Román-magyar: Marica van, Mutu nincs - román keret

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.30. 16:09
A román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Victor Piturca véglegesítette keretét a soron következő világbajnoki selejtezőkre: biztosan nem játszik a mieink elleni, szeptember 6-i mérkőzésen Adrian Mutu (Ajaccio), Gabriel Tamas (West Bromwich) és Costel Pantilimon (Manchester City).

Korcsmár és Stancu jövő pénteken újra összecsaphat (Fotó: Szabó Miklós)
Korcsmár és Stancu jövő pénteken újra összecsaphat (Fotó: Szabó Miklós)
Korcsmár és Stancu jövő pénteken újra összecsaphat (Fotó: Szabó Miklós)
Korcsmár és Stancu jövő pénteken újra összecsaphat (Fotó: Szabó Miklós)
Korcsmár és Stancu jövő pénteken újra összecsaphat (Fotó: Szabó Miklós)

 

Victor Piturca az előzetes várakozásnak megfelelően nem számít az Ajaccio veterán támadójára, Adrian Mutura, de hozzá hasonlóan kimaradt a Manchester City tartalékkapusa, Costel Pantilimon, a West Bromwich Albion 29 éves hátvédje, Gabriel Tamas (pedig mindketten tagjai voltak még az előzetesen megadott „légióskeretnek”), továbbá a 49-szeres válogatott Razvan Cocis és a csapat nélküli Marius Niculae is.

Hiányzik Raul Rusescu, a Sevilla csatára is, pedig őt egy augusztusi interjúban dicsérte a kapitány. Nincsen Stefan Radu sem, ám a Lazio védője maga mondta le a válogatottságot, míg a PAOK védője, Costin Lazar a napokban megsérült, két hónap kihagyásra számíthat.

Olvasható a neve viszont a névsorban a 35 éves Roma-kapusnak, Bogdan Lobontnak és a csapat nélkül maradt támadónak, Ciprian Maricának, akire Szalai Ádám érkezésével nem tartott igényt a Schalke 04.

Újonc nincs a román keretben, amelynek a gerincét a Steaua Bucuresti labdarúgói alkotják, a bajnokcsapatból összesen hat játékosra számít a szövetségi kapitány, plusz Vlad Chirichesre, akinek az érkezését ma jelentette be a Tottenham Hotspur a „katonacsapattól”. Számít a kapitány Iasmin Latovlevici-re is, aki a szlovákok elleni felkészülési mérkőzésen hibázott, majd később ezt Piturca maga is szóvá tette.

Piturca kérésére a Magyarország elleni, jövő pénteki vb-selejtezőt megelőző román bajnoki fordulót elhalasztották, hogy a nemzeti együttes készülhessen a sorsdöntő összecsapásra. A válogatott tagjai szombaton találkoznak, míg a légiósok a hétvégi mérkőzésük után csatlakoznak a többiekhez.

A román válogatott szeptember 6-án, 20 órakor fogadja Magyarországot, míg szeptember 10-én Törökország ellen lép pályára Bukarestben.

A ROMÁN VÁLOGATOTT KERETE A MAGYAROK ÉS A TÖRÖKÖK ELLENI MÉRKŐZÉSRE
Kapusok:
Ciprian Tatarusanu (Steaua Bucuresti), Bogdan Lobont (AS Roma), Silviu Lung (Astra Giurgiu)
Védők: Alexandru Matel (Astra Giurgiu), Srgian Luchin (Dinamo Bucuresti), Paul Papp (Chievo Verona), Valerica Gaman (Astra Giurgiu), Dorin Goian (Aszterasz Tripolisz), Dragos Grigore (Dinamo Bucuresti), Vlad Chiriches (Tottenham Hotspur), Razvan Rat (West Ham United), Iasmin Latovlevici (Steaua Bucuresti)
Középpályások: Alexandru Bourceanu, Doru Pintilii, Adrian Popa, Cristian Tanase (mind Steaua Bucuresti), Ovidiu Hoban (Petrolul Ploiesti), Gabriel Torje (Udinese Calcio), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart)
Támadók: Marius Alexe (Sassuolo), Gheorghe Bucur (Kubany Krasznodar), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ciprian Marica (csapat nélkül)

VB 2014, SELEJTEZŐK, A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia6 620– 2+1818
2. MAGYARORSZÁG6 32113– 8+511
3. Románia6 31210–100 10
4. Törökország6 213 7– 70 7
5. Észtország6 24 3– 9–6 6
6. Andorra6 6 0–17–17 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik