rám, fő, hogy ott vagyok már náluk.”

Chiriches elmondta még, jó közösségbe, erős csapatba igazolt, és arra készül, hogy megkapja a bizalmat a portugál szakvezetőtől, így lehetősége lesz még tovább fejlődni. Csak jusson már hozzá a „zöld kártyához”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik