Román-magyar: nyolc Steaua-játékos a teljes román keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.05. 22:35
null
Claudiu Keserü a nyolc Steaua-játékos egyike (Fotó: libertatea.ro)
Kijelölte keretét a Magyarország és a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőkre Victor Piturca, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember a légiósok névsorát már korábban megnevezte, most pedig kiegészítette a csapatot a kenyerüket otthon kereső játékosokkal, akik közül nyolcan is a Steaua Bucuresti alkalmazásában állnak.

 

A számításba vett idegenlégiósok névsorát már szeptember végén közzétette Piturca, tehát a „legnagyobb” nevek kapcsán már akkor kiegyenesedtek a kérdőjelek.

A szövetségi kapitány a román bajnokság tizedik fordulójának vasárnapi játéknapját követően ismertette az otthon játszó és meghívót kapó futballisták nevét is. Érdekesség, hogy Miriuta Vasile csapata, a CFR csak hétfőn lép pályára, de Piturca nem várta meg a kolozsvári csapat mérkőzését, mert a bajnokság második helyén álló együttesből senkivel sem számol.

A román sajtó beszámolója szerint a legnagyobb meglepetést Iasmin Latovlevici és Lucian Sanmartean beválogatása szolgáltatja. Előbbi labdarúgót nemrégiben egy sajtótájékoztatón még nyilvánosan kritizálta a szakember, mondván, nincs jó formában, míg utóbbi játékos három éve nem szerepelt a nemzeti csapatban. Latovleviciben és Sanmarteanban közös, hogy mindketten betaláltak a bukaresti Steauában az Otelul Galati ellen 3–0-ra megnyert vasárnapi mérkőzésen.

A román válogatott október 11-én Magyarországot fogadja Európa-bajnoki selejtezőn, majd három nappal később a finnekhez látogat – Helsinkiben már a mieink ellen eltiltott Ciprian Marica is szerepet kaphat.

A ROMÁN KERET
Kapusok:
Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Silviu Lung (Astra Giurgiu)
Védők: Vlad Chiriches (Tottenham), Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Florin Gardos (Southampton), Dragos Grigore (Toulouse), Cosmin Moti (Ludogorec), Razvan Rat (PAOK), Srgian Luchin (Steaua Bucuresti), Iasmin Latovlevici (Steaua Bucuresti)
Középpályások: Ovidiu Hoban (Hapoel Beer-Seva), Mihai Pintilii (al-Hilal), Gabriel Torje (Konyaspor), Alexandru Maxim (Stuttgart), Andrei Prepelita (Steaua Bucuresti), Cristian Tanase (Steaua Bucuresti), Alexandru Chipciu (Steaua Bucuresti), Gabriel Enache (Astra Giurgiu), Lucian Sanmartean (Steaua Bucuresti)
Támadók: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ciprian Marica (Konyaspor), Claudiu Keserü (Steaua Bucuresti), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik